Jetboil MiniMo

Jeg har gennem små 2 md testet Jetboil MiniMo for et blad der kommer tidligt til forsommeren,de ville gerne have en brugers oplevelse af dette nye lille vidunder og selvfølgelig siger man ikke nej til at prøve noget før den kommer i butikkerne.
Efter lidt over 7 ugers test fik jeg dannet mig et godt indtryk af hvad den kan(bedre) end den “normale” Jetboil Flash som den nok sammenligner sig bedst med,og ja der er mange forskelle men den der nok er nemmest at se er formen,den er lavere og bredere og så pakkes gas og brænder ned på siden i selve “potten” og ikke oven på hinanden som i de andre jetboil´s.

New in town.

New in town.

Udover den lidt anden form så har de placeret den tripod stand til gasdåsen i toppen af låget og det er da også et smart sted at gemme den af vejen MEN når det er koldt så bliver plastik låget stivere og det kan være svært at presse den ud  og man kan sidde og bøvle med den længe,selvfølgelig kan man lade den sidde i låget og bare koge vandet ?
Brænderen er stort set identisk med de foregående modeller dog har de ændret på regulatoren på MiniMo så den kan justeres meget finere end på de andre modeller. Fordelen er at man justere brænderen mere kontrolleret og derved få “total” kontrol over energi output og derved få den til at simre (meget lav blus) og det var meget svært på de andre modeller (Zip,Flash osv)

Den MEGET forbedret kontrol over brænderen gør at du kan nemmere lave mad i “potten” uden det brænder på og det har stort set været umuligt før,den noget bredere pot gør også at du kan med alm spisegrejer røre rundt uden at det giver udfordringer  såsom brændte finger og mad der bræder fast i bunden. Det skal lige siges at indtil nu så har en Jetboil ikke rigtig været beregnet til at lave mad i før nu,den har altid været designet til at koge vand på rekordtid og det har de virkelig også kunne.

Efter at have testet flere former for turretter(dehydreret,hydreret og små retter fra bunden af så må jeg sige den overrasker rigtig meget,faktisk har du fuld kontrol over hvor meget “output” der er brug for og du kan justere utrolig nemt.
En udfordring som jeg sjældent har kunne uden at brænde det på er at lave varm kakao,her har jeg brænde masser af kakao på selv på min Trangia med gas og Jetboil Flash fungere det slet ikke,selv på min Primus Multifuel kan det være svært men det er dog lykkedes,MiniMo klare denne opgave uden problemer,selvfølgelig kan den brænde det på men muligheden for simre funktionen gør at den kan.

The hot stuff.

Mine 2 favoritter.

Lidt tekniske data:

  • Bredde 12,7 cm
  • Højde 15,2 cm(sammenpakket)
  • Vægt 415 gram
  • Volume 1 liter
  • Kogetid ½ liter 2 min 15 sec
  • Farver Real Tree,Blue Plaid,Carbon w/Line art,Yama Purple,Sapphire og Neon Geo(begrænset antal)
  • Piezo tænding(elektronisk)

Der er plads til en 100 grams gasdåse og brænder i selve “potten” og det giver en mulighed for at koge op til 12 liter vand eller en ca brændetid på 60 min,det giver lidt udfordringer hvis den skal bruges til at lave små retter på for så er gassen hurtig brugt hvis man i gennemsnit bruger 20 min på at tilberede sin egen ret på..? Så står den på andet en pulvermad på en weekend tur så kræver det at man har ekstra gas med.

Forbedringer udover brænderen har der også været plads til,låget er klar bedre og holder meget bedre fast på potten,nu kan man hælde vandet fra feks nudler UDEN at låget falder af. Selve potten er blevet bredere og lavere,det er klart bedre end de tidligere modeller men den bedste nye ting er håndtaget ???
De har fjernet stroppen og lavet rigtig folde håndtag som giver en god kontrol over potten når den skal af/på eller man skal hælde vandet fra potten,selv når man sidder og spiser direkte af den så fungere den fantastisk. De har også beholdt neopren coveret som både holder på varmen og gør man ikke brænder fingerene når man holder om den.

Regulatoren til at justere gassen er helt lavet om og derfor kan man justere brænderen rigtig meget,dog giver det flere omgange på “gas håndtaget” inden man har tændt eller slukket for gassen. Ydermere skulle den ny regulator bedre kunne klare sig i kulden,helt ned til minus 6 grader uden det giver problemer,selv har jeg testet den ned til minus 2-3 grader uden jeg kunne mærke forskel overhovedet.

En ting de har undladt er pot support,der er simpelthen ikke plads til den og det syntes jeg der er lidt af en skam for den har jeg brugt rigtig meget men skulle den pakkes sammen med gas og brænder ville potten blive højre eller MEGET bredere og så er ideen jo ligesom ligegyldig.Den er derimod blevet ekstra udstyr lige som kaffe presse,hænge kit men mon ikke der lige som de andre modeller kommer et combo sæt ?? Overvejer i skrivende stund at købe et hænge kit til min Jetboil så jeg kan udnytte den “off the ground” når jeg er på hængekøje tur. 🙂 Hvis man ønsker det kan man også købe neopren coveret i andre farver hvis man ønsker forandring eller har ædelagt det er fulgte med.

More than a coffee maker.

More than a coffee maker.

Er der så noget negativt at sige om den nye MiniMo…???
Faktisk så er der noget negativt selv om det er et stor skridt fremad i forhold til de andre modeller,prisen på ca 1200 kr er cirka 400 kr dyre end for feks en Jetboil Flash og det er et pænt prishop(det er den værd) og de har bibeholdt den samme måde at sætte potten fast på brænderen,det er en af de ting de burde have ændret/forbedret for der er flere ligende produkter der har klaret det job bedre.
Brænderen er blevet lidt mere åben fordi det plastik der er rundt om den er blevet mere spinkelt,det giver en øget vind følsomhed og til tider længere brænde tid når der skal koges vand,om det er for at spare på materialer eller vægt ved jeg ikke.
Stof posen som brænderen og gasdåsen skal i er en nødvendighed(for ikke at ridse potten indvendig),men jeg syntes den er til besvær så den bytter jeg ud med en klud så jeg har noget at tørre/vaske med og som kan klemmes om brænderen og gasdåsen.

Ikke alt er negativt for der er generelt store forbedringer på den nye model og personligt har jeg brugt MiniMo til meget mere end bare at koge vand på,madlavningen fungere og som en enkeltmands koge sæt er den nærmest perfekt,faktisk så god at jeg efter end test bare måtte ud og have min helt egen(skulle aflevere test modellen) og jeg var så heldig at Intersport i Holstebro igen var en af dem der fik den først (hvis ikke den første) og officielt kunne sælge dem, så der måtte jeg lige forbi efter en lille ny MiniMo.

Tak til Erik fra Intersport der igen gjorde ALT for at stille krævende kunder tilfreds 😉

Efterskrift:

Her ca 9 uger senere har MiniMo fulgt mig på diverse ture i regn,blæst,slud,frost og på hyggeture med ungerne og den fungere bare rigtig godt,det er nok det bedste produkt Jetboil har lavet til dato. Personligt var mine forventninger høje til den ny Jetboil og de blev alle sammen indfriet og overgået med deres MiniMo,mon ikke fremtiden byder på en titaniums model DET tror jeg nok den gør.

Billedet venligst udlånt af  Christian Milbo. Fra Outsite.Org's test af MiniMo

Billedet venligst udlånt af Christian Milbo. Fra Outsite.Org’s test af MiniMo

 


Posted in JetBoil, Test by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *