Kelly Kettle(igen)

Sad lige og regnede lidt på hvornår jeg første gang så en Kelly Kettle i brug,det er nok 22-25 år siden ? Og det er nok 15-18 år siden jeg købte min egen MEN den var kun i brug ca et halvt inden jeg tabte den en vinter og samlingen i bunden gik i stykker !!
Allerede dengang syntes jeg det var en lille fantastisk koge ting, men syntes at den havde begrænset anvendelse,dengang var jeg nok heller ikke så udetosset og med en begrænset viden om mad på tur.

Så for ca 1½ år siden lånte jeg en,gensyns glæden var stor og jeg kunne ikke komme hurtig nok i skoven og holde weekend 🙂 Dog var glæden ikke så stor fordi det var en meget våd weekend og det var ikke nemt at finde nok tørt kvas og smågrene at tænde op med ! tidligt søndag morgen traskede jeg hjem og var meget splittet om Kelly Kettlen var god nok eller jeg skulle holde mig til min Trangia på gas/sprit ?

Efter en del år i skov og strand var jeg gået fra små sprit komfure til ret fancy gas brændere og min betroet Trangia sæt,jeg fik mere og mere  interessen for at bruge naturens brændsel og undgå at have fuel med på tur.
De første forsøg var kun at bruge bål på tur men det kræver en del indsamlet brænde for at lave mad og der er utrolig meget “spild” for at lave mad og egentlig syntes jeg bålmad er lidt svært. Trangiaen har i over 28 år fulgt mig,kun afløst af nyt grej fordi det så smart ud og MÅSKE kunne erstatte min Trangia !!
Men åben ild er nu fedest og jeg testede alt fra små bålkomfurer til tekniske løsninger som BioLite,dog var der intet som fungerede godt nok og tankerne faldt igen på Kelly Kettle, Trangia gruppen på Facebook viste nu og da en Kelly Kettle i brug og jeg fik lyst til at prøve (igen igen) og jeg besluttede mig at finde en på nettet og få den hjem til samlingen 🙂

Uhhmmmm…der er altså ikke noget som flammer og røg og min ny indkøbte KK skulle testes,nok mest fordi den var i rustfri og fordi det ALTID er fedt og pille ved “nyt” grej 🙂

I røg og damp :-)

I røg og damp 🙂

Optændingen er ret nem,tørt græs,små kviste og så lidt ild og når der er en lille flamme er det på med kedlen og begynd og fodre med lidt større  kviste,det kan næsten ikke være nemmere at få varmt vand og når den køre er der nærmest ingen røg.

Ild...ja tak :-D

Ild…ja tak 😀

Når jeg sammenligner hvor hurtig den koger vand(0.5 l) så ligger den bestemt ikke i den sløve ende,min Jetboil ville nok klare jobbet på den halve tid men den er jo også en gas powered “monster” som er  bygget til at koge vand hurtigt. Kelly Kettle er bare en federe måde at at koge vand på hvis man er til ild,røg og stilhed og så skal man jo ikke tænke på at slæbe fuel med på tur. Jeg havde faktisk helt glemt hvor fedt det er med den lidt mere primitive form for camp livet,glæder mig helt til at få den med på tur 🙂

Så koger vandet 🙂

Ved ikke om det rigtig holder men når vandet koger og den ikke fjernes fra ilden så løber vandet ned i skålen og slukker/begrænser ilden… Her ikke så meget erfaring med det da jeg fjerner den når vandet koger. Nu når jeg har fået mange års friluftsliv på bagen så er jeg ret sikker på den også får sin plads når det skal være lidt mere back to nature og co2 venlig.

 


Posted in Grej, Kelly Kettle, Test by with 2 comments.

Comments

 • Palle Nielsen siger:

  Hej Aksel.
  Jeg mødte dig til OutSite Træf i foråret (jeg var med min bror i Tentipién) men vidste ikke du havde den her fede hjemmeside. Hvor er den bare fed , glæder mig over at læse om alle dine fede tests af sjove ting. Også om alle dine ture, det der med bare lige at tage en tur i skoven, koge vand på KKén til kaffe og hygge sig lidt med kæresten el/og børnene er da bare det fedeste i verden. Sværere er det jo ikke, det er bare med at komme ud.
  Jeg kan helt tilslutte mig din begejstring over KK´en. Har selv den lille og den store, driller altid min bror med alt det gas han slæber med og at han ikke er co2 venlig. Selvfølgelig har den sin begrænsning mht. til madlavning. Jeg har set man kan få en hobo stove til dem som jeg ikke kender, jeg venter lidt på den kommer til trekkeren (skulle komme i 2015) så skal den helt sikker afprøves.
  Har bestilt Stanley Cook Set og vil eksperimentere med at lave en hobo stove af en rustfri bestikholder fra Ikea som koster 19 kr. Jeg så flere forsøg på youtube ,det bliver jeg nødt til at prøve.
  Har du nogen erfaring med små “hjemmekomfurer” ?
  Endnu engang tak for den fede side.

  Vh. Palle

  • Aksel siger:

   Hej Palle
   Ja jeg har lidt erfaring med”hjemme” komfurer og har testet lidt forskellige,den jeg var gladest for var en titanium honystove fordi den kan tilpasses efter ens behov enten som en lille firkant til opvarmning af feks en kop kaffe eller “udvides” med et par sider mere så man kan sætte en gryde på den.
   Ellers er en woodgas stove genial og en af mine gode venner har lidt om sådan en her–> http://www.vildmarksbassen.dk/Woodgas.html

   Aksel.

   Ps. Tak for sidst,det var hyggeligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *