Kakao og kogte “pølser” ??

Den bette havde brugt hele fredag på sofaen da hun blev hentet hjem fra skolen,hun var lidt småsyg ? Så vi havde brug for lidt frisk luft og da alle i husstanden var kommet op pakkede jeg lidt grej til en hygge tur i bålhytten,det var rigtig lang tid vi havde været nede i mosen for at hygge med bål inden for.

Ungerne skulle lige have lidt hurtig morgenmad og så var vi på farten,de små 6 km var hurtig tilbagelagt i den lille ræser( C1) og der blev pakket ud.
Vi havde ikke taget brænde med men taget en pakke kul briketter som vi kunne smide på bålpladsen,vi ville gerne have stabil varme længe og briketter er jo ganske udemærket til det formål.

Der hygges ved bålet.

Der hygges ved bålet.


Ungerne ville gerne have pølser og varm kakao,så det kunne de jo klare imens jeg testede hjemmelavet turmad(med pasta) og hjemmelavet tomat pulver !! Igen havde jeg leget lidt med ingredienser på dehydratoren,det er jo med at finde ud af hvad der er egnet og også bagefter kan bruges i de retter jeg laver.

Har testet min MiniMo (jetboil) gennem små 2 md og er blevet rigtig glad for den og den var egentligmed så ungerne kunne varme deres egen kakao og det klare den jo perfekt med den lækre simre funktion 🙂 MEN knægten havde sit koge kar med fra “The Army” og den skulle jo også bruges,det var så her de “kogte pølser” kommer ind i billedet,for det kogte over og jeg greb resolut karret med kakaoen og hældte en del af det ned over mine fingre for at det ikke skulle rende ned i brænderen med brændt kakao som følge. AV AV…varm kakao og pølser er IKKE en kod kombi…!! Eller er det ??

Kakao & pølser ??

Kakao & pølser ??

Når man tænker på at bacon og is er lækker sammen ,bacon og pandekager er genial spise,så er pølser og varm kakao slet ikke så tosset faktisk så godt at begge unger skulle prøve den nye “ret” og ingen af fem syntes det var dårlig,dog kun lidt underligt..*GG*
Selv havde jeg slæbt min multifuel med da den brændstof økonomisk er billigere og bruge når man har en ret der skal have relativ lang simretid,så der var en del grej og gryder med.(fordi man kan) 🙂

Ungerne hygge med at lave pølser og koge varmt vand bare fordi de kunne og brugte lang tid på at hente småpinde til at smide på de varme kul,især Ida brugte lang tid på at stikke pinde ind i gløderne og se pindene brænde.,knægten var nok mere opsat på at få noget mad HURTIGT.

Hjemmelavet tomat pulver.

Hjemmelavet tomat pulver.

Som så mange gange før stod den på hjemmelavet turmad og som noget luxsus kom der tomatpulver i som jeg selv havde tørret i min dehydrator,det bestod af tomat purè på dåse,når det er tørret kommes de tørre fager i en kaffekværn til de har den ønskede konsistens. Tomat pulveret opløses utrolig nemt og smager fuldstendig som alm purè,fordelen er man kan tilsætte pulveret direkte i retten inden den pakkes og man skal ikke tænke på dåser(affald) og det holder jo lige så lang tid som resten af det hjemmelavet turmad.

Man kunne klare sig med det halve ?

Man kunne klare sig med det halve ?

Ungerne hyggede sig med den “franske optænding”(kullet bliver i posen) og det er jo en smart måde at holde kullet samlet på når man tænder op,dog havde de glemt at åbne posen helt i toppen,ellers virker posen lidt som en alm grill starter.
Imens jeg havde gang i maden og kogte vand til min egen kaffe,igen kommer den hjemmelavet pot cosy til sin ret,den er simpelthen genial til at holde på varmen og så har man også et låg når man skal lade maden simre,det spare igen på brændstoffet.

Retro koge kar.

Retro koge kar.

Knægten hygger sig med lidt af mit “retro grej” han syntes at en drikke dunk og kogekar er genial og så kunne han jo udnytte min multifuel brænder til at varme noget kakao på,det var heller ikke mere end lige den kunne stå der uden at vælte …..!
På ingen tid er der drukket 1 liter kakao og der er kommet varme i ders kroppe igen,det var jo lidt fugt kold i dag og bålev var hyggeligt men der skulle lidt mere til. 🙂
Det blev til små 5 timer med hygge,samvær og mad,der er nærmest intet der slår denne cocktail når man er sammen med dem man holder af og så glemmer de helt tiden og bare nyder det fuldt ud,jeg er så glad for at mine unger(kæreste og bonus datter) hygger sig lige så meget som jeg gør ude i naturen.


Posted in DIY(gør det selv), JetBoil, PowerPot, Primus, Shelter, Test, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *