Omnia VS Reflektor Ovn

Det er efterhånden et stykke tid siden der er kommet nyt på siden og det er ikke fordi jeg ikke har været ude men mere fordi der er blevet testet og afprøvet lidt forskelligt 🙂
Det jeg har testet mest i den sidste stykke tid er reflektor ovn som er blevet brugt på dags og weekend ture og har prøvet at sammenligne nogle retter og bage oplevelser.
Selv om de er vidt forskellige kan de “stort set” bruges til de samme mad oplevelser når man er på tur eller bare ønsker feks frisk brød på turen.Prisen ligger ca på 350 kr for begge stykker grej,dog kan man selv lave en reflektor ovn hvis man er lidt fix på fingrene.(tegning nederst på siden)

Omnia Vs Reflektor Ovn

Omnia Vs Reflektor Ovn

Den største forskel ud over pakke størrelse er at Omnia Ovnen kan klare flest varme kilder dvs jeg har testet min på kogepladen(inde i huset),Trangia,MSR multifuel,lille brænder oven på en gasdåse,Jetboil(med pot support) og på gløderne efter et bål,alle fungere ok men gløder og en lille brænder fungere ikke optimalt MEN kan bruges.
Reflektor ovnen fungere kun ved at udnytte strålevarmen fra et bål ?? Dvs jeg har prøvet at bage foran varmen fra en lille petroleums ovn hvilket også fungere men tager lang tid.
Så tænker man på at kunne bruge den til flest mulige varmekilder er Omniaen klart bedst og er man til bål så fungere Reflektor ovnen bedst….

Jeg prøvet at lave kage,boller og en varm ret på de to “ovne” og der er klart forskelle man skal tage højde for.begge dele er ganske glimrende at bage i men bager man over gløder med Omniaen skal man virkelig være over den da den har tildens til at brænde brødet(og alt andet) på ved den inderste “skorsten” og man ofte skal lette på låget for at se hvor langt man er kommet,Reflektor ovnen kan man hele tiden se ind i og følge med i hvor langt man er kommet.
Bage tiden syntes jeg er kortere når man bruger Reflektor ovnen,den er mere lig med tiden i en alm ovn hvis der ikke er for meget vind. Bruger man Omniaen over feks Trangia(gas) så har man jo muligheden for at justere varmen men alligevel syntes jeg tiden er længere.

Et minus jeg syntes man skal tænke over er at Omnia skal bruge en brænder i et eller andet format og det koster jo en del i brændstof..!!! Tilbereder man feks fløde kartofler i en Omnia så kan du godt forberede dig på at det tager ca en time og det er en del brændstof hvis man er på tur.

Fløde kartofler med bacon :-D

Fløde kartofler med bacon 😀

Reflektor ovnen syntes jeg er nem og bage med men når der skal laves feks flødekartofler så er Omniaen lettest og bruge men retten kan sagtens laves i feks en lille Trangia gryde,dog skal den drejes for at opnå en ens tilberedning. Når man har gang i bålet så er en lækker fordel at reflektor ovne IKKE optager plads over eller i bålet men står ved siden af……så på den måde kan man lave sin bålmad og bage/stege på samme tid.

Jetboil og reflektor ovn.

Jetboil og reflektor ovn.

En begrænsning Omniaen har(eller jeg ikke har fået løst) er at den ikke er til at stege i,man kan sagtens lave feks en flæstesteg i sin Reflektor ovn eller en pizza. Pizza er også mulig i en Omnia for den laves bare i selve ringen og bages,pizza med hul i midten 🙂

Skal jeg vælge en af de 2 så må det blive Reflektor Ovnen fordi den fylder mindre og kan andvendes ved et bål og man slipper med at slæbe ekstra brændstof med på turen og bruger man feks Trangia panden eller en af gryderne (eller det grej man har med) så skal man ikke finde ekstra plads til Omniaen da den har en stor pakke størrelse!!
Den største fordel ved Omniaen er at den kan stå i apsis i teltet eller i shelteret hvis vejret er dårligt og bruger man Reflektor ovnen så skal man jo lave et bål uanset vejret !!!
Men alt i alt så er Reflektor ovnen den jeg foretrækker hvis jeg skal på tur 🙂reflektor-ovn

 


Posted in DIY(gør det selv), Onmia ovn/stove, Reflektor Ovn, Test by with 4 comments.

Comments

 • Henrik Therkildsen siger:

  Lige en tanke.
  Vil omniaen kunne bruges i forbindelse med en Kelly Kettle?
  Så var du ude over at skulle medbringe brændstof.
  Men giver sandsynligvis samme problem mht at det brænder fast omkring “skorstenen”

  En anden kombination der måske kunne være sjov at forsøge er i forbindelse med en finsk/svensk fakkel.

  • Aksel siger:

   Jeg er ret sikker på Kelly Kettle ikke vil virke da bål/flammer heller ikke virker….alt alt for meget varme.
   Finsk/Svensk fakkel vil nok virke når den er brændt meget ned…igen flammer er no go …med mindre vi snakker brændere.

 • Andreas siger:

  Hvor kan man få billigt aluminium fra, hvis jeg tænker at jeg selv vil lave sådan en reflektor ovn?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *