Kelly Kettle BIG Vs small

Ikke fordi der mangler grej i skabet !!!

Fik et tilbud jeg ikke kunne modstå og SÅ slog jeg til 🙂
Har godt nok den mindste KK som for mig er perfekt til mine solo ture i skoven når jeg skal koge vand til turmad eller kaffe,men når vi er afsted hele familien så er den langt fra nok da den kun kan koge 0,5 liter vand.

Den STORE Kelly Kettle er noget større og heller ikke egnet til at tage med på tur, men fungere fint som base camp kettle og kan indeholde 1,5 liter vand som er rigeligt til en lille gruppe personer.
Hvis jeg skal sammenligne Kelly Kettle med noget af det andet grej jeg har bliver det min Jetboil, de er begge skide gode til at koge vand og rimelige uegnetnet til at lave med i men med lidt snilde kan det lade sig gøre.

BIG Vs Small

BIG Vs Small

Til at koge vand er KK fantastisk og næsten lige så hurtig til at koge en halv liter vand som min Jetboil,men der er noget maskulint ved at samle grene/kviste og styre ilden og lave mad. Når vi snakker mad har KK prøvet at klare den med et “cook set” som bestå af en gryde holder (til toppen) en lille gryde og pande amt en rist til at ligge i den holder som kedlen står på OG det er alt sammen fint men den mindste Kelly Kettle er på ingen måde egnet til madlavning,gryden er alt for lille til man rigtig kan tilberede en potion mad og panden som også fungere som låg kan indeholde 1-2 spejlæg MAX.
Gryde holderen fungere til de fleste gryder og det er muligt at finde en større gryde/pande men den skal ikke være for stor for så bliver det for ustabilt. Risten som man kan ligge i bunden af kedel holderen er smart tænkt men igen er den for lille til man kan tilberede noget som helst,måske cocktails pølser eller små kyllinge pølser !!

Anderledes er det når vi snakker den store model,nu begynder gryden at blive en størrelse hvor man kan lave en go potion mad og panden(låg) er oppe i en størrelse hvor der kan være noget på,2 spejlæg og 2 pølser(måske lidt bacon) og den medfølgende rist som man kan ligge oven på kedel holderen, begynder at komme op i en størrelse hvor man kan grille noget mad uden det skal være mini pølser.

Der ER forskel :-)

Der ER forskel 🙂

Det store cook set passer til den store og mellemste af de 3 Kelly Kettle modeller men ikke til den mindste og stort set er den mindste kun egnet til solo ture og kogning af vand,ikke til madlavning.
Skal man ud og have sig en KK så er deres mellemste model klart at foretrække da den nok er mest anvendelig til turbrug,nå det så er sagt er det hverken en let eller praktisk hvis den skal pakkes ned i en rygsæk. Vægten kan diskuteres da man ikke skal have “fuel” med på turen da den kun kræver små grene/kviste for at virke og det er et klart plus i min bog.

Hvis man ser bort fra størrelseforskellen på kedel holderen(den kedlen står på) så fylder man brændbart materiale til kanten og sætter kedlen på så koger vandet inden for samme minut når man sætter den lille op mod den store og jo jo der er mere brændbart materiale i den store men også noget mere vand (0,5 vs 1,5)

Ud fra de 3 modeller har jeg valgt at købe dem begge i rustfri af primært to årsager,rustfri er mere robust og skulle man glemme at fylde vand i kedlen med vand så smelter alu på meget kort tid hvorimod rustfri holder til lidt mere ild inden den smelter.


Posted in Kelly Kettle, Test by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *