UKhammocks Underquilt

Efter flere nætter hvor jeg vågnede med en kold ryg besluttede jeg at investere i en underquilt,et liggeunderlag er simpelthen ikke nok når man flytter sig rundt i hægekøjen og ligger man bare lidt urolig flytter liggeunderlaget sig også,det resultere i store områder hvor kroppen er helt uden isolering overhovedet og det giver en meget kold nat især hvis det blæser bare lidt.

Efter at have kikket på diverse fora og hjemmesider besluttede jeg at bestille en underquilt i fuld længde og 4 sæsoners,dvs at den kan bruges hele året rundt og ned til minus 15 grader.
Bestillingen blev lagt hos UKhammocks fordi de lovede 14 dages leveringstid og fordi deres kvalitet ligger i den meget høje ende,det ses også på prisen som kommer til at ligge på lidt over 2000 dk men så er der også 2 kraver(draft collars)på enderne for at forhindre træk mellem hængekøjens bund og underquilten.

Jeg kunne nu begynde at glæde mig til at ligge varm i min hængekøjen og få mere hængetid hele året rundt.
Desværre blev ventetiden noget længere end jeg havde forventet,efter 17 dage var den ikke dukket op og jeg mailede UKhammocks for at høre om de ikke kunne holde deres deadline og der gik 3 dage inden jeg fik svar på at den var forsinket ??? Den var lovet til 14 dages bestilling og jeg havde betalt for hurtig levering ? UKhammocks lovede at den SENEST blev sendt sidst på ugen og det kom den 🙂
Desværre betød det at jeg måtte ændre på mine ferie planer og kunne ikke komme i skoven og teste den nogle nætter hvor jeg ikke havde ungerne hjemme,men så kunne jeg jo teste mit setup i haven og have en lille sikkerhed i at kunne komme ind hvis det blev for koldt imod min forventning.

Pakken kom kl 10.23 Mandag formiddag og inden klokken var 12 var underquilten hængt under hængekøjen og jeg kunne smide mig i køjen for at teste om den virkede som forventet. Men inden jeg kunne montere den skulle de til købte “tri thingie” sættes fast i enderne af underquilten,de skulle få den til at hænge bedre på køjen.

Tri thingie

Tri thingie

De virker………!!! Men hold k*** det er besværlig bare for at få løftet quilten  2-3 cm længere op mod køjen og jeg er ret sikker på de sagtens kan undværes og det er muligt at justere den lige så tæt på hængekøjen med lidt øvelse.
Jeg ved at de kommer af og jeg ikke fremadrettet vil bruge dem i mit setup,det skal være let og ubesværet at hænge sit grej op og gerne på kort tid.

Underquilten fra UKhammocks

Underquilten fra UKhammocks

Første forsøg med at justere quilten til køjen gik let og ubesværet,dog skal den spændes noget hårdere op end man regner med for at komme helt op omkring køjen så der ikke er for stor mellemrum.
Pakke størrelsen er ca 3 liter men kan helt sikkert klemmes til det halve men så skal man regne med at dunene ikke har godt af det og slet ikke at ligge presset sammen over længere tid.

Jeg lagde mig op i hængekøjen for at se om jeg kunne mærke noget overhovedet ???………og DET kunne jeg,det stod helt klar at varmen ikke forsvandt neden ud af køjen og at underquilten isolerede fra den evt kulde og træk der kunne komme udefra.
Den er utrolig let at justere så den hænger lige under dig og den kan trækkes op så den dækker hele overkroppen og når den er i fuld længde (195 cm) så dækker den helt ned til fødderne og på billedet kan man lige ane underquilten gennem myggenettet nede ved Blackbirdens fodpose.

UQ og fodpose.

UQ og fodpose.

Selve underquilten vejer 810 gram selv om den er i fuld længde og 4 sæsoners og det er jo ikke fordi den lægger så meget vægt til hele hængekøje sættet og det er ubetinget den bedste stykke ekstra udstyr man kan købe til sin hængekøje. Jeg er ret sikker på lidt smallere hængekøjer har bedre mulighed for at få et liggeunderlag til at passe bedre men jeg har bare ikke kunne få det til af virke i min Blacckbird.
Fordelen er jo at man drastisk forlænger hængetiden til hele året hvis man har en UQ der er beregnet til vinterbrug og det kan næsten ikke betale sig at købe en der kun er til sommerbrug eller 3 sæsoners med mindre man ved at man kun hænger ude når det er varmt.

The setup :-)

The setup 🙂

Sådan ser hele herligheden ud Warbonnet  Blackbird 1,7 DL XLC,Cloudburst tarp,UKhammocks 4 sæsoners underquilt i fuld længde og en 4 sæsoners sovepose fra Snugpak Softie Discovery  15.
Så burde man kunne klare sig ned til minus 15 grader og er det ikke nok har jeg tilkøbt et vintercover til hængekøjen (ikke vist på billedet) som skulle kunne give ekstra 2-5 grader mere. Hvis det heller ikke er nok så har jeg muligheden for et vaflet underlag og sølvfolie overtræk og samlet burde det give en komfort temperatur(teoretisk)ned til de minus 20-23 grader.


Posted in Hængekøje by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *