Søndagshygge incl overnatning i skoven.

Det havde været planen siden jeg fik min nye hængekøje at den skulle sættes op “live” i skoven i stedet for hjemme i haven. Vejret var ikke optimal men det var helt klar udevejr sammen med ungerne. Vi havde 3 valg Hornet,Engborg sø shelter eller Rensenborg skov med et lille hyggelig shelter med en fed udsigt.
Vi fik pakket og gjorde os klar til en overnatning i skoven og valget blev Resenborg skov,nok også den jeg helst ville køre til da træerne står ret tæt på shelteret(3-4 meter)

Ungerne er altid super glade for at komme med på tur,bare nyde den store “legeplads” og de opdager slet ikke de mangler mobil og tablets 🙂
Vi er så heldige at der er ca 7-8 km fra indkørslen til shelterpladsen,det eneste der skal overvindes er den MEGET stejle stigning lige inden shelteret,men udsigten er det hele værd specielt om vinteren hvor du kan se det meste af  Kilen og udkanten af Struer by.

Efter at have “kæmpet” os op af bakken med vores grej sad vi lige 10 min og nød det dvs JEG gjorde for ungerne var igang med kniv og økse for at lave noget at fægte med og samle ind til et lille bål.
Jeg fik på få minutter hængt min hængekøje op og bagefter knægtens så de havde deres egen til at hænge i hvis de havde tid ?? Pakkede ungernes underlag ud og deres soveposer så det var klar og så havde jeg tid til at sætte min tarp op over hængekøjen,det er ikke noget jeg har gjort så meget i så det tager dobbelt så lang tid som at hænge min Blackbird op !!!

Shelteret og (WBBB)Blackbird

Shelteret og (WBBB)Blackbird

Jeg gik i gang med at tænde et lille bål,jeg skulle lige flytte bålpladsen lidt og rydde op efter dem der tidligere havde været der ? Der var masser af affald som de havde prøvet at brænde af og tomme dåser og plastflasker SIKKE nogle svin !! 🙁
Syntes efterhåndet det er ret tit jeg kommer til flere telt/shelter pladser hvor der bare er smidt affald alle steder og selvfølgelig rydder jeg mit eget op men jeg gider da ikke rydde andres affald op hver gang.

Der er ikke noget som et bål og hygge omkring det,ungerne sidder og nyder det og hygger med at smide små pinde ind i flammerne og ser hvor hurtigt det brænder op 🙂 Især den mindste på 5 hygger sig med at skrive med en forkullet pind på små sten og laver ansigter,knægten syntes mere det er sjovt bare at sidde ved bålet og snitte i en pind og bare slappe af. Ind i mellem har de gang i en masse rundt omkring i skoven og 2 væltede træer er et slot og plukket høj græs er en mur….jo jo DE hygger sig.

Bonfire hygge.

Bonfire hygge.

Total hygge.... :-)

Total hygge…. 🙂

Imens de hygger klargjorde jeg resten af campen og hang lidt ud i hængekøjen,jeg havde skiftet mit tynde sommer underlag ud med en vaflet foldbar undelag fra Thermarest,den skulle eftersigende være bedre som isolering mod kulden(mere om det senere) en ting er IKKE nemmere,at få underlaget til at folde sig ordentligt ud,der er det meget nemmere med et alt rullet underlag !!

Aftenen kom og vi skulle til at lave mad og som sædvanlig er det en dansk version af Svensk pølseret til turbrug som laves,det er ungernes favorit og en rimelig let ret og lave på Trangia (et glas kartofler,1 løg,1 pakke bacon,1-2 dåser cocktailpølser,1 dåse tomatpurè) og der er nok til 3 personer og mætter ret godt 🙂

Food

Food

Ungerne sidder som små hunde os spiser som om det var længe siden de havde spist noget,skoven og den friske luft giver dem altid en god appetit og en naturlig træthed. B¨ålet knitrede lystigt og ungerne skalle klare opvasken imens jeg lavede varm kakao til os bagefter. Ida havde lige glemt at der manglede et tv så hun byggede en på jorden lige efter hun havde vasket op og “fjernsynet” gik ret hurtig til at blive et lille bål og kort tid en tallerken hvor der var masser af mad og jeg sidder bare med min varme kakao og tænker på hvor skøn skove er og hvor meget ungerne nyder at hygge derude og fuldstændig som i min barndom bliver en pind til en pistol og en lang gren til en sabel eller spyd og grankogler til “håndgranater”……… nogle ting ændre sig bare ikke heller ikke selv om det er 30 år siden jeg kastede rundt med grene og legede i skoven,er SÅ utrolig glad for mine børn oplever samme glæde for naturen og de værdier den giver. 😀 😀

Aftenhygge

Aftenhygge

Aftenen gik og det var ved at bliver sengetid,ikke fordi klokken var mange men kl 20 var luften gået totalt ud af ungerne,de sad og hyggede ved gløderne og snakkede om at gå i seng ?? Vi sad og små snakkede om dagen og de ting de havde lavet,knægten havde brugt lang tid på at afbarke en flot snoet pind og den var han glad for og den bette var stolt over at kunne sidde på en gren og skide ned i et hul…jow jow de har oplevet noget meget forskellig på turen 🙂 😀

Warbonnet Blackbird 1.7 DL XLC

Warbonnet Blackbird 1.7 DL XLC

Klokken var 21 og det tog ungerne 5 min at falde i søvn,så jeg kunne nyde en god kop kaffe lavet på min Jetboil,friske bønner presset på JB’en er nu lækkert. Stilheden og vinden i træerne er bare fantastisk og fornemmelsen af at være helt “alene” stresser bare en helt af……
Gik og justerede lidt på underlaget i hængekøjen og pakkede min sovepose ud og gjorde klar til natten,gik lige den sidste runde omkring shelteret for at se alt var som det skulle og der ikke lå smidt noget grej et eller andet sted. Smed lige lidt brænde på bålet for hyggens skyld og så krøb jeg i hængekøjen og pakkede mig godt ind. Min Snugpak soveposen er ikke mindre fantastisk,den er for det første med ekstra længde og så er den beregnet ned til en komfort temperatur ned til minus 15 grader så den gør det rigtig godt som en TopQuilt til min hængekøje.Skrev lige en godnat sms til kæresten og 10 min efter sov jeg som en sten…ZZzzzZZzzzz Zzz

Solnedgang over shelteret.

Solnedgang over shelteret.

Kl 01.34 blev jeg vækket af en voldsom hoste fra shelteret,Ida var blevet ret kold fordi hun havde sparket sin sovepose helt af  og frøs meget,jeg kravlede ud af køjen og tog min sovepose med. Jeg pakkede min Helsport fjelldug ud og pakkede den om os og lagde soveposen over os,5 min senere sov vi alle igen 🙂
Da jeg var kravlet ud af min hængekøje opdagede jeg at min ryg og ene balle var MEGET kold,faktisk så meget at jeg egentlig frøs ret meget !!!! så den Thermarest er ikke ret meget bedre end det tynde liggeunderlag ?? Så jeg besluttede at lave eller købe en topquilt for at blive det fryseri kvit,oplevede det samme hjemme i haven de nætter jeg sov der og indtil nu var den bedste løsning det liggeunderlag med sølvfolie men den er bare for smal til køjen og man glider af.  🙁

Kl 5,49 stod solen flot ind i shelteret og jeg stod op og lavede en kop kaffe,sad på kanten og nød at skoven også var ved at vågne og ikke langt fra mig sad der en ugle og kikkede ned af skrænten. En lille halv time senere lød der en morgen træt stemme fra soveposen “godmorgen far,jeg elsker dig” den bette var vågen og ville lige fortælle at hun var vågen. Knægten vendte sig med et lille grynt og vågnede stille under sin sovepose. Sådan en morgen kan man kun blive glad af 🙂 og så giver livet meget mere mening når man for lov til at opleve sådan en morgen med sine unger.

Morgen :-)

Morgen 🙂

Vi pakkede sammen og ville tidlig hjem,vi havde aftalt at skulle lave lidt hjemme i haven,vi havnede lidt i 9 hjemme og fik pakket vores grej ud,ungerne slappede lidt af imens jeg lavede udvendig strøm og en grill terassse til mine weber grill’s. Hvor heldig et liv kan man lige få..

 


Posted in Hængekøje, JetBoil, Lifeventure, Shelter, Snugpak, Trangia, Tur, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *