Flugten fra varmen..?

Det er efterhånden lang tid siden jeg har lagt noget op på min hjemmeside men det er ikke fordi der ikke er lagt låg på oplevelserne,dem har der været nok af men mere fordi tiden bare er brugt på noget andet end at skrive det her 🙂

Varme varme og atter varme….klager ikke men lidt lavere temperature ville altså ikke gøre så meget,så hvorfor ikke smutte i skoven til et hyggeligt døgn.

Hammock Setup

Hammock Setup


Vi var så heldige at jeg kunne få min knægts kusine med til en overnatning så der også var lidt “underholdning” med til ham. Så jeg tog tidligt fri for arbejde for at pakke til overnatningen.
Planen var at komme FØRST til Mosely Shelter fordi den ikke kan bookes,så vi pakkede hurtigt bilen med det udstyr vi havde brug for og ræste ud til shelteret. Til vores forskrækkelse var shelteret optaget af en der var kommet på cykel og efter en hurtig snak med ham fandt vi ud af han var ved at pakke til turen hjemad og så kunne vi godt bruge området 🙂

På vej til bilen mødte vi 2 der var på vej til shelteret med soveposer,de spurgte om den var optaget og det kunne vi jo svare ja til,så de fortrak til bilen igen og ville finde noget andet at overnatte i. Vi tømte bilen og pakkede div grej ud så vi kun skulle nyde området og slappe af  i skoven.
desværre var græsset knæhøjt på hele området !! og der gik ikke længe før den første flåt kravlede på mig,vi var klar over med det høje græs der var en ekstra risiko så vi holde ekstra øje med hinanden og tjekkede ofte vores ben for uvedkommende gæster.

Der blev sat dej over til hævning og imens fandt jeg en plads til min hængekøje og fik sat den op,dog voldte min tarp lidt problemer fordi den er lidt stor MEN det lykkedes og jeg fik “tag” over hovedet.

Hammock Hideout

Hammock Hideout

Man kan godt mærke at skovens skygge lægger en dæmper på varmen og at den nærliggende sø bare var et smukt syn og helt sikkert vil give noget kølig dis næste morgen.
De unge mennesker var sultne og dejen var klar til at blive bagt, så jeg ville lige lave en klassisk Omnia “pølsehorn” til os alle inden jeg senere skulle igang med aftensmaden. Som et par gange før fik jeg hurtigt klasket dej og pølser i formen og fik det sat over.
Imens kunne jeg lige gå over og tjekke om hængekøjen skulle justeres lidt inden natten,så jeg sprang i køjen og den hang som den skulle,nød lige at ligge et par minutter inden jeg gik over til maden.

Kunne se alle 3 sad og snakkede og ventede på maden blev klar….MEN jegkunne lugte der var noget helt galt inden jeg kom helt op til maden ??? det var ikke damp der kom op af Omniaens huller men en blanding af lidt damp men meget røg,jeg hev den af Trangiaen og kunne konstatere den var godt brændt på i bunden !!! Ingen af dem der sad ved maden havde opdaget at det brændte på,de havde vist travlt med at snakke..?? Så det blev kun til en 3/4 fin pølsehorn,men det der var fint blev spist..

Expert FAIL ;-)

Expert FAIL 😉

Eftermiddagen gik og vi slappede bare af i varmen og nød stilheden,egentlig havde jeg forventet at der kom en del personer forbi Shelteret da det et et populært sted men vi så ikke en eneste hele fredagen,mon det var varmen der fik folk til at blive hjemme ?? 25-26 grader i skyggen i skoven er da fint vejr til at komme ud 😉
Faktisk undrede det mig at vi nærmest ikke så nogen form for flyvende insekter,myg,knot og fluer var nærmest ikke eksisterende ??

Jeg smed mig i hængekøjen for at læse lidt inden jeg skulle igang med aftensmaden,der er bare intet så godt som at ligge at læse i hængekøjen og nyde stilheden,naturens lyde er bare afstressende og perfekt baggrundslyd til en god bog.

Hammock Time

Hammock Time

Aftensmaden var en af mine ynglings Trangia retter….prøv at gætte ud fra indholdet hvad det er… løg,bacon,tomatpurè,kartofler og pølser ?? Ja der er ikke mange ingredienser i den ret vel,men det bliver en super god Svensk Outdoor Pølseret.
Svits bacon let gyldne,tilsæt hakket løg og skiveskåret pølser,når løgene er gennemsigtige tilsæt lidt vand og en dåse tomatpurè,rør godt ved lav blus,sæt retten på simmer imens du skære kartofler i tykke skiver(kartofler på glas)tilsæt kartoflerne og rør godt,smag til med salt og peber,lad retten simre 10-15 min og retten er klar til servering.

SOP = Svendsk Outdoor Pølseret

SOP = Svendsk Outdoor Pølseret

Selv om retten er simpel så er mad tilberedt og serveret ude bare SÅ meget bedre,især efter en ordenlig omgang frisk luft. Opvasken blev klaret sådan lidt fælles og bagefter var der dømt hygge med de få ting vi nu havde med. Det blev til kaffe og chokolade kiks,de unge drak vand og snakkede inde i shelteret,kun afbrudt af når knægten skulle finde signal på mobilen for at sende en sms til kæresten…griner.

PLZ...bare lidt signal :-)

PLZ…bare lidt signal 🙂

Aftenen gik sådan lidt i stilhed med hygge læsning og snak,jeg besluttede mig for at gå tidligt i seng(kl 21.30) så jeg kunne læse mig selv i søvn imens naturens lyde lige så stille forsvinder,for mig er det ren balsam for sjælen.
Kunne høre en masse snak fra shelteret og kunne på det der ind i mellem blev sagt at de spillede kort,vist Sorte Per og senere 500 ?? Da det blev for mørkt til at spille kort så gik de også i seng,kun enkelte fugle kunne høres ind i mellem.

Hygge i skoven

Hygge i skoven

Tidlig morgen(kl 3) blev jeg vækket af en ræv der sad ved siden af min køje,den puslede lidt rundt ved siden af  men stak af da jeg forsøgte at tage et billede af den. Faldt i søvn igen men vågnede ved nogle ORDENLIGE plask nede fra søen,det var et par bævere der havde gang i noget og lige netop rundt om søen er der tydelige spor efter bæver aktivitet. Klokken var nu 4.37 og kunne ikke sove mere så for ikke at vække de andre tog jeg min bog frem og læste indtil jeg kunne høre de var ved at vågne.
Da de gik igang med at tænde multifuel brænderen,så måtte jeg nok hellere komme ud af køjen så de kunne lære at bruge den uden at brænde sig selv eller shelteret ned 🙂
Efter en kort intro til multifuel gik det fint med at få gang i brænderen og der blev lavet kaffe og kogt vand til morgenmaden,senere klarede de opgaven helt selv..dygtiiiii 🙂 🙂

Morgenmad

Morgenmad

Da vi havde en aftale kl 12 så begyndte vi at pakke sammen efter morgenmaden,der var ingen grund til at skynde os for vi var i god tid. Snakken gik og på ingen tid så var grejet pakket sammen og stod ved bilen,vi skulle lige ind på en rasteplads med affaldet inden ……og så var det mod Struer BIG city. Selvom det var midt på formiddagen så var temperaturen allerede over de 20 grader og solen bagte ned på bilen,der blev tændt for både musikken og AirCon i bilen og med nogle ordenlige slurke blev væske balancen lige rette lidt op på. Kusine A blev afleveret og vi kørte de sidste kilometer hjem,der stod den på udpakning af grej….FEDT at vi for en gang skyld hjalp hinanden med at pakke ud og sætte på plads for så tog det bare ingen tid i stedet for jeg skulle bruge en time alene med grejet 🙂

Da alt var på plads var det”tjekke tæge tid” og i bad,alle var heldigvis fri for de små bæster og på ingen tid duftede vi alle civiliseret igen og vi kunne nyde resten af lørdagen i solen.


Posted in Hængekøje, MSR, Onmia ovn/stove, Shelter, Trangia, Tur, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *