Nordlys,ræve,kaffe og “bjørne”??

Havde egentlig planlagt at smutte alene i skoven for at få lidt “fri” fra det hele,vejret lovede jo godt og det er jo en god start 🙂 Som ugen skred frem så ville det jo være lidt hyggeligt at hænge med et par stykker og måske opleve nordlyset som der skulle være stor mulighed for at se netop denne weekend. Slog mit “solo hang” projekt på i Facebook gruppen For os der bruger hængekøje. for at se om der var et par stykker der ville med ?? Som altid er der kun få der har tid når det bliver opslået med kort varsel og da vi er +320 brugere spredt over hele Danmark. Thomas fra gruppen har et stykke jord langt fra byen(og lys) så jeg pakkede rygsækken så jeg var klar til at køre mod Mors når knægten var blevet sat på toget til KBH. Og klokken 16.20 var jeg på vejen og klar på en overnatning.

Pakket og klar.

Pakket og klar.

Så var jeg sq kommet laaaaaangt ud på landet,gps’en havde opgivet at finde vej flere gange og det var vist ren instinkt der gjorde jeg fandt vejen første gang (og kom først) Thomas ringede og de skulle lige have handlet lidt ind,men så var de der også. Jeg havde det sådan at jeg ikke ville gå ned på udstyr og ude over min Jetboil havde jeg også min Kelly Kettel med og som ekstra varme så har jeg ALTID min Helsport Fjeldug Extreme med som ekstra isolering på kroppen eller som beskyttelse på jorden eller til at lave noget læ med. Thomas derimod kom med en ekstra trailer med ekstra lys på taget og en bruser………………..øhheee så var den også fyldt med grej (bålstativ,stole,vaders eller var det en våddragt,fiskegrej oma)… dog havde han ikke en jetboil og Kelly-Kettle. 😉 Vi startede ud med en kold øl inden vi hang hængekøjerne op i skoven og fik en snak om stedet og mulighederne som der var….jo jo. Nu var det jo Off Grid Hangout men der var 4 streger 4G på min mobil,så helt isoleret fra omgivelserne var vi ikke.:-) Nu er der jo stor forskel i det grej vi hænger i,Thomas har selv lavet hans og jeg har jo købe grej MEN oplevelsen er helt sikkert den sammen 🙂

Home made Vs Købe grej

Home made Vs Købe grej.

Jeg havde valgt et spot med fri udsigt ned over bakken og hvad man ikke kan se er at skråningen først skulle tømmes for nedfaldene grene,knækkede stammer og en træstub,den klarede Thomas med sin medbragte kædesav(fra grej traileren) 😀 Det der i baggrunden ligner et sort tag og hvid væg er Thomas hjemmegjort hænge opsætning og man kan lige ane hængekøjen i det hvide. Det var på tide at få lidt mad i maven og noget kaffe,der var jo lagt op til Nordlys så hvorfor ikke bare spise sent. For midt vedkommende var det noget ganske simpelt mad der skulle laves,en pose med turmad fra Trek,n Eat (mit hade turmad) og jeg havde tage den sidste sponsor pose med bare for at få den udryddet fra skabet.

This is life.

This is life.

Thomas derimod slæbte et bålsæt ud fra traileren og fyrede op for bålet,overraskende slæbte han et gasblus fra thansen/biltema ud fra traileren ?? Det viste sig at hans kæreste skulle lave bålmad og Thomas selv skulle have noget af hærens det bedste fra en feltration,men hvad skulle han så med det gasblus fra thansen/biltema ?? Bacon til dessert…jo der var tænkt på det hele og når begrænsningen ligger i hvad der kan proppes i traileren. Imens vi lagde med fyldte maver og nød solnedgangen ventede vi på nordlyset,kaffen blev lavet og snakken gik. Det blev til 400 dråber regn og duggen der virkelig faldt tung og ALT blev vådt på et par timer,men udsigten kunne ingen tage fra os.

As time goes by...

As time goes by…

Desværre blev det ikke til noget nordlys den aften 🙁 og der var også sneget sig en let dis ind fra vandet,jeg besluttede mig at kravle i køjen så jeg kunne få en lang god nat,Thomas sad lidt længere ved bålet sammen med kæresten inden hun kørte hjem over. Jeg imens jeg stod der ved siden af hængekøjen slog det mig at måske jeg skulle hænge min Helsport Fjelldug over køjen som ekstra isolering ??  Skrev en godnat sms og lagde mig godt til rette,kunne det virkelig være SÅ mild en nat eller var det den fjelldug der holdte på varmen ??

Foto by night.....

Foto by night…..

Det blev en underlig nat/morgen ?? Flere gange var der ræve der “gøede” helt vildt og vist nok kæmpede om det stykke bacon Thomas ikke kunne spise,hold kæft det larmer når de er inden for 5 meter fra køjen. Kunne forstå hvis det bare var en gang men det var flere gange i løbet af natten. Tidligt om morgenen troede jeg at der stod en bjørn ikke så langt fra min hængekøje men vi er på Mors så der er hverken ulve eller bjørne !!!! De høje “knurre” lyde måtte komme fra noget der var større end en ræv og det var nærmest som de dybe lyde når en hund knurre…. i få sek var jeg nervøs,det viste sig bare at være Thomas der snorkede lidt…*gg* pyha…. altså den “lokale” fauna der lavede lyde..:-)

Stå op fra det her NEJ TAK :-)

Stå op fra det her NEJ TAK 🙂

Der var flere grunde til jeg ikke lige ville kravle ud af hængekøjen og faktisk blev der til klokken var over 9,hvilket er total uhørt når det er mig ??
Så jeg vil lige dele en AHA oplevelse med jer. Som de fleste nok ved så isolere en underquilt mod kulde og blæst. Og på alle mine ture har jeg altid min Helsport fjeldug extreme som et hygge tæppe eller til at tage om mig når det bliver kold eller som ekstra lag omkring soveposen. Men jeg prøvede at lægge den over min ridge line og bugnet.

Ville egentlig bare se om det gav nogen forskel udover lidt mere ly for vinden når tarpen er slået op så åben.
Plejer normalt at have det godt varm når jeg bruger soveposen som topquilt, men med min fjelldug over køjen så blev det så varmt at jeg kunne ligge uden sovepose stort set hele natten selv om vi nåede ned på 9 grader om natten. Er imponeret over den varme som den holder på og er helt sikkert noget jeg skal bruge fremover når det bliver koldere om natten og som et ekstra lang når det bliver rigtig koldt,godt nok har jeg et uisoleret vintercover til min hængekøje men den giver max 2-3 graders varme ekstra og med fjellduk som et eksrea lag burde det giver 5 grader mere.

Aha....!

Aha….!

 

Som en erstatning for en dyr fjelldug kan man bruge et tæppe eller tynd sommerdyne og sove en del varmere om natten…. 🙂

Da jeg var stået op gik jeg og småpakkede lidt,det var noget rigtig vådt halv højt græs og trave frem og tilbage i og det grej der havde lagt ude var meget vådt. Meget af grejet blev smidt ind bag i bilen imens jeg kogte noget vand til morgenmaden og min morgen te, i stedet for at sidde på græsset og smide grejet der så satte jeg det på taget af bilen,det var en fin højde og det små fugt klamme tøj kunne lige hænge under bagklappen og blive bare lidt tørrer.

Morgenmad....

Morgenmad….

Både morgenmaden og teen gled ned,det havde været en fed nat og i et område jeg ikke havde været før,der er virkelig muligheder for et godt fælles hæng,der skal bare renses lidt ud i skoven inden det bliver rigtig praktisk. Men det er et fantastisk sted med god udsigt og mulighed for at fiske ved kysten. Og kajak er helt sikkert en option der skal prøves i forbindelse med at hænge på stedet.

Tak til Thomas for at lægge grund til og for selskab.


Posted in Hængekøje, JetBoil, Kelly Kettle, Snugpak, Test, Tur, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *