Shelter i haven HVORFOR..??

Det er anden gang jeg laver et shelter i haven hvor jeg bor og jeg bliver tit spurgt HVORFOR ? når jeg bare kan smutte i skoven og bruge dem.?

Hmmm…. der er faktisk flere grunde ti jeg vælger at bygge mit eget shelter i haven,først og fremmest giver det mange flere overnatninger ude sammen med mine børn og som enlig far er der bare ikke altid tid til at få pakket grej ned og komme afsted og hyggen er mindst lige så god som hvis man var i skoven.

Færdig :-)

Færdig 🙂

Men der vel en forskel på shelter tur i skoven og hjemme..?

DET er der helt sikkert og oplevelserne er forskelige men nærværdet er den samme.
Skoven giver lidt mere ro og naturen kommer tættere på,det er lidt mere “primitiv” når man kun har det med som man kan bære og ikke lige bliver fristet til at smutte ind efter lidt ekstra eller noget man har glemt !!
Hjemme giver det bare lidt flere muligheder for at få lidt luxsus men stadigvæk være væk fra tv og mobil,det giver en følelse af at være sammen og giver både mig og mine børn et nærvær som ikke findes inde i stuen med tv,computer og mobil.

Er det pengene værd når man kan bruge skovens sheltre gratis..??

Det korte svar er JA…. Det giver så meget kvalitets tid sammen med børnene som slet ikke kan gøres op i penge,man er sammen om maden,sammen om de ting man har lyst til uden at blive forstyrret af alt elektronik.

Første nat..

Første nat..

Jeg mener den tid man bruger sammen med sine børn og hvor man har fuld fokus er utrolig godt givet ud,hvornår har man i en fortravlet hverdag tid til at bare sidde og hygge og snakke med sine børn og skal man først til at pakke en fredag efter arbejde og tage i skoven(huske at booke shelter) og stresse lidt over at have husket “alt og tilmed komme sent igang med aftensmaden…..så er det lækkert med eget shelter hvor maden også kan laves over bålet.

SNE...det havde vi ikke regnet med ??

SNE…det havde vi ikke regnet med ??

Nu skal det jo heller ikke gøres til et problem at tage ud i skoven(for det gør vi også) men som alene far er det meget tidskrævende og svært at få tid til det hele og her syntes jeg et shelter i haven kommer til sin ret.

3 låger så den kan helt eller delvis lukkes.

3 låger så den kan helt eller delvis lukkes.

Hvad koster det at bygge et shelter..??

Prisen for at selvbyg af feks genbrugs materialer ligger fra ca 1500 kr og et billigt byg selv(lille shelter) koster ca 3500 kr og et samle selv shelter starter ca ved 5000 kr,
Det jeg har bygget er et samle selv shelter til 6000 kr + 1500 kr til lidt forbedringer så det bliver som jeg vil have det og så er det bare med at gå igang med at bygge …
Er man lidt ferm med en hammer,sav og skrue maskine kan det stå færdig på en weekend,men jeg vil foreslå at tage sig den tid man skal og bygge det når man har tid og lyst,det giver både ro når man bygger og et større overskud når den er færdig. Jeg byggede min over 3 weekender og hyggede mig med at bygge den sammen med min far.

Mit paradis..

Mit paradis..

Offentligt FB link til shelter byggeriet–>Se mere HER


Posted in DIY(gør det selv), Shelter by with 9 comments.

Comments

 • Sikke en fed artikel. Det er lige ved at jeg går ud og finder hammeren og saven frem

  • Aksel siger:

   Tak tak…. ☺
   Håber også at kunne inspirere andre til at komme lidt mere ud af stuerne.

   Og som Erik B Jørgensen siger..Eventyret starter i baghaven. Det giver jeg han ret i.. 😃😃

 • Helle kibsgaard siger:

  Hej. Vi har snakket om at få en smelter i haven, men er i tvivl om hvordan den skal vende så det bliver bedst. Hvad vej åbningen bør vende i forhold til verdesnhjørnerne (vi har mulighed for alle retninger i vores have)
  Skal åbningen være mod øst så vi vågner til den dejlige morgensol, skal den vende mod syd så den varme middagssol varmer hytten op, skal den vende mod vest så man får aftensolen eller mod nord så der ikke kommer direkte sol ind. (Eller en af de andre mellemliggende retninger)

  Hvad har du valgt og hvorfor?

  • Aksel siger:

   Hejsa Helle.

   For mig var der ikke rigtigt et valg da havens eneste ledige hjørne dikterer hvordan det skal vende.
   Hvis der er læ i det meste af haven så er det jo med at få morgen og formiddags solen men ellers er det at vende “ryggen” mod den fremherskende vind retning, altså så åbningen kommer i læ…
   Mvh Aksel

   • Helle kibsgaard siger:

    Hvordan vender din? Der er ingen læ i haven pt. Kun en stor åben græsplæne med en stor hæk omkring, så der er mange muligheder og der skal tænkes kroge og læ ind.

   • Helle kibsgaard siger:

    Og hvorfor tænker du morgen og formiddagssol?

    Jeg tænkte selv mest eftermiddags/aftensol

    • Aksel siger:

     Min vender pga haven med åbningen mod vest … og skulle jeg vælge så vil jeg have morgen og formiddags solen i shelteret og skygge for den største hede om eftermiddag og aften.
     Men alt er jo smag og behag 😊

 • Aksel siger:

  Mit er delvis et hjemmebygget og et byggesæt med forbedringer.
  Modellen findes på xl trælast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *