Længe ventet test af grej….. og lidt lunefuld dansk vejr.

Det er efterhånden længe siden jeg sådan rigtig har været ude og opleve naturen tæt på(læs ude i naturen)og fredagen var planlagt til dette formål og det skulle denne gang være sammen med et par gode venner Knud og Søren 🙂

Da jeg efterhånden har testet min topquilt(Aragon fra UKHammock) hjemme i haven og min nye tarp (Superfly fra Warbonnet) incl pole mod så var det vist på tide at få det testet ude i naturen hvor det helst skal bruges.

The Spot...

The Spot…

Fredag formiddag gik med at samle grejet sammen og få lavet lidt småting på udstyret inden jeg kørte afsted. Der skulle skiftes elastik i min underquilt da den var gået i stykker og lidt rengøring af min Minimo(Jetboil) der skulle selvfølgelig også findes lidt mad frem og pakkes lidt småting så som powerbank,kniv,lygte og regntøj.
Det var faktisk rart at skulle ud igen selv om jeg virkelig havde ondt i ryggen men hængekøjen plejer at kurere eller ihvertfald afhjælpe smerterne meget,det var blandt andet en af grundene til jeg skiftede fra shelter/telt til hængekøje.

Turen kendte jeg da det er at af de steder jeg ofte har overnattet både i telt og hængekøje,Skibakken er kendt for både bævere og en masse krondyr som ofte ses i området,bæverspor er der virkelig MASSER af over det hele.
Jeg ankom i stille vejr med masser af sol og ca 1 time før Knud og Søren så jeg kunne finde et godt spot til køjerne. Denne gang var der ingen vind så jeg fandt et par gode træer på toppen med god udsigt ned til “dalen” og bålpladsen,da det stadig er tidlig på året så er skoven stadig meget åben og det er et sted hvor det kan blæse meget hvis vinden er i det forkerte hjørne.

30 min senere var ALT hængt op og klar…Camp Outdoorfreak,jeg havde lavet et treben til Jetboil eller flagermuslygten og hængekøjen og tarpen var hængt lavt da de havde lovet en frisk vind og ned omkring frysepunktet ??

The hammock hang..

The hammock hang..

Knud og Søren var lige ankommet og igang med deres køjegrej,deres køjer var helt nye da de var blevet byttet pga en fejl i lynlåsen(tror jeg det var) og så ville de montere deres nyindkøbte snakeskin på deres hængekøje så det tog liiiiidt længere tid end normalt.

Udmattet efter ophænget af køjer..*G*

Udmattet efter ophænget af køjer..*G*

Snakken gik som altid og der gik ikke længe før kaffe tørsten meldte sig og vi besluttede at tage aftensmaden med det samme,jeg var meget sulten fordi jeg kun havde fået morgenmad og klokken var nu næsten 18. Vi havde på forhånd ikke planlagt bålmad da vi allerede var lidt sent på den så det blev “tørkost” varm kaffe og lidt brød med patè.
Det er sjovt som simpel mad smager ekstra godt når man er ude i det fri også selv om det er rester fra feltrationer og hvad man ellers har i skabet.

Varm mad... DET var god :-)

Varm mad… DET var god 🙂

Vi fik spist og travede tilbage til køjerne,man kan godt mærke det er forår for når solen er væk så er der ingen varme mere !! Da vi nåede køjerne så smed jeg mig i stolen og fik vasket min Jetboil op og fik pakket lidt sammen på grejet……jeg kan godt lide at der er lidt styr på tingene 🙂

Da klokken blev ca 21 kravlede jeg i køjen dvs det gjorde vi alle,der var ikke meget varme længere og de have godt nok lovet at visse steder kunne ramme frysepunktet og vi var allerede nede på 6 grader..??

Kunne godt mærke på min UQ at den ikke var justeret ordenligt op efter jeg havde skiftet elastikker,det var som om varmen forsvandt lidt men det blev ikke sådan rigtig koldt,måtte indrømme jeg heller ikke gad stå op og justere på den fordi det var begyndt og regne så jeg måtte småfryse hvis det kom så langt !!
Regnen varede hele natten og jeg kom ikke til at fryse så meget som jeg havde frygtet,superfly tarpen kunne jo lukkes i enderne og det forhindre en del træk og min TQ fungerede fantastisk faktisk var den super dejlig at sove med når jeg sammenligner den med min Snugpak sovepose som jeg hidtil har brugt som TQ.

TQ...Thumps Up

TQ…Thumps Up

Man skal lige vænne sig til at TQèn er super let og man skal rive knap så hårdt når man skal flytte på den…! Dun er fantastisk og er på alle måder hver en krone værd når man tænker på fordele/ulemper i forhold til soveposen,eneste lille anke er at når man støtter feks knæet op mod myggenettet så presses dunene helt sammen og det giver et “cold spot” med det samme og det mærkes, men man fjerner bare benet væk fra myggenettet og så er det løst. Ydermere syntes jeg den generelle komfort er meget meget bedre i forhold til min sovepose,jeg har ingen klam fornemmelse eller vågner op våd fordi åndbarheden er bedre.

Godmorgen... eneste cold spot var hovedet,havde glemt huen :-(

Godmorgen… eneste cold spot var hovedet,havde glemt huen 🙁

Natten gik jo med en masse regn og det regnede stadig da vi pakkede sammen og jeg var lidt spændt på om det seamseal jeg havde givet min tarp var tæt..!! Det kunne jeg konstatere det ikke var,der var kommet lidt vand i alle samlingerne hvor “pole mod” var forankret på tarpen så det var en ommer 🙁
Vi pakkede sammen i regnen og kørte ned til Møllesøen (ca 1 km væk) for at spise morgenmad,dvs Søren og Knud havde spist lidt så det var kun mig der fik den helt store menu 🙂

Morgenmad ..

Morgenmad ..

Møllesøen.

Møllesøen.

Som altid gik snakken og vi kikkede lidt på søen og åløbet inden vi kørte hjemad,turen var på små 30 km og det regnede stadig men det var nu alligevel godt at komme hjem til brændeovnen og få hængt sit våde grej op så det er klar til næste tur.


Posted in Feuerhand flagermus lygte, Hængekøje, Helinox, JetBoil, Lifeventure by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *