Winter Hangout og støvle test.

Efter at have kommet sig over weekendens tur og tankerne har bundfældet sig så er det vist tid til at sætte ord og billeder på oplevelsen.
En hang buddy spurgte mig om vi skulle lave at vinter hængekøje event og jeg var total med på ideen og den blev ret hurtigt lagt op som event i Facebook gruppen “For os der bruger hængekøje”….

Nu måtte “hængerøvene” så vise sig om de kunne klare et event lidt ud over det normale,nemlig om vinteren.
Jeg var selvfølgelig klar for mit setup er købt ind til at kunne klare ca minus 15 grader og jeg har været ned omkring de 12 minus grader,så jeg var klar..:-)

The forrest of frozen butts.

For mig startede det faktisk om mandagen da jeg skulle have styr på lidt logistik,kæresten ville gerne med og der var indkøbt en ny køje til formålet (DD XL) da hendes alm DD ikke var god nok og ligge i og den var kommet ind af døren og planen var at prøve hænge den hjemme men den forblev indpakket lige indtil vi pakkede den ud i skoven !!!!!
Der skulle vand med og brænde,mad til hele weekenden og lidt til at tilberede det over ig i…? Grejet skulle pakkes TOTALT om fordi jeg har 110% styr på mit grej da det altid er klar i min rygsæk,men denne gang skulle der pakkes til 2 personer og det hele pakkes i min egen lille BUG Citroen C1..!!!!!!

Ja det krævede en del at få pakket det hele ind i den lille bil,bålgryder og pander fylder,vand i store dunke og for ikke at tale om 4 x brændesække + 2 sække med optænding og så er grejet slet ikke pakket…. MEN det lykkedes og dog vi glemte 1 stol,2 skind og vores vin !
Men så er det godt vi ikke bor så langt derfra og det blev så hentet da vi var på plads.

Vi startede ud med at der var 5 der ville med og vi snakkede om at vi nok MAX kom op på 10-15 personer men vi blev klogere ??
Jeg kunne ikke lade være med at lægge et par drone billede op af området hvor der kunne ses sne,Henrik havde lovet sne og jeg måtte jo pirre de 3000+ medlemmer lidt.

Hornet i Klosterheden.

Da vi nærmede os weekenden så blev vi overrasket over vi var oppe på 28 tilmeldte…VILDT !! og vi endte ud med 32 personer som kom fra hele landet,selv sjælland var repræsenteret.
Da det blev fredag pakkede vi bilen og fik mast det hele ind den kørte vi mod Hornet(Klosterheden) det blev en flot tur på ca 6 min gennem et istids landskab inden vi ramte pladsen kl ca 14 😀 Det skulle vise sig vi ikke var de første og langt fra de sidste.

Der gik lidt tid med at tømme bilen og sætte køjer op men vi kom på plads imens folk lige så stille kom dryssende forbi med et KÆMPE forventnings smil..
Dagen gik og det blev mørkt og vi var 32 håbefulde “hænger” der stod omkring bålet imens der blev lagt op til fælles aftensmad MEEEN der skulle lige spises fælles kage for at oparbejde en god appetit.
Henrik havde søret for indkøb og ville stå for maden fredag hvis vi hjalp med at snitte og hakke….mænd og mad +bål og store gryder det kan KUN blive godt.

Snak & Æd…kom ikke og sig mænd ikke kan lave mad !

Maden smagte FANTASTISK og bålet holdt folk samlet og snakken gik fra grej,veganer og en arbejdsom “Havner” til kulden og mere grej,det var fantastisk bare stå/sidde og sparke bål og høre folk bare snakke om alt.
Jeg var lidt spænd på om det grej jeg havde sat sammen kunne holde kæresten varm hele natten eller om jeg blev vækket midt om natten for at hun ville have bilnøglerne og ville hjem i varmen men heldigvis holdt hun natten ud ved hjælp af en lille varmedunk og et rimeligt hængekøje setup.

Hornet Hangout Hotel

Lørdag morgen stod man op til en kold morgen hvor der i løbet af natten var kommet lidt isslag og et lille drys sne og det var utrolig svært at komme ud af den varme køje for at stå og lave morgenmad i kulden,men der var kommet liv i bålet så der var da lidt at varme sig ved og folk var så småt ved at vågne.

Is til morgenmad…??

Morgenmad for mænd og enkelte kvinder…

Lørdagen gik og det samme gjorde nogle af køje folket,ikke fordi de frøs men fordi de havde andre planer end bare så og snakke i skoven og sparke bål ??
Der kom også nye til og de blev selvfølgelig også budt velkommen og fik en plads omkring bålet,tror vi endte på 18-20 stykker i løbet af dagen.
Det var simpelt hen så dejligt at se hvordan folk hyggede sig og ret ofte endte snakken om grej eller tur oplevelser og et par røver historier fra “gamle dage” men det så ud som om det var noget gruppen skulle prøve igen.
Dagen gik med snak og mad omkring bålet, enkelte var ude på små ture i området for at se på enten bævere eller det istids landskab vi alle stod midt i.

Mørket kommer hurtigt listende og folk rykker tætter sammen omkring bålet,for mig kommer sulten lidt hurtigere når kulden sniger sig på og så må man jo igang med aftensmaden,denne gang stod vi selv for maden og den stod så på bøffer,bagekartofler,majs kolber og portobello svampe viklet ind i et lag bacon og bearnaise sovs,kulde kræver mad GOD mad.

Bål mad deluxe….

Kan ikke sige det nok…kulde og bål samler folk og giver et helt speciel stemning og det ses tydeligt at man samles omkring bålet når kulden og mørket trænger sig på,stemningen er tydelig og det er lige før man kan se hyggen drive ned af folk det er SÅ fed en oplevelse når “stemningen” næsten kan mærkes.

Der er intet som bål og kulde(Foto: Rasmus Madsen)

Det er en fryd at komme i køjen når man har stået en hel dag rundt om bålet,men bliver naturlig træt efter så meget frisk luft og alle de fantastiske mennesker der hele tiden summer omkring en,det var også sidste nat i køjen og også den koldeste nemlig minus 5 grader og det var intet problem overhovedet og selv kærestens u testet setup klarede lige opgaven,dog står der en lille opgradering for døren da jeg kom til at ødelægge hendes UQ !!!!
Søndagen gik som forventet nogle pakkede hurtigt sammen og smuttede uden morgenmad andre luskede rundt med et stort smil om det var pga frosten havde sat sine spor vides ikke men vi pakkede stille og roligt sammen og tog affaldet med os vinkede farvel til de sidste og kørte hjem for at pakke alt ud og hænge det våde udstyr op og lægge resten på plads.
Tankerne om en fantastisk tur både med kæresten og de fantastiske mennesker og nye venner havde slet ikke sat sig,så da vi senere på dagen smed os på sofaen var det med et STORT smil og en vis lettelse over et veloverstået Winter Hang…det er bare en ommer.

Bye bye fra The hang gang. Og på gensyn.

Hov….Støvler ??
Jeg havde netop købt helt nye støvler til vinterturen/hangout og havde nogle ufravigelige krav.
1. Bred forfod så der var plads til tykke strømper og fod.
2. Mulighed for at skifte sål når den er slidt eller går i stykker.
3. Læder og ikke Goretex.
4. 3 sæsoner dvs sokker bestemmes efter “årstiden”(ikke sommer brug)
5. Slidstærke som i de kan holde til mig og mit (mis)brug.
Og prisen var lidt ligegyldig,søgte råd i de kredse jeg ved der bruger støvler til tur/vandring og meningerne var delte,så jeg måtte jo bare ned i butikken og klemme foden ned i nogle stykker.
Jeg endte ud med Hanwag Lhasa Wide som jeg tog på Fredag første gang og brugte hele weekenden uden en eneste gang at få kolde fødder eller blive øm selv om jeg 2 gange var ude og gå,det er ellers stensikker jeg bliver kold om fødderne når jeg står alt for stille når der er frost men ikke denne gang.
Og jeg havde kun taget en halv syntetisk ski sok på,for at se om det er nok så længe der er ikke er over 10 minus grader.
Jeg har aldrig haft så lækre støvler som bare passede mig så godt,nu må tiden så vise om min hårde brug om de holder som forventet.

Data på Lhasa, HanwagVandrestøvle test og anmeldelse af Lhasa fra Hanwag2
Overdel: Yak-okselæder, fra Tibet
Foring: Chromeless leather
Såler: Vibram® AW Integral
Vægt: 740 for størrelse EU 46
Forstrækning, af gummi over snuden og hælen

Den er lavet i Yak-okselæder da det er meget blødt, smidigt, slid stærk,kan derfor skæres meget tyndt, som gør støvlen endnu lettere og med til at gøre støvlen ekstra komfortabel.

Den er lavet i fuld læder fra inderst til yderst og der er ikke gået på krompromis nogle steder.

Som altid sikre Vibram sålen har god stødabsorbering og tilpasser fodens form.

Hanwag kombinere alt deres viden og har lavet en fuldlæder støvle, med en god sål, som bare sidder godt når man tager den på først gang og det forsætter den med km efter km.

 


Posted in Beklædning, BioLite Stove, Drones, Feuerhand flagermus lygte, Grej, Hængekøje, Helinox, Modular Sleep System, MSR, Reflektor Ovn, Test, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *