Stanley Food Jar

Har nu igennem den sidste uge haft varm med på arbejde,det har været en ny oplevelse og slet ikke en dårlig oplevelse.
Jeg købte en Food Jar for at bruge den på mine solo ture og fordi jeg gerne vil optimere min egen hjemmelavet turmad og for at spare på brændstof når jeg er på tur,har tidligere brugt min termokande til at holde suppe eller “tilberede” mad til senere, en termokande fungere langt fra optimalt når man skal spise af den eller få maden ud, så derfor skulle jeg bare teste en food jar,den er beregnet til foremålet og bør være noget mere optimal.

STANLEY ADVENTURE FOOD JAR 0.53 LITER.

STANLEY ADVENTURE FOOD JAR 0.53 LITER.

Stanley Food Jar er i bund og grund en lille “fed” termokande som er beregnet til mad,feks suppe eller til at holde mad var gennem nogle timer. Selve termo låget er delvist hult og har et rum i toppen hvor man kan have ekstra krydderi eller til lidt kaffe efter maden,udover et er der en kop/skrugelåg på ca 354 ml som man enten kan hælde sin mad op i eller bare nyde en kop vand eller kaffe i,ydermere er der en “gummig dims” på siden som fungere som holder for den medfølgende spork.
Selve sporken er nok den dårlig del af sættet,den fungere men er både for kort og lidt for kraftig i materialet til den fungere for mig men den gør hvad den skal og den kan bruges.

Stanley Food Jar kan indeholde lidt over 0,5 liter og det er rigeligt til at stille den værste sult når man er på tur og i den uge jeg havde den med på arbejde fik jeg testet både egen turmad og nogle klassiske dehydreret retter,retter med pasta som er frysetørret holder sig ok i formen i op til 4 timer men efter 6 timer så er de meget slatten og det bliver lidt grynet i konsistensen hvorimod den hjemmelavet dehydreret turmad holder formen bedre.

Første test..Chilli con carne.

Første test..Chilli con carne.

Efter små 2 timer er maden faktisk klar til at spise og stadig brændvarm,efter 4 timer er der kommet meget mere smag i den hjemmelavet mad og det kunne lige så godt være taget direkte fra gryden og stadig rygende varm. Efter 6 timer så er maden stadig varm og stadig så varm at man kan kalde det en varm ret og konsistensen god.

1 potion til 1 pers er der rigeligt plads til.

1 potion til 1 pers er der rigeligt plads til.

Der er “kun” plads til lidt over o,5 liter men det er rigeligt til et godt solidt måltid når maden hydreret,regner med at der lige kan være plads til en 2 pers måltid incl kogende vand.

Klar til at stå og hydrere.

Klar til at stå og hydrere.

Det er en hel anden måde at “lave” mad på og så er det faktisk en genial måde at lave havregrød på helt uden det brænder på.tilsøt havergryn,tørret frugt,honning eller sukker og hæld en passende mængde kågende vand over…vupti..så der morgenmad når lejeren er pakket sammen. 🙂

Hydreret og klar til at blive spist.

Hydreret og klar til at blive spist.

Når man så har spist sit perfekte tilberede morgengrød så kan man lige koge vand til en kop kaffe og til det næste måltid på turen,smide det dehydreret/frysetørret mad i sin food jar og tilsæt en passende kogende vand og 2-6 timer senere er der varm mad klar.

Mad...mad...

Mad…mad…

Der er også noget at vinde på brændstof økonomien,førhen skulle mit hjemmelavet dehydreret turmad små koge i 20 min for at blive hydreret nok til at spise og det koster jo brændstof,men ved at koge en passende mængde vand så man feks har til kaffen og til sin food jar så spare jeg at min mad skal små simre i 20 min men bare stå og blive færdig i min food jar…det er da både genial og brændstof besparende.

For mig er/var det en ny måde at tænke madlavning på og den fungere super godt,tilmed kan den bruges som en alm termo “kande” til feks te/kaffe. Som en ekstra bonus så kommer maden til at smage af meget mere end hvis man bare hydrere det ved at lade det stå og simre,det gælder både dehydreret købemad og det hjemmelavet.

Eneste minus er den fylder lidt da den er lidt “fed” i formen 11,4 x 17,5 cm og med en vægt på 540 gram er den ca på samme vægt som en alm termokande som den nemt erstatter.
Den holder maden rigeligt varm i de 6 timer,men derefter begynder temperaturen at falde og efter 8 timer er det stadig lunt og efter 10 så er maden fesent lunken. Fylder du den helt op med mad og kogende vand så holder den bedre på varmen end hvis den kun er ½ fuld men så skal man dælme også være sulten. 🙂


Posted in Stanley Food Jar, Test, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *