Prisen for hjemmelavet turmad”Real Turmad”

Nu har jeg efterhånden tørret og pakket en del turmad og regnskabet for at lave turmad er jo lettere kompliceret når alt skal med,men herunder har jeg beregnet lidt på hvordan jeg kan holde prisen nede på mine retter.
Først og fremmest er det med at bruge så meget af det man har i husstanden og ud fra det finde en sammensætning der egner sig til at blive pakket,jeg har valgt at bruge Soy4You som kød erstatning men bruger man kød er prisen 4-6 kr højere per potion(2 pers)

Klar til tørring af grønsager.

Klar til tørring af grønsager.

Retterne er som skrevet helt uden kød og det er ikke fordi jeg er vegetar men pga holdbarheden når de skal ligge til de kommende ture,laves det med køs i stedet for er holdbarheden ca 2-3 uger imens holdbarheden med Soy4You nok nærmer sig et halv år.

Basis ingredienserne kan varieres uendeligt og jeg har valgt at holde mig til 3 varianter ris,nudler og pasta men der kan bruges linser,bønner osv. Potionernes størrelse er beregnet til 2 voksne dvs 2 potioner(rigtige potioner) og ikke som købetyrmad hvor 2 potioner ikke svare til mere end 1 potion.

Soy4You,pasta,nudler og ris.

Soy4You,pasta,nudler og ris.

Herunder vil jeg skrive hvad jeg har brugt til at lave mine retter og en ca kost pris for 6 x 2 potioner.

2 Pakker nudler(6 kr)
1 Pasta(50 øre)
1 Pose ris(1 kr)
2 Snack peber(2 kr)
1 Pakke svampe(10 kr)
2-3 gulerødder (3 kr)
1 stort løg(1 kr)
Krydderi(4 kr)
Soy4You(10 kr)

Hertil kommer der tørring af grønsagerne som tager ca 12 timer og koster ca 12 kr og en pose til at vakuum pakke retterne i til ca 2 kr pr ret.

Til formålet bruger jeg skåle som jeg stiller på bordet og vejer en mængde tørret grønsager op og deler i retterne så jeg nogenlunde får ens indhold og ved hvor meget vand jeg skal bruge pr ret.
Der er brugt 62 gram ris,70 gram pasta,2 pakker nudler(ris,nudler og pasta er vægt pr 2 potioner)125 gram Soy4you,6 gram gulerødder,2 gram løg,6 gram svampe og krydderi efter eget valg.Bruger ved nudlerne det krydderi som følger med.

Klart til vakuum pakning.

Klart til vakuum pakning.

Når  alt er regnet sammen (incl strøm og vakuum poser) så koster hver ret 8,50 kr og bruger man rigtig kød koster en ret ca 12 kr pr ret(2 pers potion)og der skal regnes lidt længere tørretid og det koster ca 2 kr mere og stadigvæk har man en tur ret til 14 kr og det er nok til 2 personer(voksne).

Tilberedninger er super let,der hældes ½-3/4 kogende vand over retten og det står i 10-15 min ca,retten koges op og lad den simre indtil pasta/ris er ordenlig kogt og grønsagerne er bløde(omrør nogle gange imens retten simre) suger retten meget vand så tilsæt lidt ekstra. Retten er en “one pot meal” så den kan spises direkte af gryden eller deles ud på 2 portioner hvis man er flere afsted.


Posted in Test, Turmad by with 8 comments.

Comments

 • Frode siger:

  Hej

  Hvordan får du prisen på soy4you tl 10 kr.? på deres hjemmeside koster det i nærheden af 27 kr/125 g. Køber man stort ind, kan jeg få prisen ned på 19kr/100g

  er der et godt og meget billigere sted at købe det? Bruger du granulat el. “bites”?

  mvh Frode

  • Aksel siger:

   Hej Frode.
   Jeg køber normalt Soy4You når de er på tilbud i de forskellig dagligvare butikker. Og så smider jeg dem i fryseren til senere brug 🙂

   Mvh ODF

 • Kenneth siger:

  Hej Aksel,

  Spændende projekt at lave turmad selv. Tak for inspirationen.

  De der plastbakker, eller plastriste, der er afbilledet på dit første foto, hvad er det for nogle? Umiddelbart ser det ud til at være et helt rack, der kan stables på hinanden, så store mængder kan tørres samtidig. Er det korrekt?

  Hvor kan de fås henne?

  Vh. Kenneth

  • Aksel siger:

   Hej Kenneth

   Når man køber en dehydrator er det normalt der følger 4-6 “hylder” med så man kan tørre meget på samme tid for at spare strøm.

   Mvh Aksel

 • Danny siger:

  Hej Axel

  Med inspiration her fra din side, er jeg også blevet den lykkelige ejer af en dehydrator 🙂 Og jeg har lige i dag, fået den første portion blandet grønt færdig. Jeg gav det ca 24 timer i maskinen, og det ser lækkert nu ud og er fuld af smag, helt perfekt! Men så var det jeg tænkte: Kan man give det for meget i maskinen? Hvad sker der hvis det får 48 eller 72 timer? Bliver det bare ‘mere’ tørt eller går det ud over konsistens, smag eller andet?

  • Aksel siger:

   Hej Danny.

   Først tillykke med maskinen og din ny hobby.
   Det eneste der sker ved at give det “for meget” er at smag og vitaminerne bliver tabt,og efter nogle forsøg lære du hurtig hvor meget det forskellige skal have i dehydratoren. Personligt laver jeg ikke grønsager sammen med feks kød da et skal have meget forskellig tid. og samler ofte flere retter (rester af aftensmad) så jeg kan tørre 6 racks med rester.
   Mvh Aksel

 • Hanne Lüchow siger:

  Jeg kender ikke til Soy4You, men har nu læst lidt om det efter en Google-søgning 🙂 Bruger du 125g pr. portion eller er det delt over de 6 portioner på billedet?
  Mht. krydderier. Tilsætter du blot tørrede krydderier inden du vakuumerer, eller har du krydderierne med ved siden af?

  • Aksel siger:

   Jeg bruger 1 pose soy4you pr 6 portioner og jeg puttet krydderi direkte i posen (tørret krydderi)
   Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *