Trangia Hangout 2014

For første gang skulle der laves en fælles tur med folk fra Trangia gruppen og folk fra Hængekøje gruppen,begge dele er fra et par Facebook grupper jeg er admin i. Der har i begge grupper været lavet et opslag i et par måneder og der var da der var flest ca 17 tilmeldte(plus påhæng eller børn). Som tiden gik og vejret åbenbart så mere og mere regnfuldt ud trak folk deres tilmeldinger tilbage.
Det var ingen hindring for mig at det skulle regne,jeg slæbte hele familien med i skoven til en weekend med bålmad,Trangia hygge og for mit vedkommende hængekøje hygge.
Da vi blev seks total set fra vores side skulle der jo en masse grej med og der skulle pakkes en masse ned og der skulle være plads til 3 personer plus grej til alle i min lille Citroen C1 så der blev pakket tæt og der skulle også være plads til 27 liter vand !!!

C1

C1

Vi kørte først afsted, veninden og hendes datter samt veninde ville komme senere på eftermiddagen. For ikke at slæbe alt for meget kørte vi så tæt på sheltert som muligt og smed alt grejet på en lille pressening for ikke at få vores grej alt for vådt fra starten af. Ungerne løb om med soveposer og liggeunderlag imens jeg kørte bilen tilbage til parkeringspladsen og gik så tilbage for at hjælpe med resten. Kasser med grej og mad samt vand var den tunge del og der blev godt og grundigt slæbt for at få det hele op og i tør tilstand. Der var ikke længe mellem de heftige byger og når det ikke regnede VILDT så småregnede det lidt hele tiden.
Når der endelig var ophold i bygerne blev der gjort ting i en rasende fart,tarp over bordet,hængekøjen kom op og der blev startet et bål så aftensmaden kunne komme igang,Trangiaen var simpelthen for lille til at lave en stor potion mad til 6 personer og det var nok lidt for optimistisk at have 3 sæt Trangia med for at lave maden alene.. 😀

Regn og mad

Regn og mad

Der blev lavet kylling Korma med kartofler som er Indisk inspireret ret som smager fantastisk og noget alle kan spise,gryden var over bålet og det varede ikke længe inden “tøserne” kom med den smule grej de havde med 🙂 Imens der blev lagt sidste hånd på maden kom der lige 2 “trunder” (undskyld kan ikke huske navne..Gry og ??)gående og hilste på,det var 2 som kom for at være med..HURRA der var virkelig nogle der tros regnen var med på lidt udeliv 🙂
Vi hilste pænt og snakkede lige lidt om hvad de var van til når vi snakker udeliv,men bare det de kommer selv om vejret slet ikke viser sig fra den gode side  kunne jo tyde på de havde nok baggrunden i orden.

På den lille mængde grej de havde med viste det sig hurtigt at det kun var den ene der ville overnatte,der var vist noget med at den ene skulle på arbejde..Gry’s veninde hvis jeg husker rigtig ?? De skulle dele noget mad og lavede en ret til dem begge 2 på en mini Trangia…stor respekt herfra 🙂 🙂
Vi havde lige sat tænderne i maden kom der pludselig flere folk 🙂 Zara og Torkild(og datter) og igen var der lidt snak og det blev da bare mere og mere hyggeligt at der kom folk til,Torkild & Co riggede hurtig en Trangia til og gik igang med noget turmad med bacon og mørbrad,Zara gik i gang med kartoffelmos som “tilbehør” ..*G*Det var nu dejligt at se de ikke var bange for at lave turmad og at udelivet ikke skræmte heller,de var vist van til motorcykel livet og dermed turmad på turene. Hvordan han så kom omkring med den store kniv på motorcykel vides ikke men den var både skarp og flot 🙂

Mad og bålhygge

Mad og bålhygge

De fik samlet lidt mere grej fra bilen og ville alle 3 tage en overnatning men skulle videre dagen efter….der var vist noget med en bil der skulle hentes. Vejret var ikke lige det skønneste,men på den anden side var der ingen myg og fluer.
Der blev snakket ture og turmad omkring bålet og det er jo altid fedt at høre andres beretninger og udfordringer,dejligt at Trangia gruppen kunne bruges både af grejnørder,motorcyklister og folk der vandre. 🙂 udelivet deles af mange og har rigtig mange aspekter og at vi kan samles af noget så simpelt som mad og opskrifter er jo bare fedt,vi trækker jo på en fælles tråd.

Aftenen gik over i tidlig nat,der havde ikke været de store byger og vi kunne jo varme os omkring bålet,alligevel trækker regnen og den friske luft noget på “overskuddet”…Gry’s veninde(undskyld jeg ikke lige husker navnet) skulle hjem og ville køre så vi takkede hende for at hun ville lægge vejen forbi tros vejret. Snakken og bålet gik lystig og pludselig ramte trætheden mig og kl 22 ca  og jeg måtte overgive mig selv om lysten til at hygge længere ved bålet så måtte jeg hoppe i hængekøjen,jeg takkede af og resten af slænget krøb kort tid efter også i soveposerne.

Ved ikke om jeg var faldet i søvn men pludselig i mørket blev der lys ?? Jeg har jo i hængekøjen lidt væk fra shelterene og kunne se der kom en person,der var en som havde fundet området i lys af mørket…. kort tid efter slukkede lyset igen. Enten vågnede resten af gruppen og jeg med en “fremmede” eller et drab og et shelter der var smurt ind i blod !! Men da jeg ikke havde hørt et skrig fra shelter området var det nok en normal natur “tosse” der var kommet…jeg var ikke urolig nok til at finde ud af det, så jeg faldt åbenbart i søvn. 🙂

Jeg vågnede lidt over 2 om natten ved at skoven var HELT stille ? Jeg prøvede om jeg kunne finde en lyd,bare en lille naturlig skov lyd af nataktive dyr eller noget som bare gjorde skoven levende. Der var en meget stille regn der trommede på tarpen og PLUDSELIG langt langt ude i de fjernede kom der et  UUUuuuuuuuuuuu….. !!! det kan da ikke passe at det var en ulv i det fjerne ?? Igen et UUUUuuuuuuuuu…. jo jo den var god nok det kunne kun være et ulvehyl,jeg lagde og lyttede efter flere hyl i natten men hørte kun de 2 hyl og med et stort smil kunne jeg lægge mig til at sove med en fed oplevelse i tankerne.

Næste morgen skulle jeg lige vågne rigtigt,der var allerede gang i lejeren Torkild var vågen og jeg råbte lige et godmorgen oppe fra hængekøjen. Jeg kom i tøjet og snakkede lidt om nattens oplevelser 🙂 Jeg var åbenbart den eneste der havde hørt dem hyle. Det er jo egentlig heller ikke så underligt for mindre end 2 km herfra var der fotobevis på en ulv var set og en jæger havde spottet en ulv ca 800 meter fra hvor vi sov,så de er i området.

Morgen udsigten ..

Morgen udsigten ..

Der vågnede en små søvnig man i shelteret og der var ikke noget blod,det var Henrik der var kommet luskende i løbet af natten og han havde ikke gjort andet end at puste sit underlag op og lagt sig til sove. Vi fik en lille morgen snak os der var oppe og resten fulgte hurtig trop,der blev hurtig lavet lidt morgenmad og bålet var igen kommet igang og der skulle laves bacon,pølser og scrambled æg. Det er jo en fantastisk let morgen ret som både kan laves i Trangia,Jetboil eller over bål og så mætter den ganske godt.

Mad og mere mad :-)

Mad og mere mad 🙂

Snakken gik i lejeren og det kunne tyde på vi alle havde sovet rigtig godt,der var godt nok kommet et par mega byer i løbet af natten,men jeg syntes kun det er hyggeligt og ligge der og høre regnen tromme.
Kort tid efter skulle Gry afsted mod Holstebro,jeg havde tilbudt at køre men hun var besluttet på at hun ville gå med hendes oppakning til Struer og tage toget videre..respekt herfra 🙂 Torkild og Co skulle kort tid efter også afsted,de skulle nå noget senere på dagen og havde et godt stykke og køre. De pakkede grejet sammen og drog afsted imens det var et ophold i regnen.

Tilbage var så Henrik og os,det skulle nok blive hyggeligt 🙂
Det skulle vise sig at Henrik havde været lidt omkring og det samme havde hans Trangia,det var en godt brugt lille Trangia,man kunne godt se at hans madlavning var meget inspireret af sund kost og gerne fra fremmede køkkener,for en gangs skyld kunne jeg lære noget nyt. Ungerne lærte også at lave pandekager og min den mindste havde et projekt marmelade sammen med Henrik.
Dagen gik med at snakke og der blev fyret op i Kelly Kettle fordi vi kunne og fordi Henrik gerne ville se hvordan den fungerede og den fungere også i pisøs regnvejr.

Selv om det regnede en del så hyggede vi os rigtig meget og vi snakkede om alt fra mad til ture og grej,ungerne havde ingen problemer med at få tiden til at gå,de hyggede ved bålet og tumlede i shelteret når regnen blev for voldsom. Middagsmaden stod på rugbrød og det vi nu havde pakket ned og igen lavede Henrik pandekager til hele bordet (læs ungerne) og resterne af det marmelade de havde lavet.
Selvfølgelig regnede det en del men alligevel formåede vi at finde godt tørt brænde og holde godt gang i bålet,den medbragte økse og sav blev brugt flittigt. Selv om der var masser af regn så lykkedes det at løbe tør for drikke vand,27 liter til en hel weekend 6 personer det holder bare ikke,så vi måtte op til den nærmeste kirke for at tanke vand og selvfølgelig regnede det igen..!!!

Man Vs Fire

Man Vs Fire

Som dagen skred frem nærmede aftensmad tiden sig og det var min tur til at lave mad,det var med at holde gang i bålet fordi den stod på bålmad og denne gang stod den på Chili Con Carne og som erstatning for fars blev der brugt SoyforYou som når det er blødt op ligner til forveksling rigtig kød,dog helt uden en rigtig smag af noget og bare for at få lidt “rigtig” kød i så kom jeg et par dåser cocktailpølser i retten.
Maden tog lidt længere fordi man kun havde et “blus” og man ind i mellem blev afbrudt af en ordenlig byge,maden skulle stå et godt stykke tid og den medbragte gryde far fyldt HELT op med Chili Con Carne,faktisk fyldt så meget op at hvis der kom mere regn så ville det rende over.
Henrik holde sig igen ikke tilbage med at lave mange små retter og da vi sad ved boret smagte vi lidt af hinandens mad og da vi var ved at være færdig lavede Henrik lige Papadums (en slags chips) og det var noget ungerne kunne bruge,man skulle tro de ikke havde spist aftensmad. 🙂

Madhygge :-)

Madhygge 🙂

Aftenen gik og der blev hygge ved resterne af bålet med skumfiduser og kiks,selv om ungerne blev fyldt med masser af sukker så havde regnen alligevel trukket energien ud af dem. Selv om vi er i skoven kunne man jo godt lige holde sig opdateret på Facebook og Kenneth ville høre om vi stadig var derude for så ville han komme til aftens kaffe,selvfølgelig var vi stadig derude,en “smule” regn og blæst kan da ikke holde os væk.

Hygge

Hygge

Henrik var oppe og kikke på mit køje setup og vi snakkede lidt om mit grej,Henrik havde også lidt hængekøj grej med og ville prøve at sætte det op og overnatte over jorden 🙂 Som erstatning havde han taget 2 solsejl med som tarp og da de kom op over køjen var de nok lige med det mindste i længden!!

Vi puttede ungerne de var godt trætte og klar til at sove,os  voksne vi sad under tarpen ved bord og bænkene og snakkede og ud af skoven kom Kenneth med sin termokande,han ville bare lige hilse på og se grejet (hængekøjen) og hygge lidt med inden han skulle hjem. Snakken gik og desværre ville Kenneth gerne have været med,men det passede ikke ind i familie planlægningen. Vi kikkede lidt hængekøjer (Henriks & min) jeg havde jo valgt en noget anden setup og Henrik har valgt en noget alternativ løsning som helt sikkert også fungerede.

2 x hængekøje

2 x hængekøje

Efter en lang kaffe snak ved bordet måtte Kenneth forlade selskabet og i ly af mørket gik han tilbage til bilen,vi ville også smutte i seng og jeg var lidt spændt på hvordan Henrik og køjen ville klare natten og regnen,vi sagde godnat og gik til køjs.

Natten var rigtig våd med MASSER af store byger og med en god vind fra kl 3-6 om morgenen,jeg var lidt spændt på hvordan Henrik havde sovet og om han blev i køjen hele natten. Jeg var vågen et par gange i løbet af natten fordi vinden og regnen ruskede kraftigt i min tarp,men jeg fik ikke en dråbe på min hængekøje.
Kunne fornemme jeg havde et koldt område på min ene balle og skulder(modsat side) ikke sådan KOLDT fryse agtig men bare køligere end resten af kroppen. Om det er justeringen af min underquilt der ikke er helt god når det blæser ved jeg ikke men der skal prøves lidt andre  justeringer inden jeg kan sige hvad det er..??

Min datter kom lige op til mig i hængekøjen og vi små sov lige en times tid og så stod vi op, Henrik og resten af slænget var også vågen og hurtigt kom snakken ind på det lidt interimistiske ophæng Henrik havde prøvet,det viste sig at han havde haft en pose over fødderne for at holde regnen ude, køje og “tarp”(læs solsejl) var åbenbart alt for kort til det blev en optimal komfort og helt regnfri oplevelse. Jeg havde pakket mit setup sammen og vi sad ved bordet og nød vores morgenmad sammen, som sædvanligt diskede Henrik op med alskens lækkerier  af de rester han havde fra de foregående måltider, vi hakkede os igennem lidt rugbrød og kaffe,ungerne fik lidt af Henrik’s lækkerier sammen med deres rugbrøds morgenmad.Vi havde varmt vand nok fordi den store Kelly Kettle havde forsynet os med 1½ liter varmt vand til kaffe og div,selv i total regnvejr i flere timer er det ikke noget problem at få gang i den så den har været god og have med på turen.

Planen var egentligt at vi skulle have at pakket ned til kl 12 og det var meget besværliggjort af den til tider voldsomme regn,men vi formåede at afslutte morgenmad og pakkeriet inden alt blev vådt. Henrik havde ikke travlt og nød de 3-4 retter han havde bikset sammen og vi forlod ham imens der var ophold i vejret(håber han kom godt hjem).

Selv om man kommer hjem fra en tur er turen ikke slut for hjemme venter der en god opvask og rengøring af grej, tørring af udstyr og så kræver kroppen jo et godt langt og varmt bad. Jeg havde ca 2 timers rengøring af udstyret bagefter og en masse tøj der skulle vaskes.Uanset hvordan man ser på denne tur så har regnen været en god “udfordring” og det lykkedes alle at holde vores grej tørt og tøjet lidt vådt.

Så en STOR tak til dem der tog udfordringen op og kom forbi nogle timer og tak til dem der overnattede….FEDT i turde og jeg er sikker på regnen holdte en del væk fra turen…synd for jer 😉 turen var for mig det hele værd og børn og fremmødte havde nogle fede timer sammen.

 

 

 

 


Posted in Grej, Hængekøje, JetBoil, Kelly Kettle, Modular Sleep System, Shelter, Snugpak, Test, Trangia, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *