Trangia 90 år

Trangia startede i 1925 med at lave koge grej men det var først i 1950érne det rigtig begyndte at tage fart med modellerder ligner det vi ser i dag. Allerede i 1940 lavede de modeller som var til at tage med på tur,andre fremstillede stort set store og tunge petroliumsbrændere og det lavede Trangia om på.
Trangia fra 1950’erne var den første generation af Trangia fra fabrikken og i 1951 fremstillede de den den første model 25.
De tidlige 1950èr Trangia sæt er meget sjældne men det sker de ses på en auktions side, men de er få og langt imellem ogprisen er ofte meget høj.I slutningen af ​​1950’erne begyndte Trangia fremstilling af model 27 lejr komfur og de har ikke set sig tilbage siden. Modellerne har nærmest kun ændret materialet de er lavet i og de har forsøgt at få sættet ned i vægt og gøre dem stærkere og mere holdbar.

En af de første Trangia modeller.

En af de første Trangia modeller.

Trangia har i 90 år stort set været uændret,det er i detaljen der er sket det helt store,de 8 bestand dele (stor gryde,lille gryde,pande,læskærm,bund,brænder,håndtag,rem) er let genkendeligt og man er ikke i tvivl om man står med en Trangia,heller ikke om den skulle være over 40 år gammel.

Jeg har selvfølgelig også fået fingerne i den begrænset 90 års model og det er jo kvalitet hele vejen igennem nøjagtig som man kender fra alle de andre modeller Trangia har sendt på markedet,dog har den en rød farve (pande,gryder) og med teflon belægning i både pande og gryder.

Jubilæums modellen.

Jubilæums modellen.

For mig er Trangia indbegrebet af friluftslivet,min første Trangia holdt i ca 25 år og var til sidst så slidt og bulet at den skulle skiftes ud og selvfølgelig blev det en lettere forberet udgave men samme model som for 25 år siden.
Der er jo en grund til at Trangia er populær for de holder næsten hele livet hvis man passer på den.

Tillykke Trangia med de 90 år.


Posted in Ikke kategoriseret, Trangia by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *