I dag spiste vi ude :-)

Efter endt arbejde og knægten var kommet kommet på toget til Kbh besluttede jeg vi skulle spise ude,jeg pakkede den lille “tur taske” med det mest nødvendige,Trangia,Kelly Kettle,LightMyFire Meal Set,vand,økse og min lille “fire kit” og selvfølgelig maden. Jeg kunne sagtens have ladet Kelly K blive hjemme på hylden og lave alt på min Trangia,men jeg er bare blevet så glad for min KK på mine ture,man skal ikke tænke på at have “fuel” med og evt have ekstra med hvis der nu ikke var nok gas i dåsen,så Kelley K er bare en fast del af udelivet.
Som en lille bonus havde jeg taget en lille rulle chokolade kiks med som kunne nydes sammen med kaffen 🙂

På vej i skoven styrtede regnen ned og det var meget gråt ?? Men der var i det mindste shelter i det område vi tog ud i, så regnen betød ikke så meget. Da vi ankom stoppede regnen og vi gik til området.
Det varede lidt tid før vi fik vores kaffe ALTING var vådt efter næsten en uges regn og den hidsige byge som vi ankom sammen med gjorde et ikke lettere at finde kviste og tørt græs til opstarten. Hmmm min lille “fire kit” indeholder lighter,tændstål og i dagens anledning nogle MEGET gamle sprit tabletter !!! Lighteren var tom ? og tændstikkerne kunne ikke klare opstarten af det våde kvas og af en eller anden grund virkede de meget gamle sprittabletter overhovedet ikke ??
Efter et par forsøg var der heller ikke flere tændstikker………..hvordan kan man glemme og tjekke sin “fire box” og holde den opdateret med det nødvendig “fire power” ??

Vådt men godt :-)

Vådt men godt 🙂

Ikke fordi jeg bliver nervøs når min backup og backuppen af min backup holder op med at virke, for jeg har jo altid min ildstål med og den fungere ALTID.
Veninden formåede at varme lighteren op og klemme en sidste flamme ud af den MEN hvad kunne vi få til at give bare lidt mere flamme ?? Nu var gode råd dyre og i et “genialt” øjeblik trak jeg nogle fnuller og tråde af det medbragte tæppe WUPTI så var der ild og lige nok til de små kviste tørrede lidt og der kom flamme nok til der var ordenlig ild efter et par minutter kogte vandet i Kelly Kettle og der var dejlig varm kaffe klar.

FFS = Fnuller Fire Starter :-)

FFS = Fnuller Fire Starter 🙂

Trangiaen blev samlet og der blev sat vand over til ris,som i de fleste tv køkkener havde jeg snydt lidt,for kødsovsen var en rest fra igår men kunne sagtens laves på Trangia MEN nu var vi taget i skoven for at hygge.
Maden den blev spist og sjovt nok smager mad bare bedst ude også selv om det er rester eller turmad. Har ved enkelte lejligheder (når jeg har været alene) lavet en potion turmad og spist det som erstatning for rigtig mad og så finder man ud af at turmad nok er bedst til tur og ikke som erstatning for rigtig mad 🙂 🙂

Skov mad.

Skov mad.

Mad i skoven er nu bare lækkert …..efter kampen med at få ild i Kelly K valgte jeg lige at prøve noget nyt…hvorfor ikke lige varme det sidste vand på Trangiaen,altså bruge Trangiaens brænder til at varme vanden i kedlen…….testing time 😀

Kelly Ketle "Hack"

Kelly Ketle “Hack”

Det virker MEN selv om der var fuld blus på brænderen så kan den ikke koge en halv liter vand lige så hurtig som når man bruger kviste ?? Men det var forsøget værd men ikke en erstatning for kviste som man normalt bruger til en Kelly Kettle.

Når man nu er i skoven kan man jo lige så godt teste det man har liggende eller forbedre “ydelsen” eller måske skifte grejet helt ud ?
Har gennem en del år haft en lille økse med på tur og de seneste år har det været Fiskars X5 som har lagt i rygsækken eller kajakken,det er en fantastisk lille let økse som holder sig skarp længe,vægten skulle være lille og den skulle også være kompakt MEN har efterhånden erfaret at den er for let og skaftet er for kort,det gør man bruger alt for mange kræfter når man hugger i træ. Jeg er ret sikker på at en 5-10 cm længere skaft kunne gøre underværker men det kan ikke fås uden at selve øksehovedet også bliver tungere !!

X7 axe.

X7 axe.

X5 er 22,8 cm lang og vejer 480 g total og skaftet er lavet i fiber komposit matriale, X7 33,5 cm og vejer 640 gram og skaftet er lavet i samme matriale og med et orange grip håndtag. X7 har en meget bedre balance pga det længere skaft og den fungere bare bedre på hugge opgaver den bliver udsat for. X5 har sin berettigelse ved bålet når der skal kløves optændings pind eller små hugge opgaver og så heller ikke mere ! X7 giver bare mere en “rigtig” økse oplevelse og har stadig en nogenlunde kompakt størrelse så den kan være med i tasken.


Posted in Grej, Kelly Kettle, Test, Trangia, Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *