Hammock Life (Warbonnet Blackbird 1.7 DL XLC)

Har i ret mange år brugt hængekøje som noget hyggeligt i haven eller som noget ekstra på tur og mine første oplevelser er nok som de fleste en billig net hængekøje mellem 2 træer i haven.
På mine ture ud i naturen (kajak,vandre eller shelter) er det blevet til få overnatninger i hængekøje men en masse timer hvor man bare hænger ud,jeg har ALDRIG fundet mig godt til rette og fundet en god sovestillig. Det skyldes nok at “banan” formen ikke giver en ret god ligge stilling !!
Men en tråd på Outsite vagte min interesse for hængekøjen som overnatningsform. Keld havde tidligere skrevet lidt om Warbonnet Hammock på hans kajakblog og det var slet ikke tosset som et alternativ til et telt når man er på tur.

Mit udgangs punkt var at finde den rette hængekøje første gang og det er slet ikke så let som man skulle tro for der er utrolig mange modeller at vælge imellem og selv om man kan snævre det ned til 2-3 stykker så er udvalget af ophængnings systemet også en mindre jungle at finde ud af og bedst som man tror man har valg det skal man til at tage valget om hvilken tarp man syntes passer og her snakker vi ikke bare form,størrelse,farve,materiale og vægt !!!
For mig var det ikke så svært…sådan næsten ikke 🙂 Jeg ville ikke have en fancy form men bare en almindelig  firkantet som også kan bruges til andet end hængekøjen og farven skulle være grøn eller camo  EASY 🙂

Hængekøjen blev en Warbonnet Blackbird 1.7 DL XLC fordi den dækkede de krav til dobbeltbund (DL) så der kunne stoppes et underlag i bunden for bedre isolation og den kunne også fås med ekstra længde (XLC) så den er 11 fod lang. Kravet var der skulle være et “fast” myggenet så man kan ligge uforstyrret natten igennem og ikke blive holdt vågen af myg og andre insekter. Ydermere snævre det valget ret meget ind da jeg havde læst så meget om “fotbox” og det er der ikke ret mange der har.

Udsigten med og uden tarp...

Udsigten med og uden tarp…

Ophængningen af selve hængekøjen er en mindre jungle at finde ud af og hver producent har deres måder som er alt fra genialt til “detfinderjegaldrigudaf” men Warbonnet havde gjort det nemt for de havde lavet en video af deres ophængning og valget blev for mig egentlig let da jeg så dem,webbing med karabiner og let justerings muligheder var lige mig og det blev valget.

Da hængekøjen var bestilt gik jeg igang med at grave en stolpe ned i haven så den kunne testes med det sammen 😉
Jeg var meget spændt på pakkestørrelsen på tarp og hængekøjen ?? Tarpen har en størrelse pakket sammen på lidt over en liter og køjen lidt over dobbelt størrelse så alt i alt en rigtig god størrelse og vægten slet ikke så tosset til rygsækken,genialt til kajakken og fantastisk til turen i skoven.

Pakket

Pakket

Hængekøjen var nærmest ikke kommet ind af døren før den blev hængt op,det tog under 8 min at hænge den op og yderligere 2 min at justere den lidt ind og få sat pløkkerne i jorden til myggenet og “hylden”…slet ikke dårligt når man tænker på det var første gang,men det geniale ophængnings system gør det bare let og problemfrit.
HOLD NU OP den ser genial ud og det vare bare med at komme ind og ligge……hvilken fornøjelse 🙂 🙂  ligger man på skrå som de anbefaler så udnytter man “fodposen” optimalt og man ligger næsten helt vandret og der er næsten ikke nogen overstrækning på knæhaserne og fodled. Myggenettet bliver holdt oppe af en fast line som holder den langt fra ansigtet og der kan man også hænge sin lygten eller andet udstyr man lige skal have ved hånden.

Life is great :-)

Life is great 🙂

Efter at have testet den lidt uden tarp så havde jeg valgt at hænge den op også og tage natten under “åben” himmel. Tarpen var ikke nem at sætte op da der ikke er noget fancy webbing at hænge den op med,men det gik og oplevelsen var en helt anden når man kom ind i køjen. Så skal det lige siges at det blæste mellem 9 og 12 m/s og det giver lidt ekstra udfordringer.

Nu med tarp.

Nu med tarp.

Natten krøb på og der er STOR forskel på oplevelsen når man ligger i en hængekøje kontra telt/shelter, man mærker luften og alle bevægelser træerne giver i vinden og den lette gyngende oplevelse. Bare ligge der og mærke den blide gyngende bevægelse gjorde jeg faldt hurtig i søvn. 🙂
Jeg vågnede lidt hurtigt omkring kl 4,jeg havde været total væk i 5-6 timer og om det var naboens larm eller fordi jeg frøs ved jeg ikke men jeg havde i nattens løb flyttet mig væk fra underlaget og ryggen var MEGET kold !! Jeg kunne se at den meget glatte overflade på liggeunderlaget og selve materialet som hængekøjen ikke er optimalt man skrider let ud til siderne og kommer til at ligge ubeskyttet og på en kold blæsende nat med vinden direkte ind under tarpen. Jeg valgte ikke og kæmpe med underlaget og gik ind for at få et par timer mere på øjet.

Kampen med underlaget !!!

Kampen med underlaget !!!

De timer jeg fik i min nye hængekøje var super gode og jeg måtte sige jeg sov fantastisk,fodposen er genial,kunne ikke mærke noget som var overstrukket og ingen smerter fordi man havde lagt forkert,kun den kolde ryg var træls, men jeg ved at fremover det mit skum underlag der skal bruges. Da jeg købte et vinter cover som erstatter myggenettet i de kolde måneder er jeg jo nok nød til at lave en underquilt til vinterbrug. Min Snugpak sovepose burde ikke give problemer og i nat brugte jeg den kun som en dyne.

Alt i alt en fantastisk oplevelse og jeg glæder mig til at få flere overnatninger ude i naturen i min nye hængekøje og min Trekmate hængekøje er definitivt lagt på hylden.


Posted in Hængekøje, Snugpak by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *