Far og datter i “vildmarken”,24 timer i skoven.

Egentlig var planen at jeg ville tage min datter ud i skoven for hun kunne prøve sove i sin nye hængekøje og det var 14 dage siden jeg havde lovet hende en tur,men den danske sommer er lidt lunefuld. Vejret skulle jo gerne være nogenlunde for at det skulle blive god oplevelse for hende,selv ville jeg uden at blinke tage afsted men hun skulle ikke sidde våd og småfrysende i 24 timer.

I den sidste uge af min ferie og en af de sidste dage så det ud til at vejret ville holde tørt og med en middelvind på 5-7 m/s og det jo ganske fint vejr. Eneste bekymring var at temperaturen kunne droppe ned til ca 10 grader fordi min datter kun har en tynd sommer sovepose,det tog jeg så højde for da jeg pakkede grej og nuppede en Helsport fjellduk med som ekstra isolering.

Klar far... :-)

Klar far… 🙂

Vi pakkede vores rygsække,Ida lånte storebrors lidt for store rygsæk til at have hendes sovepose og liggeunderlag i,engangkrus og en liter vand,resten pakkede jeg i min rygsæk og vi gjorde klar til at komme afsted, vi lige forbi Fakta efter pølser til bålhyggen senere om aftenen.

Shelter pladsen (Hornet i Klosterheden) er en af vores foretrukne når vi har børn med på tur,der er en skovlegeplads med bålsted ca 150 meter fra selve shelter pladsen og pga vejret som var ganske godt så løb hun derover for at lege imens jeg gik bag sheltrene for at finde en god plads til vores hængekøjer.
Planen var egentlig at vi skulle hænge ca 50 meter fra det ene shelter men der var kommet godt gang i myrene som bor et en nærmest  mands høj bo ikke så langt fra området,så jeg flyttede lidt længere væk og mere ind i skoven.
Vi ville ikke for lang væk da vi ville bruge den etableret bålplads og benytte det ene shelter til vores grej hvis nu der skulle komme en byge.

Jeg varmede lige lidt vand til noget te og så gik jeg over mod skovlegepladsen hvor der var andre familier med børn,de hyggede sig og jeg kunne slappe lidt af efter opsætning af “hang camp”,efter ca en halv time gik vi tilbage for at få lidt varm kakao og samle brænde til bålet senere på aftenen. Ida er en god hjælp fordi hun forstår vi skal hjælpes ad for at få grene til et bål og så havde hun en “gulerod” i at hun kunne få lov til at hugge optændings pind når bålet skulle startes. 🙂

Gør klar til bålet..

Gør klar til bålet..

Da jeg igen havde hjemmelavet turmad med så kunne jeg jo lige sætte vores aftensmad over til senere,fordelen ved hjemmetørret turmad er at det “først” er klar 2-5 timer hvis det tilberedes i en food jar og at vi ikke behøver spise det samme. Hældte kogende vand over Ida’s pasta med kødsovs og selv skulle jeg have chilli con carne.

Vi var stort set klar til at nyde de næste timer sammen og smuttede derfor over på legepladsen (igen igen igen) og imens vi stod der kom Knud og Fruen gående,de havde “advaret” om de ville komme forbi til en hængekøje snak og en kop kaffe. Ida fil lige et par pølser som vi ristede på panden så hun ikke skulle sidde og sulte alt for meget.
Knud og fruen snakkede en del om ude livet og jeg gennemgik forskellige hængekøje modeller,snakken gik fra personlige holdninger,oplevelser i naturen og til grej,tiden gik faktisk så stærk at da de forlod os var det ved at være aftensmad tid og så er det jo heldigt at maden stod færdig i vores food jar,s.

Fars foderbræt...

Fars foderbræt…

Imens vi sad der blæste det mere op,godt nok havde de lovet ca 7 m/s i middel vinden men det her var mindst 10 m/s..!! Hvis vinden fortsatte sådan var vi lidt heldige at hængekøjerne lagde lidt i læ af en bakke bag shelter området,men drejede vinden sig for meget ville vi ligge klemt inde i en “tragt” hvor vinden ville komme på fuld styrke mod os..!!!

Efter aftensmaden og opvasken var Ida klar til at hugge brænde og ikke mindst tænde det,når man tænker på det er en relativ stor økse i forhold til hende så klarede hun opgaven super flot og det varede ikke længe før der var godt gang i bålet og den kraftige vind hjalp godt på at bålet virkelig kunne holdes igang. Vi sad et par timer omkring bålet og fik os lidt stegte pølser på pind,vinden tog til,overvejede om vi skulle smide os i shelteret men vi var jo taget derud for at sove i hængekøje og der var lidt mindre vind hvor køjerne hang.

Pølse hygge ved bålet..

Pølse hygge ved bålet..

Nåede ikke rigtig at overveje næste træk da en god gammel ven kom forbi,Henrik dukkede uventet op og der kom kaffe på bordet og igen gik snakken om løs og fast,han glæder sig til hans datter kunne få ligende oplevelser sammen med hendes far,men der gik nok lidt tid endnu men det ver værd at vente på.
Henrik har jeg kendt gennem mange år og han er lidt ny på ude livet men helt klar frisk få flere oplevelser,dog er han en ivrig lystfisker og ved at naturen kan “bide” lidt hvis man ikke har det rigtige udstyr med/på.
Ida styrede bålet med hård hånd og hun var ved at blive en smule over træt og snakkede helt vildt,det var ved at blive lidt køligt bare at sidde og snakke,Henrik småfrøs og tog hjem igen og jeg gjorde klar til at putte Ida men vinden bekymrede mig lidt fordi den ikke var taget af hen under aften som den normalt gør men i stedet for var taget til.
I følge YR.No ville vinden blive ved indtil kl 2 og derefter falde og toppe med 15 m/s inden,skoven burde læ en del men stormen Bodil havde været meget hård ved skoven og der var langt fra så meget læ som der normalt var,de høje tynde træer var meget udsatte lige her hvor vi lagde og der var “hvilende” stammer som kun stod fordi de lænede sig op af andre træer.

Ida blev puttet i hængekøjen og jeg satte mig ved bålet i en lille times tid,god varm kravlede jeg til køjs og tros blæsten faldt jeg hurtig i søvn. Jeg vågnede ca kl 2,vinden havde vendt sig og vi fik vinden direkte som frygtet ind fra den retning hvor vi lagde ubeskyttet,2 gange var jeg ude for at binde min tarp længere ned for at få læ men vinden var bare tiltagende og jeg ville helt sikker ike få meget søvn hvis det foresatte sådan så jeg samlede underlag og sovepose,redte op i shelteret og hentede Ida og bar hende,underlag,sovepose og fjellduk ned og fik lynet soveposerne op så de fungerede som dynder. Jeg havde jo kun taget et skum underlagt med til at sove på og den havde Ida og et 3 mm underlag til at sidde på,så de blev stablet oven på hinanden og med fjelldukken oven på,vi lagde os i ske og trak begge soveposerne over os og faldt søvn tætte og varme.

Godmorgen...

Godmorgen…

Næste morgen var vinden løjet lidt af og solen kikkede lidt frem mellem træerne,jeg listede op og lavede en kop kaffe og pakkede vores hængekøjer sammen. Ida blev lige tjekket op på og hun lå dejlig varm under soveposerne og opdagede slet ikke jeg pakkede hele campen ned. Lavede lige noget vand til hendes morgen grød og til en ekstra kop kaffe til mig,vækkede Ida så hun kunne få lidt og spise men hun var ikke sulten og ville hellere have lidt juice og det fik hun.
Da hun rigtig vågnede opdagede hun jeg havde pakket alt undtagen underlag og soveposer,det sidste ville hun meget gerne hjælpe med og det fik hun så lov til.

Vi sad lige på bænken og snakkede lidt om blæsten og at hun var stolt af at måtte bruge øksen alene(under opsyn) og at hun kunne styre bålet helt alene,hun var rigtig glad for vi bare var os afsted og at vi kunne klare os ude i skoven,fik at vide flere gange den morgen at hun elskede mig og at jeg var en god far…….det er sq lige før jeg fik overskud af vand i øjenkrogene.. 🙂
Da alt var pakket tog vi vores rygsække på og gik mod bilen,Ida var i højt humør og drak lige en juice mere på vejen og da grejet var smidt bag i bilen var vi klar til at komme hjem,vi listede gennem huset og hoppede i bad,klarede et tæge tjek(der var ingen) og fik rent tøj på,sofaen blev indtaget og der gik 3 min så sov Ida liggende oven på mig…må nok indrømme at jeg vist også fik mig en time på øjet også 😉

The end

The end

Alt i alt havde vi tros “stormen” en rigtig god tur i skoven og Idag var en stor oplevelse rigere.


Posted in Hængekøje, Lifeventure, MSR, Shelter, Stanley Food Jar, Test, Tur, Turmad by with 2 comments.

Comments

 • Palle Nielsen siger:

  Hej Aksel og Ida.
  Som sædvanligt bare super hyggelig læsning. Hvor er det bare fedt det I gør og er det er bare sådan nogen oplevelser hverken voksne eller børn glemmer.
  Fed vildmarkstur.

  Vh. Palle

 • Aksel siger:

  Hej Palle.

  Gør hvad jeg kan for at give mine børn en række gode oplevelser de forhåbentlig husker længe.
  Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *