Zippo Håndvarmer.

At fryse er ikke det fedeste når man er på tur og der findes flere muligheder for at holde varmen men ikke alle er praktiske på tur eller lige smarte og en af de bedre løsninger er den gode gamlee kendte Zippo håndvarmer.

Selvfølgelig er den rigtige påklædning Nr 1 når man tager på tur og det er sjældent jeg fryser når jeg holder mig igang, men når man når camp så kan man godt småfryse når man sidder stille for længe.
Bålet er selvfølgelig en god varmekilde og man kan sagtens holde varmen på den måde for det kræver arbejde at holde bålet igang,men det kan hurtig blive en kold aften og nat når man kravler i soveposen. Selvfølgelig bruger man en sovepose der passer til årstiden, men bliver man for kold så kan det godt være svært at få varmen når man kravler i posen for natten.

Indtil nu har jeg bare brugt min drikkedunk med varm vand eller en ½liters flaske som varme dunk. Oplevede bare at den giver varmen og når man så vågner TIDLIGT og natten har været fugtig og blæsende så kan man godt fryse en del og så er der 2 muligheder genvarme vandet eller tage ekstra tøj på i soveposen og jeg gider bare ikke kravle ud af posen for at varme vand eller tage mere tøj på(som heller ikke rigtig hjælper)….så er gode råd dyre !!

Zippo Håndvarmer

Zippo Håndvarmer

Vi har nok alle prøvet at kravle i soveposen og vågne ved at man frøs helt vildt og her kommer så min løsning på mit problem,nemlig en Zippo håndvarmer og den er ganske enkelt genial hvis man ser bort fra et par småting ? Du skal medbringe “fuel” og at den lugter en lille smule under brug !! Ved der findes en masse forskellige modeller og mærker på markedet men Zippo ved man der virker og fungere under de fleste forhold. Har haft en “kina model” for mange år tilbage og testet flere modeller gennem tiden,nok mest for sjov.

En ting er sikker hverken batteri,kemiske eller kul varmere fungere så godt som en fuel drevet håndvarmer. Batteri varmere virker men tåler ikke så godt fugt og så skal man slæbe tunge batterier med til x antal dage eller lade dem op om dagen med feks solceller og det er langt fra optimalt.

Håndvarmere med kulstænger varmer ganske godt men de lugter ret meget,Zippo har lavet et par modeller og de fungere men for mig er den til tider ret så kraftige lugt der kommer når kullet gløder er bare ikke lige mig og så tager det laaaang tid om at blive varm. Eneste fordel er at kullet ikke vejer så meget og er let at have med.

Kemiske virker rigtig godt men som regl i kort tid (4-7 timer) og de vejer en del hvis man skal have flere med på længere ture og så kan de ikke genbruges ! Nå jeg nævner de kemiske håndvarmere så tænker jeg IKKE på de små poser som man kan købe til ca 20 kr stykket for 2 varmere,de giver en meget svag varme og er på ingen måde noget man skal købe(dårligt produkt).

Fuel opvarmet håndvarmere fungere med en katalytisk proces (som en katalysator i en bil) så der er INGEN form for flamme men kun en svag glød ,de varmer alt efter model fra 6 til 12+ timer og den svage duft er ingen problem(for mig). Der er jo en lille “down side” ved at man skal have lidt brændstof med og personligt opvejer det helt klart de fordele der er ved at kunne holde sig varm.

Faktisk så er det kun den batteri håndvarmer der kan slukkes rigtigt og tændes igen,kul varmeren skal brænde ud men man kan jo knække kulstængerne og derved få den til at varmere i kortere tid og så spare man på kullene. Kemiske varmer til den kemiske proces er brugt op og så er der ikke mere varme. Håndvarmere der fungere med den katalytisk proces kan heller ikke slukkes hvis man har fået varmen OG DOG for man kan lige vippe den lille katalysator af brændstof beholderen og så slukker den,derved spare du brændstof og du har en off “knap” 🙂

Nå ja så giver den mig en mulighed for at hive min Zippo lighter ud af skabet og bruge den på tur igen…Zippo lighter og håndvarmer er sq lidt US blær på turen 🙂 🙂


Posted in Test, Zippo by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *