I bævernes fodspor.

Hvorfor ikke nyde det gode vejr når det nu er der..?

Vi bar blevet enige om at tage et smut i skoven for at lave noget mad,vejret var jo til det og det skulle så udnyttes,vi tog til Moselyst på Vilhelsmsborgvej da det er en af vores foretrukne steder i “lokal” området. Det er et lækkert sted med et stort shelter,muld wc og en fin bålplads med borde og bænke tæt på.

Ydermere så er der en sø meget tæt på og har man et fiskekort er det tilladt at fiske der,har set folk fiske og der er nogen der har fanget lidt på stedet men antallet af fisk er vist ikke så stort i søen.

Vi gik igang efter kort tid med at lave en lille hurtig måltid over multifuel brænderen,pølser og brød er nu engang ultimativ fastfood i naturen hvis man ikke gider lave det helt store men bare gerne vil nyde det “grønne” der omgiver en.
Det er tydeligt at se foråret er på vej,buske og træerne er ved at springe ud og folk er ved at komme ud fra deres vinterhi,man møder ihvertfald flere folk i skoven og shelter områderne.

Fastfood i naturen ;-)

Fastfood i naturen 😉

Mums....DET mad :-)

Mums….DET mad 🙂

Imens vi sad og nød vores mad kom der flere der var ude og gå og en far med 3 børn der sad nede ved søen med 3 børn,de havde pakket mad hjemmefra og hyggede ved søen. Desværre kom der to gående fra shelteret da vi ankom,de havde efterladt affald og et tyndt gammelt liggeunderlag inde i shelteret,selvfølgelig samlede vi det sammen og tog det med da vi tog derfra !!

Efter maden pakkede jeg grejet sammen og planen var vi ville gå en tur rundt om søen,ved der er bævere i området fordi jeg har været med til at sætte de første par ud da jeg arbejdede i Aqua som dyrepasser. Da det er et smukt område så er det jo oplagt at udnytte det lidt med en gåtur,så vi smuttede rundt om søen for at finde spor efter bævere.

The Nature and Mr. Nature. :-)

The Nature and Mr. Nature. 🙂

Da vi var nået ca 1/4 del rund om søen viste sig spor fra bæverne,de var dog ikke friske men det er jo forventet at de trækker sig tilbage fra dette område når der kommer menneskelig aktivitet når vejret bliver godt igen. Det var tydeligt at de havde fjernet alle de små grene til foreråd og bare gnavet i de større grene for at få med,som bæverne nu gør.

Bæverspor.

Bæverspor.

Efter at have kæmpet sig gennem en del krat så var det ret tydeligt at bæverne egentlig vare ret aktive i området,tror faktisk at hvis man er stille det er muligt at se bæverne en tidlig morgen hvis man sniger sig ned til søen en tidlig morgen og nok tidligt på året, og er HELT stille. Søen er faktisk en lille række af små søer og vandløb i mellem dem,den “store” sø er vist afslutningen på rækken og der går et afløbet fra søen som vist løber til et dambrug lidt længere nede.
Der var spor overalt fra bæverne og de har været aktive næsten hele søen rundt,dog ikke lige i området hvor bålplads og shelter området,da bæveren gerne vil have ro så er søen sikkert et område de samler mad i vinterhalvåret.

Bæver hærværk :-)

Bæver hærværk 🙂

Påbegyndt bæver arbejde..

Påbegyndt bæver arbejde..

Faktisk er bæver spånerne ganske glimrende optænding når man skal lave bål,overvejer at samle en bunke og koge det i noget stearin så man har lidt hjemmelavet “fat wood” spåner. men de kan sagtens bruges som de er. Både området og shelteret er ret børnevenlig da der kan fiskes og der er vand de kan leget ved,muld toilettet er jo praktisk når der er børn med og så er der ikke så langt fra parkeringspladsen til selve shelterområdet.

Det kan godt være lidt svært og finde shelteret da der er flere sideveje ind i skoven,men køre man efter GPS så er det ikke så svært hvis man bruger adressen Vilhelmsborgvej 164 og tager første vej til venstre når du kommer forbi postkassen. 🙂 der kommer lidt nede af vejen et kæmpe parkerings område hvor der er indgang til skoven og shelteret ligger ca 150 meter derfra.
Området kan virkelig anbefales,dog kan der tit komme folk forbi som nyder deres medbragte mad og som oftest smutter når de har spist eller bare kommer forbi når de er ude på en af de gå ruter som shelteret ligger ved.

Mr. April 2015 :-)

Mr. April 2015 🙂


Posted in MSR, Shelter, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *