Overnatning i Shelter og Hængekøje.

Selv om de havde lovet halv dårligt vejr tov vi chancen og smuttede i skoven til en enkelt overnatning.
Lige efter arbejde pakkede vi grejet sammen og gjorde klar til en tur “in the woods” og man siger jo ikke nej til at komme ud i naturen og slet ikke når både Veninden og de 2 mindste unger er med(og har lyst) 🙂
Det fylder en del når der skal underlag,soveposer,ekstra tøj til ungerne,mad,gear, kogegrej og 20 liter vand ?? men vi fik pakket bilen og kom afsted og alle med godt humør.

Som så mange gange før valgte vi Hornet ude i Klosterhede skovdistrikt ,der var flere grunde til valget,der er go plads(3 sheltere) og en “legeplads” til ungerne,lækkert bålsted og masser af brænde(som skal saves)

Blien blev tømt og der blev slæbt grej og vand op til shelterområdet,ungerne var igen med at ræse rundt i skoven og vi pakkede ud så vi var klar til at kravle i soveposerne når den tid kom. Jeg havde selvfølgelig taget hængekøje udstyret med,ikke fordi jeg ikke gider sove i shelter men jeg sover bare så fantastisk i hængekøjen og når der så er masser af træer så skal det udnyttes fuldt ud. 🙂

Camp

Camp

Ungerne ser man kun kort de ræser fra shelter området og over til skov legepladsen hvor de nyder det fuldt ud,der bliver ikke spurgt om mobil telefoner eller hvad der kommer i tv de hygger sig 100%.
Ind i mellem sidder de ved os og snitter i en pind og det bliver både til “bue og pil” samt en masse “blyanter”,selv veninden snitter i flere timer og laver..tjaaa aner det ikke men hun hygger sig også 🙂

Det nærmer sig aftensmad tid og den friske luft giver en god appetit og når der er tilberedning over bål så skal man jo igang i god tid. Der bliver svet brænde og alle tøser samler ind til optændingen og det er jo ingen sag der er jo masser af kviste overalt og bålet kommer hurtigt igang.
Imens flammerne buldre bliver der lige lavet en kop kaffe på Kelly Kettel,denne gang er det også den lille KK der er  med også selv om vi er 4 personer for det er jo mest kaffe der skal koges vand til og ind i mellem lidt kakao eller tomatsuppe.

Imens vi venter :-)

Imens vi venter 🙂

Det er ikke nogen fancy middag vi skal have for den står virkelig på noget let mad ?? Vi er her jo for at slappe mest muligt af og ikke for at bruge tiden på madlavning så vi lavede ristet pølser over bål og selvfølgelig skulle skulle brødene også lunes over gløderne 🙂 🙂
Når der er ild er der også børn …ikke i den forstand de har startet en brand eller der er ild i dem MEN ild er bare dragende og så havde jeg jo også nogen til at holde øje med brødene NOT 🙂

Bål "mad"

Bål “mad”

Efter aftensmaden var der gang i ungerne,skoven er en fantastisk legeplads specielt når vejret er fantastisk 🙂 Opvasken var klaret og tiden kunne gå med INGENTING og det er bare dejligt at kunne slappe helt af og bare nyde at der ikke køre et tv eller telefonen ringer eller nabo larm.
Vi havde taget de midterste shelter som basis og de 2 andre blev brugt af ungerne til værelser/borg/diskotek/hus eller fængsel og en del af deres snittede grene og hjemme gjort ting kunne være alt fra pistol,spyd,blyant eller tryllestav…er det ikke bare fantastisk man kan dele oplevelser i skoven sammen. 🙂

Der blev holdt gang i bålet og stilheden blev nydt i fulde drag og det er meget normalt der kommer “besøg” med folk der er ude og gå eller “tosser” som os der overnatter i skoven,men da vejrudsigten ikke havde lovet det bedste vejr og det havde nok hold de fleste inde på sofaen,men det passede mig rigtig godt at være “alene” derude.*S*

For mig var det tidligt i køjen ? jeg var godt træt efter en dag på arbejde og mange timer ude i den friske luft men hverken ungerne eller veninden var klar til at kravle i soveposerne. Så jeg krøb i hængekøjen og trak soveposen over mig og laagde en stund og kikkede på tøserne hyggede sig…

zzZZZzz Zzz

zzZZZzz Zzz

Når man kravler tidligt i køjen så vågner man jo også ret tidligt ? Klokken 5.25 vågnede jeg ved der hoppede en fugl rundt lige under køjen og pippede lystigt,en stor skovskade sat på bordet nede ved shelteret og kikkede nysgerrig på det grej vi havde stående. Hold op hvor det fantastisk at vågne til skovens lyde og bare nyde stilheden fuldt ud. Imens jeg lagde der begyndte regnen at tromme stille på min tarp,der er næsten intet mere beroligende at ligge og høre på vindens susen og regnen,så jeg blev liggende i køjen i soveposen og kikkede ud en times tid..LIFE IS GREAT 🙂 🙂
Kunne med ca 2-3 minutters mellemrum se den pyt der havde samlede sig på tarpen rende ud over kanten med et lille plask…..

Morgen udsigten :-)

Morgen udsigten 🙂

Da der kom et lille ophold i regnen stod jeg op og lavede en kop kaffe nede ved shelteret,tøserne var ved at vågne så småt(jeg larmede nok lidt) og der kom gang i snakken,veninden kikkede ud fra soveposen og så MEGET træt ud,enten var hun gået meget sent i seng eller så havde hun sovet dårligt(det var det sidste) !!
Der var vist kun et ophold i bygen og mens morgenkaffen og morgenmaden gled ned små regnede det stadigvæk,det er jo den risiko der er når man er ude i den “vilde” natur 😉

Uhmm..kaffe og regn :-)

Uhmm..kaffe og regn 🙂

Har godt nok også den store Kelly Kettle men den lille KK klarede det ganske godt,der var til 1x morgenmad(turmad) og 2 kopper kaffe og når det ikke tager lang tid at koge vand så havde vi alle havregrød og varme drikke på ca 15 min og det indsamlede bunke kvas/kviste var mere end rigeligt til morgenmaden. Den eneste gang vi havde Trangiaen igang var til opvaskevandet så der kunne blive kogt nok ellers var den ikke i brug.

Efter morgenmaden pakkede vi sammen og gik ned til bilen,fik det presset alt grejet på plads og kørte hjem ad,det var godt nok kun en overnatning og vejret var lidt surt at stå op til men jeg vil ikke bytte det for en dag på sofaen…. Hverken børn,kæreste eller udsigten til dårligt vej er en undskyldning for at blive hjemme. KOM UD


Posted in Hængekøje, Kelly Kettle, Shelter, Snugpak, Test, Trangia, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *