Ikke luft i hovedet…?

Trængte til at få luftet hovedet efter en stressende uge på job,jeg var klar til at lukke alt ude og bare smide mig på sofaen !!!

Men heldigvis så jeg et opslag på FB at min gode hang makker var taget i skoven og hvorfor så ikke total spontant pakke grej og tage afsted. Først skulle jeg lige vente på knægten kom efter noget ekstra tøj til hans uge tur til Tjekkiet og en der lige skulle prøve min hængekøje..HVIS det ikke var stressende så blev det pluseligt….. arrgg…
Pakkede lidt af tasken og fik ordnet det jeg sådan lige kunne huske jeg skulle have med mad,kniv,gas,Jetboil,spisegrej osv….

Da knægten havde fundet sit og jeg havde vist hængekøjen frem kunne jeg pakke den ned og pakke den i tasken og få det sidste pakket sammen,det blev en lille time senere end jeg havde regnet med, men der var nu udsigt til et lille døgn i skoven. 🙂alone_s2_about_the_series-e1Der var en lille halv times kørsel til teltpladsen Skibakken(ja det hedder det)…. fik en sms fra Knud at der var allerede et par i telt..? Det gør jo intet for der er plads til alle og vi hang alligevel i skoven.

Da jeg ankom havde Knud og Co sat deres hængekøjer op og jeg måtte finde et par egnede træer lidt væk fra dem,så kunne jeg vel også sove for deres snorken …ha ha
Imens vi stod der kom en rigtig god ven forbi, Peter G som lige ville se om hans venner var kommen? det var de ikke og så fik vi en lille snak om området og vi fik lige en guide til at se bævere,det var jeg nu klar over da jeg havde været her før,han kørte så igen og ville komme tilbage senere når hans venner ankom.

Warbonnet XLC DL,Cloudburst Tarp og UKunderquilt.

Warbonnet XLC DL,Cloudburst Tarp og UKunderquilt.

Da det blæste lidt valgte jeg at lukke den helt for ikke at få for meget vind ind på køjen,var jo så smart at jeg ville justere minUQ og jeg sprang en “klemme” og elastikken kunne jeg ikke få tilbage og så stod jeg med en hel åben underquilt i den ene ende….det kunne gå hen og blive koldt med den vind !!!!!

Der blev tændt et bål og der blev gjort klar til noget aftensmad,havde hjemmefra pakket lidt let mad(feltration) da jeg var kommet lidt sent afsted og ikke gad at stå med det helt store. Startede med at smide lidt boller i reflektor ovnen og så gå igang med at varme en potion mad på Jetboil(det skulle være nemt)

Jetboil og reflektor ovn.

Jetboil og reflektor ovn.

En reflektor ovn er nu en genial stykke grej og jeg bliver mere og mere glad for den hver gang jeg bruger den og den har stort set erstattet min ellers så fede Omnia ovn. Det smarte ved reflektor ovnen er et den ikke optager plads i bålet da den står ved siden af og fungere stort set som en alm ovn,temperaturen styres på 2 måder,afstanden til bålet eller størrelsen på bålet.

Godt mætte sad vi og snakkede omkring bålet Knud,Søren og de to fra teltet,det var nu en ganske hyggelig kaffe snak og telt parret ville ud og cykle 25 km og det var der jo rig mulighed for da der er fine ruter her omkring.

Det bliver hurtig mørkt på denne tid om året og hyggen bliver så meget større når man sidder omkring bålet…. Imens vi sidder der og hygger kommer der pludselig en karavane af biler kørende ned mod pladsen..WHAT !!!
Jo jo den var god nok.. Peter G og hans venner kom  og så var roen forbi..*G* De snakkede og begyndte at slå lavvu op i mørket…arrggg.. stilheden var væk..??

Karavanen ankommer..*G*

Karavanen ankommer..*G*

Nu var det sådan at stilheden alligevel bliver brudt da Kronhjortene var begyndt at brøle så der var dybe brøl hele natten…ganske hyggeligt.

Sad en times tid ved bålet og besluttede mig at hoppe i køjen,jeg var træt og udkørt efter en hård uge på job så det var tidligt i seng for mit vedkommende.
Fandt køjen i mørket og gjorde klar til at sove,anede ikke om jeg kommer til at fryse da jeg havde ødelagt min UQ og den var helt åben i enden og jeg kun havde min Fjelduk med som sovepose,men mon ikke det gik ..?

DER var den....The hammock.

DER var den….The hammock.

Natten gik helt uden at fryse men vågnede et par gange for lige at om rokere lidt på min fjellduk så fødderne ikke kom ud i det fri,de blev lidt kølige når de var uden isolering. Havde frygtet det blev rigtigt koldt når varmen bare kunne fise ud men holdt mig ok lun med en t-shirt og hue(obligatorisk)
Jeg sover fantastisk i min hængekøje og jeg nupper snild 8-9 timer hvorimod jeg max sover 6-7 timer i en alm seng inden jeg skal op,ryggen vil bare ikke have jeg bliver i sengen.
Så er der jo også noget godt ved at vågne op efter at have sovet ude i den friske luft og vågne til fuglene begynder at røre på sig og solen står op,det kan næsten ikke beskrives det skal opleves.

Køjen damper af... G-morgen.

Køjen damper af… G-morgen.

Smutter ned til bålpladsen hvor Knus allerede sidder og hilser pænt på hinanden og for en lille snak om nattens oplevelser. Søren kommer lidt efter luskende ud af skoven med deres morgenmad,jeg spiser sjældent morgenmad så jeg sidder bare og slapper af.
ude fra “the flat lands” kommer den sidst tilkommende gruppe gående,de havde været på bæver tur og kunne berette om aktivitet ca 500-700 meter længere ude,det har jeg dog oplevet et par gange før men lyttede til deres oplevelser.
Da min knægt skulle til Tjekkiet måtte jeg hellere få pakket sammen og komme hjem ad,der var jo flere småting der skulle klares og den friske luft og natten i hængekøjen havde klaret hovedet og jeg var frisk på en ny dag 🙂 Jeg pakkede langsomt mit grej sammen og fik styr på mine ting,Knud og Søren var også igang og snart var alt pakket og turen gik op til bilerne.

Vi sagde pænt farvel og jeg gav lige midt sidste vand til bæver “morgen holdet” så de ikke skulle til at gå efter nyt,de skulle også videre efter deres morgenmad,nyt sted nye oplevelser.

Morgensolen stråler gennem skoven..

Morgensolen stråler gennem skoven..

 

 

 


Posted in Hængekøje, JetBoil, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *