Helinox Chair One.

Jeg må erkende at min tid på jorden er slut,camp livet er bare ikke den samme når ryggen ikke vil som jeg vil og flere timer med madlavning og bålhygge er efterhånden er smertelig affære. Specielt hvis jeg har båret en rygsæk længe eller padlet langt,så der måtte ske noget der kan forlænge tiden på jorden.

Som alt andet af mit udstyr har jeg visse krav til størrelse og funktion,prisen er mindre væsentlig og det koster somme tider dyrt.
Har et par gange slæbt en alm folde camping stol med på de lidt længere ture hvor alt grejet alligevel er pakket i bilen og ikke skal slæbes alt for langt. En folde camping stol er også en lækker ting MEN den er ikke egnet til at tage med på tur pga størrelse og vægt og derfor gik jeg på jagt efter en egnet stol til at tage med i kajakken eller rygsækken.

Helinox Chair One

Helinox Chair One

Efter at have gennem søgt nettet for muligheder og afprøvet ALT det jeg kunne få fingre i var der specielt en der stak lidt ud af alle de camp stole jeg har haft fingrene i.. Helinox Chair One……
Den havde en forholds lille pakke størrelse og en vægt som kan accepteres til de kortere ture,den passer godt til rygsækken og ned i kajakken,men ikke alt er perfekt og lige gennemtænkt,stolens fødder har en lille overflade og synker let ned i sand eller løs jord,men det er der et lille “hack” der kan klares,men jeg overvejer at finde på noget der er lidt mere smart og lettere(der kommer mere om det senere)
Udover dette lille problem med fødderne er det en fantastisk smart stol,let,lækker og nem og samle,det kan klares på 30-40 sek for en der aldrig har prøvet det før og så kan den fås i mange farver så den matcher udstyret eller bare skiller sig ud. Selvfølgelig skulle jeg vælge en farve/r (multicam) som jeg så måtte vente på i 9 uger for den kom hjem igen.

Multicam farven koster også 100 kr mere end de alm farver hvilket jeg ikke forstår,men det var bare den model jeg måtte have og så må man vente.

Alle dele...og der er kun 2(og pak posen)

Alle dele…og der er kun 2(og pak posen)

Udover den har en god pak størrelse og vejer 850g så er den utrolig nem at “folde” ud til en stol,der er brugt samme type materiale som på teltstænger og samme lette opbygning når den skal samles.

15 sek senere... :-)

15 sek senere… 🙂

Stolen kan klare 145 kg så den kan sagtens klare mig og selv om den virker lidt vakkelvorn så bliver den ret stabil når selve sædet er monteret så kan man ikke fornemme nogle svagheder, men når man sidder i den så “vrikker” den lidt men den føles ikke usikker på nogen måde,den er lige så sikker som en alm folde ud festival stol og komforten er utrolig god,man sidder fantastisk i den og det skulle man ikke tro.

Samlet og klar til brug..

Samlet og klar til brug..

Det tager under et minut og pakke den ud og samle den(første gang) og lidt længere tid at få den tilbage i posen. Det bedste er nu man er fri for en våd røv når man sidder eller fryse når det bliver rigtig koldt ude. Selv om jeg har prøvet at sidde i en før jeg bestilte en så glæder jeg mig rigtig meget til at bruge den på de næst kommende ture og få muligheden for at få lidt bedre støtte til ryggen når camp livet skal nydes.

(more to come)

 


Posted in Grej, Helinox, Test and tagged by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *