Omnia Ovn/Stove. + Kage update.

For ca 10 år siden købte jeg en brugt Onmia ovn på et loppemarkede,dengang fordi jeg syntes den var brugbar som alternativet til en lille ovn både derhjemme og når jeg var på tur. Min erfaring var ikke så god som den er i dag og jeg fik ikke rigtig lavet så meget på den,lidt kage og lidt “rand”brød. Den blev efter få måneder smidt ud fordi jeg ikke fik den brugt og så var den både bulet og skæv efter den tidligere ejers brug ??

Efter at have kikke dybt misundelig på de beskrivelser Carsten inde på For os der bruger Trangia,bål,MSR….gruppen havde skrevet og omtalen på hans egen hjemmeside så var tiden nok moden til at få fingrene i en Onmia ovn igen. 🙂

Fandt en dansk side Campingnetshop.dk hvor de solgte dem til en rimelig pris og bestilte straks en så jeg kunne komme til at bage “misundelses brød” eller bare nyde frisk brød/kage eller ovnbagte retter på turen.

Omnia vidunderet ;-)

Omnia vidunderet 😉

Omniaen består af 3 dele,en rustfri bund som kan stå over gløderne,gasblusset eller bare på kogepladen og der er flere der prøvet at bruge den over feks en multifuel brænder,dog har jeg ikke testet dette endnu fordi jeg ikke helt ved hvilke partikler der kommer inde i selve Omniaen ved den form for opvarmning.
Midten består af en alu “rand” som er selve ovnen hvor man placere maden og så kan man lave alt i den som man kan i en almindelig ovn,toppen består af et låg som både reflektere varmen fra blusset neden under og holder på varmen som almindelig låge i en ovn.
I selve låget er der nogle lufthuller som gør at dampen kan komme fra det man laver og det giver muligheden for at få en gylden skorpe på det man laver i den.

Da den lige var hentet her til morgen i pakkeboxen så var det jo nærliggende at tage den med på fisketuren senere på dagen,så jeg klaskede lige en potion dej sammen,tilsatte lidt olie og solsikkekerner så der var lidt mere fylde i dejen. Selvfølgelig skulle den prøves på en Trangia da vi alligevel skulle have varm vand til kaffen og ungernes kakao.

Kaffe nybagte boller og fiske hygge.

Kaffe nybagte boller og fiske hygge.

Dejen var lavet hjemmefra og var hævet godt i posen på vej til fiskesøen (Nees Put & Take) og efter fiskestængerne var gjort klar så lavede jeg lige 9 boller til Omniaen.
28 min senere var bollerne færdige og der blev sat vand over til noget kaffe,det passede med at bollerne var så kolde at begge dele var klar på samme tid,det var en stor succes at bollerne bare var perfekte og til stor fryd for mig var det at flere kommenterede at det duftede af nybagte boller,så måtte jeg lige forklare at det var mig 🙂

Da vi kom hjem fra fisketuren kommer alt på plads af det ude grej der var blevet brugt UNDTAGEN Omnia ovnen,den skulle bruges til at lave fløde kartofler med bacon. Mon ikke det også kunne lade sig gøre at få denne ret til at smage af mere og MEGET bedre efter en hel dag ude i det fri….det tror jeg.

Fløde kartofler med bacon :-D

Fløde kartofler med bacon 😀

Hvis det lykkedes så er det helt sikkert noget der skal prøves på en af de kommende ture og mon ikke der også skal prøves at bage en lille kage i Omniaen …det er jo ren luksus at kunne brilliere med en lækker ret når man er på tur.
Selvfølgelig bliver det ikke på mine solo ture men når vi er afsted i shelter eller lavvu eller hvis vi er flere der hænger sammen i hængekøjen og en af os skal stå for maden,så hvorfor ikke lidt lækkert til disse ture. 🙂

Trangia med Omnia oven på...svensk når det er bedst ;-)

Trangia med Omnia oven på…svensk når det er bedst 😉

UPDATE….

Jeg kunne ikke lade være at prøve at bage i den nye Omnia,har læst at det er nok den sværeste del af bruge den til kage,selv på Omnia’s egen side ses deres kage ud til at være godt brun/brændt i bunden,ja det er heller ikke nemt og de gange jeg prøvede i den gamle Omnia lykkedes det heller ikke mig at få en fejlfri kage,dog en kage der var mindre brændt end den de selv viser.
For mig har et lille trick hjulpet mig en del,en sjat vand i bunden af den nederste rand(½-1 dl vand) har afhjulpet det problem ret så meget,samtidig bruger jeg mindre power på min gasbrænder og den køre lidt under 1/4 kraft.

På billedet herunder ses forsøget med en chokolade kage og det var uden nogen form for brændt skorpe eller noget der ligner,den er mindst lige så god som hvis den bar lavet i ovnen.

Omnia kage test :-)

Omnia kage test 🙂


Posted in Onmia ovn/stove, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *