Kort og kompas

Jeg har for rigtig mange år siden brugt kort og kompas men da håndholdt GPS fik sit indtog så blev kompas og kort lagt på hylden(som i glemt). Sidst jeg var på tur havde jeg min GPS men jeg glemter ekstra batterier og med halvflade batterier og så stå midt i en skov når mørket sniger sig på er ikke den fedeste fornemmelse !! For det ikke skal være løgn så blæste det op og regnen kom væltende ned og jeg havde ikke min GPS til at fine min lejerplads,det eneste jeg viste den lagde 5 km længere fremme.

Silva Kompas

Silva Kompas

Når man går i en skov er det let at miste retningen hvis man ikke har en kompas eller GPS eller ikke har erfaring nok til at holde den,men når man som eneste hjælp har en GPS og den ikke virker og det er mørkt så er man lidt på den..? Derfor besluttede jeg at købe et kompas for at kunne holde retningen på mine ture uanset og det er fjeld,skov eller på vandet(kajak) og for at finde vej så kræver det jo ogsåkort og navigere efter,men heldigvis kan man idag spare en del fordi man kan hente kort på nettet. Som så meget andet grej kan man købe mange typer og modeller og her må man jo købe det der passer bedst til det man skal bruge den til og for mig var der to “krav” som det nye kompas skulle opfylde. Det skal være et SILVA kompas og den skulle kunne bruges om natten og det var vigtigt for mig det blev en SILVA fordi det bare er kvalitet og et stykke grej der holder og virker efter mange års brug. Det at den skulle kunne bruges når det er mørkt er fordi jeg ikke vil stå i en situation hvor jeg ikke kan finde vej når det er mørk,selvfølgelig burde en pandelygte klare det lys hvis det er mørkt MEN virker den ikke(batteri eller defekt) så er det jo lækkert hvis kompasset har en selvlysende plet til retning og kompasnål.

Kort og kompas...hvor skal vi hen du ..??

Kort og kompas…hvor skal vi hen du ..??

Det næste der kommer er så et kort/kompas “kursus” så man igen kan finde vej derude og det er et af vinterens weekender skal bruges til,overnatning på et bestemt plads og det skal findes KUN ved hjælp af kort og kompas. Men først skal der lige trænes hjemme i stuen med lidt øvelse og forståelse på hvordan det fungere  🙂 Så ville det jo være fedt at min knægt måske vil lære med og han også kunne finde vej uden moderne instrumenter…..


Posted in Kort/Kompas/GPS by with 2 comments.

Comments

 • Claus Kjemtrup siger:

  Hejsa!
  Jeg vil lige høre dig om hvor du henter hjemmelavede kort og i hvilket størrelsesforhold du printer dem hvis du selv printer?
  Jeg vil lige sige at din side er super dejlig med masser af gode og spændende tests Tak for det 🙂

  Mvh Claus

  • Aksel siger:

   Hej Claus.
   Først og fremmest tak for dine pæne ord.

   Jeg downloader kort fra nettet som oftest og gerne så detaljeret som muligt.
   Hvis du er heldig så har mange biblioteker mulighed for at låne kort som du kan printe fra.
   Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *