Bedste grejkøb i 2015 ?

Jeg har igennem lang tid købt en del grej som syntes smart men som egentlig bare står bagerst i skabet og samler støv og så er der jo bare grej som man bare køber fordi det måske virker på turene og et af disse køb er noget af det jeg bruger en del,sær til min hjemmelavet turmad som kræver lidt mere end bare varm vand og 5 min venten……….(så der mad)

Hjemmelavet mad kræver ca 10-15 hvor det skal står og simmer på brænderen og det koster en del brændstof når man er på tur og jeg tænkte at jeg bare kunne hælde kogende vand over maden og lade det stå MEM det gik ikke fordi maden simpelthen bliver kold inden den er klar så jeg lavede en “pot cosy” eller på dansk gryde isolering og det fungerede heller ikke optimalt (læs mere om pot cosy HER)

Til en start brugte jeg mine Lifeventure termokrus til maden og det fungerede ganske fint udover jeg måtte dele en potion op i 2 krus og nogle gange 3 krus !! var det koldt og jeg ville have varmt og drikke på turen så kunne det nemt blive 4 krus hvis man ville have varmt og drikke.

Lifeventure krus...genial termokrus til varme drikke.

Lifeventure krus…genial termokrus til varme drikke.

Besluttede mig at hælde det på en billig termokande og det fungerede også,men ofte sad det fast i termokanden og det var ikke nemt at “ryste” det ud uden at spilde ved siden af.
Jeg havde lært at jeg kunne hælde kogende vand over det hjemmelavet mad og det var klar og rygende varmt 4-6 timer efter og klar til at spise men jeg ville gerne undgå at have en tallerken/skål med og det var ikke muligt at spise direkte af termokanden og Liveneture termokoppen fra liventure kunne spises af en det var bare træls/irriterende i længden med de små termokrus.

Fandt ret ud af med en hurtig søgning på Google at der faktisk findes en del termokrus som netop er lavet til at holde mad varm og til at spise af og så var det jo bare at læse alle de tests der var og finden en der passede mit behov. Generelt findes der 3 str 0,5-9,7 og 1 liter og med lidt køkkenbords test fandt jeg ud af o,5 liter passede fint til min turmad.

Og som sagt har jeg 2 stk som bliver brugt feks til at lave havregrød på tur(slut med morgenmaden brænder på) og imens det laver sig selv lan jeg pakke grej ned,spise og gå videre eller koge en omgang vand og sætte aftensmaden over så det er klar når der er sat camp for aftenen.

Faktisk spare jeg en masse brændstof når jeg tilbereder min turmad på den måde og faktisk har jeg kun en enkelt gang (eller 2) måtte varme min mad lidt op fordi der var gået for lang tid.

Mad...mad...

Potions størrelses test og 0,5l fungere super.

Faktisk så det det midt bedste grejkøb i 2015 og en af de ting der bare bliver brugt mere og mere,muligheden for aftensmaden er jo klar og morgenmad med havregrøden fungere super godt og øllebrød er en af de ting som bare ligger til en food jar og hvis man gider så er der utrolig mange retter man bare kan lave hjemmefra og tage med på en tur ud i det blå,eller en rest som skal holdes varm til ungerne kommer hjem eller bare som en stor termokrus….ja der er mange muligheder hvis man prøver sig lidt frem.

Så er der jo en fordel mere som overraskede mig,laver man maden traditionel over brænder/bål så er turmaden(hjemmelavet) jo som man ønsker den skal være og har den aroma som forventet MEN står den i en food jar så udvikler den noget mere smag.

Chilli con carne minus ris(de kom i senere)

Chilli con carne minus ris(de kom i senere)

Selvfølgelig findes der en masse løsninger på samme problem og en food jar er ikke den eneste løsning,en ting jeg lidt mangler ved denne løsning på hjemmelavet turmad er et man ikke sidder ved bålet eller sin brænder og laver maden,er man flere afsted så er man jo klar lang tid før de andre men så kan man jo liiiige varme sin mad(bare for sjov) 😉

Fordele: Lettere at lave turmad,smart løsning,kan bruges til meget mad,let at bruge,alt i en løsning(kan spises af) brændstof besparende,hul låg til krydderier,maden smager af mere…der er sikker flere fordele.

Ulemper: Dyr løsning,tung(relativ),fylder lidt,dårlig ske…

 

For mig er der ingen tvivl og flere burde prøve den mulighed for at bruge en food jar…i bliver overrasket 🙂


Posted in Stanley Food Jar, Test, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *