Caffi !! Hvad er nu det for noget ??

Efter lidt stilstand på ude livet og test af diverse gadgets har jeg igen været igang med at teste noget det både gør hjemmelivet og ude livet lettere hvis man er typen der laver kaffe på en stempelkande.
Nikolaj Kirk snakkede om at han ville opfinde et filter der kunne fjerne grumset fra stempelkanden,det blev så ikke ham der kom først for den ER på markedet:-)

Kan du finde det nye smarte ??

Kan du finde det nye smarte ??

Vi havde først sat os på bænken for at fyre op for noget vand,men da vandet kogte i Jetboilen kom der regn(igen,igen,igen) så vi fortrak til shelteret hvor vi kunne sidde i ly for regne.
(Shelterpladsen Hornet i Klosterheden)


Da jeg drikker kaffe fra stempelkande hvis jeg skal have en god kop kaffe så er jeg lige så irriteret over kaffegrums og slam fra kaffen og jeg anede ikke der fandtes et filter til stempelkander ?? Men jeg blev kontaktet for et stykke tid siden af Jacob fra Innofors om jeg ville prøve deres filter og selvfølgelig ville jeg da det.

Efter at have prøvet det et stykke tid hjemme i privaten er jeg faktisk blevet ret glad for filteret og jeg er sikker på at det ville fungere rigtig godt på “Nak & Æd”ture hvor lavvu og det “tunge” grej er med eller på en spontan tur i skoven hvor man alligevel bare køre derud i bil,der vil stempelkanden og filteret være fantastisk.

Hvordan fungere det så og ikke mindst fungere det på turen ….og er det nu så smart ??

I stedet for at hælde kaffen direkte i stempelkanden så kommes filteret først i kanden,så kaffen og der hældes vand over som normalt,kaffen skal trække som altid og inden man vil “stemple” sin kaffe folder man lige filterets 4 flapper ind over hinanden og trykke stemplet ned som normalt. Jeg oplever en meget mindre grumset kaffe og at nærmest alt kaffe slam er væk og selv sidste kop er også en ren nydelse. 🙂

Det er virkelig let...og så fungere det.

Det er virkelig let…og så fungere det.

Fold,pres og skænk :-)

Fold,pres og skænk 🙂

Det bedste af det hele er rengøringen for der er nærmest intet at gøre ren bagefter,er man hurtig så kan det klares med et stykke papir eller en lille skvat vand og så er den klaret. Ingen irriterende kaffegrums og man droppe bare posen i skraldespanden eller sin affaldspose som man har med på turen hvis man er ude.

Stempelkande rengøring har aldrig været nemmere.

Stempelkande rengøring har aldrig været nemmere.

Hjemme i privaten er det super let og fungere godt,det bliver hurtig noget man bare gør og man tænker ikke på det er noget ekstra man lige skal gøre,kaffen er tilmed perfekt hver gang.

På tur spare man en del vand på rengøring af kanden og man slipper for kaffeslam,når man kan putte kaffen tilbage i affaldsposen så sviner man heller ikke med sit kaffegrums,det kan godt være at kaffegrums nedbrydes og forsvinder men jeg har det godt med at det man har med ud også kommer med hjem.

Glæder mig til at få det testet noget mere på ture og ikke mindst få det prøvet noget mere i min Jetboil,det kræver dog lidt mere end bare at koge vandet men det kan lade sig gøre 🙂
På Jetboilen (virker kun med Jetboil,s kaffe stempel)er lidt mere “omfattende” og der er et trin mere end på stempelkanden.
Hæld den mængde vand du vil bruge i feks din Nalgene flaske(flaske der kan tåle kogende vand) og hæld det i din Jetboil,når vandet koger så kældes det retur i flasken feks Nalgene og filteret kommes i Jetboilen på samme måde som en alm stempelkande. fremgangsmåden er identisk herfra dog hælder du det varme vand fra din flaske over kaffen og bruger Jetboils,stempel og kande på samme måde som normalt. Dvs eneste forskel er du skal hælde det kogende vand retur inden du an bruge din jetboil som stempelkande.

For mere info omkring filteret kik på www.kaffefilter.com hvor du også kan finde en video og forhandlere.

 

 


Posted in JetBoil, Test by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *