Metaldetektor er det udeliv…??(jeg vil sige ja)

Jeg spreder mig efterhånden ud over en del ude aktiviteter og jeg har nu fået en mere til samlingen,nemlig at gå med metaldetektor !!!

Som om jeg ikke havde nok at gøre med alt mit udeliv(kajak,hængekøje,shelter,bushcraft,test af grej mm)så har der lige sneget sig en lille ny hobby ind af sidevejen.
Sad en aften for nogle måneder siden og kikkede på nettet og kom til at læse en artikel om folk der gik på marken,skoven eller stranden og fandt ting(mønter,jern,smykker ect) og der var en masse om vores fortid samt en masse om vores danske historie næsten helt frem til nutiden og det fandt jeg vildt spænende og jeg gik igang med at søge lidt om det med et gå med metaldetektor.

Det meste der bliver fundet er affald..!!(billedet lånt på nettet)

Man skal jo starte et sted og jeg køber brugt grej for at komme igang !?
Fandt ud af det koster KASSEN at få noget ordenligt grej og jeg har kunne læse mig til at her skal man virkelig ikke spare for kvalitet og antal gode fund hænger sammen,som nok de fleste ved så vil jeg ikke gå ned på udstyr eller godt grej så det blev godt men brugt grej i første omgang.

Først søge efter en metal detektor og så finde ud af man alligevel mangler noget …???
Fandt en Minelab xterra 705 brugt og det skulle være i den gode ende af metaldetektorer og med en nypris på omkring de 7000 kr så kan det godt betale sig at søge lidt efter en god brugt til ca 1/3 af prisen for at komme igang.
Under min søgning fandt jeg også ud af at der findes en masse kopier på nettet til en “god pris” så pas på når i kikker efter brugt og få en kvittering med uanset alder.

Imens jeg ventede på min detektor kom med posten så læste jeg lidt på love og regler i brugen af detektoren,for det er langt fra alle steder man bare kan bruge den !! Stort set er det kun lovligt på privat grund eller hvis man får lov af en lodsejer at gå på hans mark(hvis ikke det er et fredet område) og man skal registrer sine fund da noget af det kan være Danefæ som skal afleveres.
Jeg registrere med en android app Mit Fund hv/når jeg engang finder noget 😀

Første forsøg foregik på naboens grund hvor jeg havde fået lov at gå og det lidt en stejl lærings kurve fordi DET HELE er nyt for mig og man stort set kun har YouTube og Facebook og støtte sig til men det gik nogenlunde og jeg fandt da noget !!!

Første fund..

Ja den kan ihvertfald finde jern og det blev til et godt solidt første fund,nemlig et beslag med søm…ikke ligefrem guldhornene men bestemt et fund på kontoen og jeg måtte videre ud på jorden. Efter 5 min søgen var der igen et fund..!! og denne gang et STORT udslag og jeg gravede spændt…..
Øv Øv det var endnu et stykke beslag,5 min senere et til og så en samledåse med ledninger i…..hvor fandet bliver guldet af Ha ha ha.

The Metal Hunter….

Gik ud midt på grunden og søgte lidt og der kom et sikkert men svagt signal som ikke var magen til de andre signaler og så var det ned på alle fire og grave YES YES noget der ikke var rusten og var blank…?? masser af små riller noget der godt kunne ligne et smykke MEN nej den runde skive med riller og en lille top og det var bare en ventil ting til en gammel slange og ikke noget af værdi. Jagten fortsatte og der blev fundet et søm og lidt andet jern.
Et svagt men bestemt signal igen..hov var det nu måske noget? hmmm..en lille rund dims bestående at 85% rust og jeg har ingen anelse om hvad det kan være men noget af værdi..næppe.

Noget øhhee rust..

Der gik noget tid med at jage rust og jeg syntes stadig det er super spænderne at se hvad jorden tilbyder af historie,for selv om det er et beslag eller en gammel hestesko så vidner det jo på der har været menneskelig aktivitet.
Der er virkelig meget at lære og detektoren er ikke lige så nem som jeg troede,der er masser af indstillinger og bare for at komme igang skal den lige “indstilles” til jorden,så jeg har indset at der nok skal kobles en mentor på så det bliver lært i den rigtige rækkefølge hvis marken sal afsøges rigtigt.

Måtte også indse at der skulle mere grej til 🙁 ideen med at bruge pinpointe med metaldetektoren er i teorien ok men i praksis knap så anvendelig så der skal noget mere grej til en dedikeret pinpointer så man har muligheden for at finde The Spot i stedet for at grave hele tiden og gennemsøge den opgravede jord igen og igen.

Dagens høst/rust

Hvis man gerne vil igang eller bare ind og stille sin nysgerrighed så findes der en hel del Danske Facebook sider om at finde “guld” i den danske muld eller en ret så god hjemmeside Bondejern hvor stort set ALT info kan findes omkring de spørgsmål der måtte komme når man starter på detektor hobbyen.
Både siden Bondejern og Facebook siderne har været en stor hjælp for at komme igang så det kan jeg virkelig anbefale INDEN man smider en masse penge efter det.


Posted in Metal Detektor by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *