BioLite v2 (Bundle)

Der var vist på tide at komme en tur i skoven,det var nu mere for at få noget frisk luft end det var for at teste noget grej.
Men når vi nu alligevel var i skoven kunne jeg jo alligevel tage min nyindkøbte BioLite v2 (bundle) med og lave kaffen over åben ild.

Sidst i dec og INGEN sne !!

Jeg har siden 2013 haft BioLite v1 og brugt den på en del ture i skoven og den har fungeret godt til det formål den hu har haft nemlig at varme vand og mad,sekundært lade min mobil op på turen.
Sidstnævnt har den lige kunne hvis man brugte en del tid på at samle brænde og være vedholdende,datidens smartphones kunne den lige klare.
Den nye skulle dog være bedre på det punkt og med et større batteri som man kan tappe strøm fra når den ikke var i brug,det fantes ikke i den gamle model, men grunden til jeg købte den nye BioLite var ikke pga den indbyggede powerbank men derimod muligheden for 4 styrker på blæseren og ikke som den gamle kun 2 Hi and Low hvilket var larm eller MEGET larm !!

LED panelet.

På den nye model kan man se “styrken” på forbrændingen dvs hvor meget varme der bliver genereret til det termo elektriske element som laver det om til strøm enten til opladning eller opladningen til mobilen via USB udtaget på fronten
Der er også kommet 4 blæser indstillinger i stedet for 2 på den gamle og så er den noget mere støjsvag. Muligheden for at styre styrken og varmen når du tilbereder eller koger vand er nu meget lettere end tidligere.
Da der nu er indbygget en lille powerbank er der også kommet en indikator på hvor meget strøm der er på den og muligheden for at bruge den oplageret strøm når du ikke har gang i brænderen gør den nu er meget mere praktisk en den tidligere model.

Nu med kande..

Da den tidligere model udkom var der ikke noget tilbehør til den og det første var en lille grill (I Danmark) som man kunne sætte oven på sin BioLite og på den måde også lave andet end bare at koge vand !
Faktisk fungere den lille grill ret godt når man lige lære den og kende for både måden og fyre på og de “hot zones” der er på grillen.
Den passer perfekt til 2 personer hvis der skal grilles et par bøffer eller 3-4 hvis der kun skal grilles pølser og lunes brød.
Den bliver lynhurtig varm og er klar på minutter hvis man i forvejen har gang i sin BioLite.

Grillen monteret på den gamle BioLite.

Men kort tid efter kom også kanden som nok er det bedste stykke tilbehør man kan købe og den fungere super godt,den passer perfekt og udnytter varmen optimalt da sen står direkte oven på flammerne og nærmest opsluger dem. Kanden kan indeholde op til 1.5 liter og indeholder også et måle/spise kar.
Noget af det bedste er at hele Biolite kan pakkes ned i kanden og det hele er samlet og fylder minimal og pakke størrelsen ikke ret meget større en Jetboil Sumo.

Kaffen er snart klar…..

Fordele og ulemper ?
Man skal IKKE købe en BioLite hvis man tror den kan holde strøm på ens smartphone på turen,det kræver en masse tid og brænde for at holde den gående på turen,betragt den som en nødlader eller som noget “ekstra” strøm på turen.
BioLite fylder hvis man skal have grillen med på tur og samlet(Biolite/kande/grill) så bliver det ikke en let oppakning for det vejer samlet 2.3 kg
Mange snakker om at Biolite er ting hvis man tager den med på tur men når man medregner at man IKKe skal medbringe “fuel” men kan bruge kviste og grene omkring en,så er der ikke ret stor forskel på vægten i forhold til en Jetboil hvor der skal gas med til 3 x måltider og varmt vand til kaffe/te i en hel uge.
De mange år min gamle Biolite har fulgt mig har den ikke stået tilbage for hverken storm,regn eller frost dog er førstnævnte en lille udfordring men den fungere i meget vind/storm.
Hvis det har regnet meget og man ikke kan finde helt tørt biomasse så skal man forvente lidt røg indtil der er kommet gode flammer/varme på.

Ingen røg uden ild *G*

Det at være helt uafhængig af medbragt “fuel” syntes jeg er super dejligt og man med god samvittighed er Co2 neutral når man laver sin mad/kaffe eller generere strøm til sine gadgets er en dejlig fornemmelse og så er der bare noget ved at sidde og kikke ind i flammerne uanset om der er tale om et bål eller fra en Biolite.

Skumfidus rister…

På ovenstående billede bliver min gamle Biolite brugt til skumfidus rister imens der oplades mobil telefon,billedet er over 4 år gammel og jeg er ret sikker på den nye Biolite v2 også kan riste skumfiduser *S* og tilmed lade mobilen op på samme tid,bare noget hurtigere……!

 


Posted in BioLite Stove by with 2 comments.

Comments

  • Therkel siger:

    Hvad er prisen på dit nye bundlr.
    Og hvad brstår det bundle helt præcist af.
    Er grilken inkluderet, eller skal den købes ved siden af og til hvilken pris?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *