Spontan far og datter tur………….

Vejret var fantastisk og jeg havde lige nogle timer alene med datteren da knægten skulle til fødselsdag,så vi valgte at smutte en tur i skoven for at bålhygge og nyde noget hjemmelavet turmad.
Moselyst på Wilhelmsborgvej i Klosterheden ligger der et filt shelter med tilhørende lille sø,læker bålplads med flere borde og bænke muligheder var stedet for os. Planen var bare at nyde det max og få noget godt mad og ellers bare hygge 🙂

Vinden var lidt små kold så det første vi gjorde var at samle lidt brænde og starte et lille bål,det er jo en super aktivitet for Ida,vand og ild er bare dragende på børn så det er nemt at få hende til at hjælpe med at samle lidt ind,nogle gange forstår hun ikke lige hvad optændings pind er…altså størrelsen… ha ha

Der samles brænde til optænding :-)

Der samles brænde til optænding 🙂

Bålet blev tændt og Ida hyggede sig i solen,jeg testede lidt imens,havde længe brugt en billig folde sav men jeg var nået skridtet videre og havde købt en fiskars sav fordi deres økser var rigtig gode,jeg blev heller ikke skuffet over deres sav.
Den findes i 2 modeller en Small på 16 cm sav blad og en Large på 25,5 cm og jeg gik efter den store. Er imponeret over hvor godt den egentlig saver grene over og 5-10 cm er ingen problem,så der blev hurtig savet grene til brænde.
Grene over 15 cm begynder at give problemer men det er også 3 cm over det Fiskars skriver saven er beregnet til og i de str grene skal der også en anden sav til. Det smarte ved den form for sav er at savbladet skydes frem og tilbage i håndtaget og ikke som så mange andre foldes ind i håndtaget,det får den til at virke mere solid og jeg har et par gange knækket et par folde save fordi de knækker der hvor de foldes.

Har dog læst mig frem til at spidsen af Fiskars saven let knækker,det har jeg nu ikke oplevet de 8-10 gange jeg har haft saven med i skoven..?

Saven..gu er den smart.. :-D

Saven..gu er den smart.. 😀

Jeg gik lige så stille igang med maden da den skulle stå og hydrere lidt inden den kunne spises,det er nu en fryd at trække sin egen turmad op af tasken,man ved hvordan det smager og hvad der er i,eneste minus er at det ikke er sådan “hældvandirørogspis” ret men at det skal stå ca 15-20 min og har man tid gerne længere og for at holde par varmen smider man lige gryden i en pot cosy(hjemmelavet) og så kan man jo koger resten af tilbehøret imens det trækker færdig.
Selv Ida var igang med hendes helt egen ret,det var chokolade kage(jord og mudder) pyntet med græs…jo jo hun kan sørme også og mon ikke der snart er eget koge grej til hende når hun er på tur 😉

Mad x 2

Mad x 2

Under maden ankom der flere til shelter området,de skulle overnatte og havde en del grej med. Det var 3 gutter som ville overnatte et par dage og var lidt nervøse over at se os der for hvor skulle de så sove..?? Kunne berolige med vi bare skulle have bålhygge og lave vores mad og om nogle timer smuttede vi igen. De pakkede grejet ud og gik igang med at varme vand på en nærmest ny Trangia,efter en lille halv time kogte vandet ikke og jeg gik over og snakkede med dem,jeg kunne lynhurtig koge noget vand til dem meeeen han mente de snart kogte,jeg så at Trangiaen var samlet forkert de havde sat sprit brænderen helt nede på jorden så både bund og læskærmen stod oven på så flammen fra spritbrænderen havde langt op til gryden/kedlen. Det blev hurtig rette og de kom mere gang i vandet.

Snakken gik og de var relative nye på at komme ud,så der blev snakket grej (vist mest mig) og de fik lidt tips og triks til deres Trangia så de kun få maximalt ud af den. Så ikke lige hvad de havde med at sove i/på og håbede de det var ok udstyr…maden havde de nok af og de kunne ikke nå at blive dårligt med de temperature de har lovet,især om natten.

Ida og jeg pakkede sammen så vi ikke havde vores madgryder og brændere stående fremme og gjorde klar til at lave lidt varmt vand til kaffe og kakao. De 3 gutter gik igang med at lave vand igen og jeg nåede at koge 3 x ½ liter vand inden deres vand kogte i deres Trangia..!

The KK Jetboiler ;-)

The KK Jetboiler 😉

Den ene af dem havde købt en Hultafors økse og vi snakkede lidt om økser,han havde gjort sig lidt tanker omkring udstyr sådan fremadrettet og bruge forummet på Bushcraft.dk for at lære lidt…FEDT nogle gør sig tanker omkring ude livet. 🙂

Vi pakkede helt sammen og gik mod bilen,3½ timer var blevet brugt på ingen tid og det føltes mest som om vi var kommet,men vi skulle hjem og hente knægten og hente glas til mit dehydreret turmad.

 


Posted in Bushpot, DIY(gør det selv), Fiskars, Kelly Kettle, Primus, Test, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *