Hængekøje til store og små(ungernes første nat)

Jeg har selv gennem nogle år sovet ude i min hængekøje,både i haven,i skoven eller på mine ture. Ungerne brugte mere af deres tid i min køje end i shelteret når vi er afsted så det var vist på tide de fik en ordenlig hængekøje så de kunne hænge ud sammen med mig.
Min knægte fik sidste år en Moskito Travel Hammock som han stort set ikke rigtig fik brugt da det alligevel ikke var ham,shelteret er bedre mener han 🙂
Min datter på 6 år har derimod taget både hængekøje livet og udelivet til sig og er med på ALT jeg kan byde hende og specielt hængekøje har optaget hende rigtig meget og hendes Travelsafe var efterhånden langt fra nok til hendes behov og jeg måtte spendere lidt for at hun kunne komme med mig ud i skoven.Jeg opgradrede hendes setup til en Hennessy Hammock Cub (ned skaleret voksen hængekøje) som har alle de features som en voksen køje har,alle dagtimerne har hun brugt i køjen hvor hun hygger med sine bamser eller slår tiden ihjel med sin tablet.
Selv når hun var træt så hentede hun sin sovepose og tog sig en lur i hængekøjen fordi det bare var fedt og lidt lige som far gjorde 🙂

Hennesy Hammock Cub + datter.

Hennesy Hammock Cub + datter.

Nu er jeg så heldig at have en venindes datter på 11 år som også har taget udelivet til sig,selvfølgelig skal hun også have en hængekøje og vi gik på nettet for at finde en hun kunne bruge og ikke mindst lide. Vi kikkede et par modeller igennem men hun faldt for en Backpack køje fra Køjeshoppen,den kunne fås i mange farver og og selvfølgelig også i pink/lyserød som også blev valget 🙂 Fra der blev trykket på bestil ordren til hun spurgte om hvornår den kom der gik ikke 20 sek,kunne se hun glæder sig til hu har sin egen køje og kan være med til at hænge ud.

I mellem tiden hang vi ud i haven og nød sommervejret og det varede ikke længe inden der var en pakke fra PostDk og vi kørte op og hentede den nye køje. Da vi kom hjem blev den pakket ud og studeret,selvfølgelig blev den også hængt op mellem blomme og æbletræet,5 sek efter var hun i sin nye pink/lyserøde hængekøje.
Selve ophængnings systemet er anderledes men ganske simpelt og rimeligt let og justere,kvaliteten af køjen er faktisk overraskende god,syningerne flotte og man finder ikke noget der giver tegn på den faktisk også er relativ billig…..det er kæmpe positiv.

Backpacker hængekøje + bonus datter.

Backpacker hængekøje + bonus datter.

Resten af dagen gik med at de 2 tøser bare hyggede i deres køjer og nogle gange lagde de begge i det lyserøde vidunder og bare spillede på deres mobil og tablet.
Dagen efter var det på samme måde,hygge og leg i hængekøjen og de var begge klar på en overnatning når det blev den tid,måtte lige forklare dem at de ikke lige som i min kunne sove direkte i hængekøjen fordi jeg har en “sovepose” under min hængekøje.(underquilt) De skulle have et liggeunderlag i hængekøjen og derefter en sovepose til at sove i,fuldstendig som når de sov i telt. Apropos telt så havde tøserne sovet i telt i haven lige siden den blev sat op og det har nu været over en uge 🙂 jo jo de nyder at være ude og nyde sommeren MEN denne gang var det hængekøjen det gjaldt.

Aftenen krøb sig på og jeg fik klaret deres hængekøjer så de kunne sove derude,det var begge deres første nat i en hængekøje,lige bortset fra Ida som et par gange er kommet luskende om natten for at ligge sammen med mig i stedet for shelter/telt.

ZzzZZz

ZzzZZz

zzZZZzzz

zzZZZzzz

Vi snakkede om at ungerne nok ikke ville sove derude hele natten da det var første gang,så for at afhjælpe evt problemer så hoppede jeg også i min hængekøje så jeg var tæt på dem.
Som altid vågner jeg tidligt og stod op,tøserne sov stadigvæk kl 7,jeg sad i drivhuset med min morgenmad og kaffen(lavet på Jetboil) da klokken blev 10.30 kom der liv i tøserne,det er gode tegn at de sover længe for så har de ihvertfald sovet godt. De var begge vildt glade for deres overnatning i køjen og sikkert ikke sidste gang de snupper en overnatning i køjen.
Desværre udviklede sommeren sig til blæst og regn og køjerne blev pakket sammen og er i skrivende stund ikke kommet ud igen,den Danske sommer er lidt spøjs i år..?

Lidt info omkring vores køjer:

Min køje er klart husstandens dyreste og kan klare ned til minus 15 grader med det setup jeg har nu og indeholder følgende.
Warbonnet Blackbird 1,7 DL XLC, UKHammock Underquilt(comfort -15) Warbonnet Cloudburst tarp og en Snukpak Disovery softie med en comfort temperatur på -15 grader. Hele dette setup er testet og overnattet i ned til -10 grader og fungerede fint.

Datterens setup er helt klart kun til sommer og tidlig efterår og består af en Hennessy Hammock Cub,Hennessy asym tarp, liggeunderlag med folie(1½ cm) og en alm sommersovepose og har klaret ned til 10 grader.

Den lyserøde køje setup består af en Backpacker hammock, liggeunderlag med folie(1½ cm) og en god sommersovepose og det setup har klaret ned til 10 grader og en frisk vind.

Knægten har en Moskito Traveler hængekøje,liggeunderlag(1 cm) og en god sommerpose,indtil nu har den de sidste 2 år kun været brugt til hygge hængning uden overnatning.

Som fast køje i haven har vi en Travelsafe DL til ren afslapning,den har holdt snart 4 år og en køje jeg tit har brugt i skoven til en lille powernap eller bare som et alternativ til at sidde på jorden.

The setup..

The setup..

 

 


Posted in Hængekøje, Test by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *