Basis grej til camp livet….?

Der er MEGET man kan slæbe med på en tur og det er langfra alt man bør slæbe på men der er bare noget basis grej jeg syntes høre til camp livet hvis man er på samme sted mere end et par dage.
For at kunne klare sig behøver man ikke ret meget mere end en kniv og resten er luxsus .. 🙂

Jeg har for lang tid siden skaffet mig en LightMyFire kniv (Mora) med et ildstål i skæftet. Jeg valgte kniven fordi jeg ikke gider at gå med en stor kniv og skulle bare bruge en kniv med et godt blad og med en solid skede som jeg ikke skal tænke på går i stykker,ydermere er der et ganske godt ildstål i skæftet som afgiver gnister på 298o grader og det er mere end rigeligt til at tænde gasblus eller lave gløder til et lille bål.
Bladet er 10 cm lang t og fremstillet i Sandvik 12C27 rustfrit stål,den er både lang og solid nok til til langt de fleste ting og så vejer den kun 110 gram.

Camp Grej

Camp Grej

I stedet for at rende rundt med en stor kniv har jeg en økse med på længere ture. Har haft en del forskelige økser og i forskellige størrelse, Fiskars X5 har længe været min foretrukne økse men den er blevet byttet ud med en lidt større model Fiskars X7 som vejer lidt mere og er længere,øksen har en meget bedre balance og hugge opgaverne er meget letter. vægten på 640 gram og en længde på 355 cm er en ganske god økse til de fleste opgaver. Fiskars X7 er ikke for stor til at være med i rygsækken,men nok for tung til at have med på et længere trek. Udover det så er det en fantastisk økse som holder sig skarp længe og fibercomp skæftet med softgrip grebet er vedligeholdelses fri og ikke til at ødelægge.

Bue saven er en luxsus som er med når vi er familien afsted,selv om saven er forholdsvis let og kort så er den kun med for at gøre camp livet lidt lettere, når man skal save længere stykker træ ned til bålrette stykker og så er den mere sikker for ungerne at bruge end en økse. Den vil ALDRIG komme med i rygsækken eller med på mine egne ture,kniv og øksen er mere end nok når jeg er alene afsted.

Udover LMF kniven har jeg også deres mealsæt som basis spise grej men jeg havde opdaget de havde lavet en LMF Grampar’s Firegrill som kan bruges til at stege bøffer,fisk,større stykker kød eller andet direkte over gløderne. Jeg købte den egentligt fordi jeg syntes den var smart og kunne pakkes ned i meal sættet,den vejer intet og kan sættes på nærmest alle pinde man kan finde. Muligheden for at smide et par små kartofler og et stykke kød i holderen og lave mad direkte over gløderne er fantastisk.

LMF Grill

LMF Grill

Med den er det slut med at slæbe sølvpapir med og der er lagt op til bålhygge med noget genialt grej.
Den fungere super godt og både bøffer og fisk bliver lækre,selv med en god bøf lavet med fars får en helt anden smag over bålet i stedet for at stege den på Trangiaen. Ved god det er en lidt overdreven luxsus at tage med, men både den praktiske funktion og “bling bling” værdien er det hele værd. 🙂 🙂


Posted in Grej by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *