Det lugter lidt af forår ?

Efter en rigtig l**** dag på jobbet besluttede jeg at tage så tidligt fri som det var mulig pligterne,da jeg kunne snige mig hjem pakkede jeg lynhurtig en taske med det mest nødvendige og ræste i skoven.
Her kunne jeg ligeså godt få det bedste ud af dagen og samtidig teste noget nyt hjemmelavet turmad og lidt test af Jetboil Minimo Vs Primus Multifuel bare for at lave lidt 🙂

Vejret var jo fantastisk og der var ingen vind og masser af sol,skoven er ved at blive grøn igen,det pibler med forår alle steder og det er lige til at blive glad i låget af,det var netop lige det jeg manglede.Da jeg skulle bruge både vand til kaffe og turmaden kunne jeg lige så godt teste kogetiderne på Jetboil og Primus,så jeg hældte en ½ liter vand i dem begge og gav brænderne fuld gas.

Primus Vs Jetboil

Primus Vs Jetboil

2 min og 5 sek så kogte vandet i MiniMo’en og ca 25 sek senere kogte vandet i primus brænderen,det var tæt men faktisk troede jeg at Primus’en ville vinde det “kapløb” med den lidt bredere gryde(overflade) men det var så ikke tilfældet.
Jeg skyndte mig at sætte kaffe over og hælde turmaden op i de kogende vand,satte primus’en på simre funktion og rørede rund i maden og satte låg på. Turmaden var en opdatering af en tidligere version og var med ris samt rigtig kød,forventede at kødet mindst skulle koge de 20 min som risen skulle have,efter 25 min på simre blus var risen stadig hård,kødet var udemærket og det smagte egentlig ganske godt 🙂
Jeg slukkede for brænderen og lod det stå yderligere 10 min,det er ihvertfald ikke fast food men jeg ved i det mindste hvad der er i blandingen. Efter de 10 min hældte jeg mere vand i,risen(og kødet) havde vist suget vandet og jeg varmede det op igen og lod det simre lidt inden jeg gik ombord i maden.

"Real Turmad"..hjemmelavet.

“Real Turmad”..hjemmelavet.

Hold nu op det smagte god,blandingen var næsten som den skulle være og forholdet mellem grønsagerne,ris og kødet var som den skulle være,smagen helt ok når man tænker på de få ingredienser der er i retten. Skulle jeg ændre på noget så kunne rette godt bruge lidt salt og peber men kan sagtens nydes som den er.

Maden blev nydt i skovens stille ro og inden man havde set sig om var der gået 4 timer,smed lige lidt vand på MiniMo’en og lavede en omgang kaffe som jeg kunne drikke imens jeg pakkede sammen. Det var nu dejligt at foråret var kommet og man tilmed kunne mærke det… 🙂

Livet nydes MAX

Livet nydes MAX

Sad lige en halv times tid og kikkede ud i skoven,der var liv alle steder,kikkede på en mus der løb frem og tilbage ve et par væltede træer,lyden af et par duer som også nød foråret,pludselig blev skoven stille og der fløj en rovfugl gennem skoven og zik zakkede mellem stammerne og drejede af ved shelter området hvor jeg sad,da den var væk kom lydene til bage lige så stille,om musen også opfattede faren ved jeg ikke for den kom ikke tilbage igen,duerne kunne høres igen og skovskaden kom frem.

Life is great....

Life is great….

Det er da fantastisk at opleve skoven komme til live og på samme tid få en dårlig dag på afstand,man komme hjem total glad i låget og frisk igen.


Posted in Bushpot, JetBoil, Primus, Test, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *