3D print og outdoor..?

Efter jeg for et par år siden fik mig en 3d printer(wanhao i3) har jeg printet en masse “ubrugeligt” bras til ungerne,modeller af div ting jeg har fundet sjovt og lidt praktisk når dimser gik i stykker i husholdningen og praktiske ting feks en HD holder og tablet fod og i den seneste tid lidt til outdoor livet,når tingene ikke lige passede eller bare skulle bruges NU.

Enkel mobilholder til have hængekøjen .-) (just for fun)

Enkel mobilholder til have hængekøjen .-) (just for fun)


Noget jeg ofte ikke har kunne finde var små ens bøtter til div småting,tændstikker,piller,knappenåle og her er det jo ingen sag at finde modeller på nettet.
Kravet til det plastik jeg skulle bruge var at det er fødevare sikkert,bio nedbrydeligt og rimelig billigt og det fandt jeg på en dansk hjemmeside 3dstore.dk hvor alle krav blev opfyldt og så var det så bare og printe løs.
Lavede mine små bøtter i forskellige størrelse og fik dem pakket ned i rygsækken,det var lidt fedt at kunne printe lidt til udelivet,men det stoppede ikke der.

3D printet bøtter til div..

3D printet bøtter til div..

Der er vel ingen grund til at købe en karabin til at holde vandflasken til 20-25 kr når man kan printe en til ca 2-3 kroner og i den størrelse man ønsker den og i den farve man syntes passer det er bare at bestille en farve og printe.
Den gule er en simpel karabin og kan holde til ca 3-4 kg og den hvide karabin en 2 delt karabin med en styrke på op til 15-20 kg,alt efter type plastik (PLA fra 3dstore.dk) så kan styrken variere og hvordan det reagere på omgivelserne feks varme og lys(uv nedbrydning)

3d printet karabin.

3d printet karabin.

Jeg havde fået blod på tanden og et problem havde jeg ledt efter en løsning på længe,faktisk lige siden jeg fik min Chair One fra Helinox !! I blød jord synker de tynde fødder ned i jorden og i sand er den helt umuligt at sidde på uden benene synker totalt i !!!!!!!
Så jeg printede to typer fødder der skulle prøves af for at se om det kunne løse problemet..??

Helinox Mod..

Helinox Mod..

Kuglen som monteres uden på den originale fod på stolen er super let at montere og kan tage af når den skal pakkes sammen,hvorimod den anden fod  med større overflade der skal den originale fjernes og den pakkes ikke så nemt ned i pakposen men den fungere super godt. Men det bliver nok kugle løsningen så man er fri for at fjerne den originale fod.
Næste prototype bliver en fod med “tappe” som ligner den originale for men har en bredere base og helt erstatter den oprindelige fod helt.jeg håber den klare problemet helt.

Progress !! or ?

Progress !! or ?

Når man nu er hængekøje “tosset” så MÅ man da lave noget som er brugbart og et “must have” ….. 🙂
Ideen kom fra et opslag på nettet og deres model var kun i ide fasen og lidt mere avanceret så jeg fik en god kammerat til at ændre deres model til en mere simpel model ud fra mine spec og behov ! og det blev så til en ridgeline entertainment center eller REC forkortet..*G*

Eller kort fortalt en plastik dims der holder min mobil så den hænger ned fra min ridgeline når man ligger i køjen og ser youtube eller måske bare gerne vil vide hvor ens mobil er i køjen når man ligger og lytter til en lydbog

TA DAAAA...(virker kun til Samsung Galaxy S8)

TA DAAAA…REC in the making(virker kun til Samsung Galaxy S8)

Det er nærmest kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan lave og jeg har da et par projekter i tankerne..feks pløkker med små knæklys monteret i så de kan ses om natten,en flaskeholder så man kan tappe regnvand fra sin tarp eller telt eller en tøjklemme med en krog så man kan hænge sine sokker eller sko under køjen eller tarpen,mulighederne er mange når man kombinere 3D print og outdoor.

Desværre har et midlertidig printer nedbrud sat en stopper for proto typer lige pt.


Posted in DIY(gør det selv), Helinox by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *