Dyr VS Billig flagermus lygte..!!

Har gennem de sidste små 3 år brugt billige flagermuslygter fra Harald Nyborg og med en pris fra 10 kr (tilbud) og op til 20 kr (normalpris) må der jo være en forskel fra de noget dyrere Feuerhand med priser fra 155 kr ??
Syntes det var på tide om den så er ca 10 x bedre i forhold til den er 10 x dyrere nå de nu er samme størrelse og ca samme materiale og udformning ???

Glow in the snow.

Glow in the snow.


De største forskelle:
Materialet er tydeligvis tykkere på Feuerhand end på HN,vægen er bredere på Feuerhand,glasset er tykkere og trådene der beskytter glasset er også kraftigere, så der er en forskel.

Men skal det så afspejle en 10 gange dyrere nærmest “identisk” fagermus lygte..? Tjaa… Der er udover de ovennævnte en del andre forskelle som er værd at nævne.
Kvaliteten af selve lygten er i den grad bedre på Feuerhand hvor der nærmest ikke findes skarpe kanter,alt passer sammen og den ruster ikke(HN har dele der ruster) Harald Nyborgs modeller bære præg af den skal være billig og at den ikke behøver at have perfekt pasform og at kanterne kan være skarpe i samlingerne !!

Lights up.. :-)

Lights up.. 🙂

Købte i sin tid 12 stk flagermus lygter i Harald Nyborg hvor 2 har været utætte i bunden og 3-4 stykker har haft problemer med fremføringen af vægen og ingen af de problemer har jeg oplevet med Feuerhand modellerne.

Begge lygter er testet på samme tid og under samme forhold og i en måned ude.
Flagermuslygterne har været udsat for massiv regn,frost,blæst og kombinationer af de forhold og eneste forskel er at Feuerhand lygten klare mere vind en modellen fra HN men ikke så meget jeg ville vælge den frem for den billige model.

Feuerhand lygten kan indeholde mere petroleum/lampeolie (340 ml ca)end HN modellen(280 ml ca) og hælder man lige meget på lamperne er der mindre end en times brændetid tros en stor forskel på vægens bredde på de to modeller. Fylder man dem begge helt op så er der noget mere brændetid i en Feuerhand flagermus lygte.

Fantastisk shelter belysning.

Fantastisk shelter belysning.

 

Begge lygter brænder fint over 24 timer på 250 ml petroleum (alt efter flamme størrelsen) MEN jeg syntes at Feuerhand giver mere lys pga den bredere væge og så er den nemmere at tænde pga lygtens udformning og det er et stor hjælp når man har frost kolde fingre.

Min personlige konklusion:
Jeg vil gerne give 15o kr for en Feuerhand flagermus lygte frem for en billig fra Harald Nyborg,mest pga den meget bedre kvalitet og muligheden for at vælge blandt flere farver og muligheden for at få reservedele.

Harald Nyborg lygten er et udemærket billig alternativ men efter 3 år ude så er den ved at være på sine sidste brændetimer,de ruster flere steder og bliver desværre også utætte i bunden men hvad kan man forvente af en flagermus lygte til 20 kr !!

Når det bliver mørkt tænder man for hyggen.

Når det bliver mørkt tænder man for hyggen.

Et par af billederne er venligst udlånt af Bjarke fra Survivalstore.dk  som blandt andet også forhandler flagermus lygterne fra Feuerhand.


Posted in Feuerhand flagermus lygte, Test by with 6 comments.

Comments

 • Staghøj siger:

  Jeg har desværre dårlige erfaringer med Feuerhand flagermuslygte!! Efter 1 år på overdækket altan var begge både rustne & utætte i bunden!!

  • Aksel siger:

   Hej.
   Det er da en træls oplevelse du har haft.? Ved de i en kort periode have et batch som havde dårlig legering.
   Men mine står ude hele tiden helt ubeskyttet og står meget flottere end de billige.
   Forventer også de fortsætter sådan 👍

   Mvh Aksel

 • Henrik Hallberg siger:

  Mit problem er at få vægen til at brænde ordentligt!
  Når jeg har tændt den, brænder den fint i Ca 2 min. Derefter begynder den at brænde vægen af og bliver mindre i flammen.
  Ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre?
  Nogen forslag?

 • Ditte siger:

  Jeg er nysgerrig på om du har måttet skifte vægen undervejs på HN lamperne? Og har det været til at opdrive væge?

  • Aksel siger:

   Hej Ditte.
   Nej jeg har ikke skiftet væger undervejs da med den rigtige indstilling har utrolig mange brændetimer i sig.
   De burde ikke være svære og finde på nettet..?
   Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *