All time favorite gear…. ??

Jeg har meget “ynglings” grej som jeg næsten altid har med på tur fordi det for mig bare er grej der virkelig giver holdbarhed og sikkerhed fordi det altid virker som det skal og gennem årene køber man mere grej fordi mantror det bare er bedre MEN det er ikke altid tilfældet at det er bedre eller mere holdbar en det der udkom for at par år siden eller mere.
Jagten på nyt og mere fancy udstyr med FANTASTISKE navne som “gigabrænder med øko boost funktion” er ikke nødvendigvis bedre end året før fordi der er kommet et øko på navnet og at rustfri er erstattet med titanium !!!

GIGA brænder 2000 😀

Det mest driftsikre stykke grej har til dato har haft er MSR Whisperlite som jeg har brugt i over 15 år UDEN at rense den eller på anden måde gjort noget ved den,dog har jeg en anden (samme model) som jeg købte brugt som jeg måtte skille ad da den var samlet forkert,men den har flere gange været med i Ørkenen og Grønland (af den tidligere ejere) og selv om den var samlet lidt forkert har den virket for ham i alle de år.
Selve brænderen er total standart men begge pumper har jeg skiftet ud til en nyere model fordi det ikke er til at få reservedele til de gamle mere og jeg syntes de nye fungere bedre og man kan justere brænderen meget lettere så den ikke bare fungere nærmest som on/off.!!

V2 Vs V1….forbedring ??

MSR har prøvet opgradere deres brænder lidt gennem årene og jeg syntes ikke om ideen med at skifte den kraftige tråd konstruktion ud med noget udskåret plade (som Primus) er til det bedre !! Syntes ikke om de skarpere kanter da de nemt kommer til at rive hul i en evt vandtæt pakpose men det er dog nemmere at få gryden til at stå ordenligt og den lidt længere brændstof slange er ok ?(foretrækker den korte)
Selvfølgelig skal man forny sig og der er da også sket små ændringer fra de tidlige 80ere frem til i dag,tykkere og længere brændstof ledninger og andre pumper og flere dyser til en bredere vifte af brændstof (multifuel) men i bund og grund er det den samme brænder som kun har ændret sig lidt gennem tiden.

Det er en super stille brænder hvis man sammenligner den med andre multifuel brændere og det er også en af grundene til det er min nok mest brugte brænder og så pakkes den sammen og fylder lidt.
Selv min Jetboil eller Trangia på gas larmer mere(eller lige så meget) som MSR..!!

FOOOOOD….in the making.

Den er med både sommer og vinter,når det regner eller blæser…..det meget simple koncept med en alufolie læskærm gør også den ikke vejer så meget og 3 størrelser flasker 0,31 liter-0,56 liter og 0,85 liter.
Selv har jeg en stor og en lille og det dækker fint mit behov på mine ture og når jeg alligevel køber rensebenzin i de små grønne flasker så er der jo altid mulighed for at tage ekstra med på turen.

En nat med minus 8 grader er ingen problem for brænder eller pumpe.

MSR brænderen er så robust og stabil at Sirius patruljen har brugt dem i mange år på deres ture og som opvarmning i deres telte og det siger jo noget om stabiliteten og hvor robuste de er.
Den koldeste temperatur jeg har brugt min MSR er ned til ca minus 21 og det gav ingen problemer,dog “knirker” pumpen lidt mere,men ellers ingen forandringer end ved sommer brug.

Men for mig har den brænder været kilden til gode oplevelser på mine ture,den har virket hver gang og jeg har aldrig været på en tur hvor jeg ikke har kunne få varmet noget mad eller vand og det har jeg ikke prøvet med en nogen anden brænder (og jeg har en del)….det er den ULTIMATIVE brænder hvis jeg kun skal vælge en og bruge også selv om prisen er over de 1000 kr for brændstofflaske,brænder og reservedels æsken.

Hot Hot Hot…..


Posted in MSR, Test, Vedligehold by with 2 comments.

Comments

 • Ole siger:

  Ved du hvilket brændstof sirius patruljen anvender når brænderen bruges inde i teltet… Hvordan undgår de kulilte forgiftning og sod.

  • Aksel siger:

   Jeg er ret sikker på de bruger benzin da det ikke giver problemer ved hård frost.
   De videoer jeg har set med Erik B Jørgensen bliver der brugt benzin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *