TBO 14 (Trangia Burn Off)

Historie

Det hele udsprang af jeg havde lavet en Trangia gruppe på Facebook og med +500 brugere prøvede jeg sidste år at samle folk til en lille TBO  og det blev til 18-20 personer som kom forbi til lidt madlavning og samvær med en flok ligesindet “tosser” som elsker at lave mad ude. Facebook gruppen er ret aktiv og jeg syntes der var grundlag for vi kunne udveksle opskrifter og erfaring,så ideen med en TBO hvor vi kunne samles var født og bragt ud i livet.

Stedet skulle findes og det blev De Små Fisk i Sejs ved Silkeborg. Det er et lækkert sted med masser af plads og mulighed for vand og toiletter,har man lyst er der kajak og vandre muligheder.

TBO14

Igen skulle der være en lille sammenkomst af “Trangia tosser” og stedet var som sidste år De små Fisk i Sejs. Vanen tro kommer jeg/vi fredag og slår telt op og gør klar til at modtage dem der evt vil dukke op. Vejret var ikke just lovenden og kan huske at det var nøjagtig sådan sidste år og dengang havde vi alligevel fantastisk vejr hele weekenden så mon ikke vi også får det igen 😉

Denne gang var ungerne med så det lille 3 mands telt var udelukket så vi tog lavvuen med og en tarp HVIS nu vejret skulle blive så regnfuld som de havde lovet !!! Base camp TBO 14 var skudt igang og vi kunne nyde det de næste 3 dage sammen med en flok dejlige mennesker med fælles madlavning og røverhistorier fra det virkelige liv.

Camp Outdoorfreak

Camp Outdoorfreak

Folk kom sådan dryssende fredag eftermiddag og slog telte op og selv om der var kommet en lille byge(de havde lovet meget regn) så var humøret stadig højt,tarpen gjorde vi kunne sidde i læ og nyde den stille regn der trommede. Dog var jeg lidt “stædig” og blev siddende ude i regnen fordi jeg havde i sinde at nyde det under åben himmel HELE weekenden 🙂 🙂
Aftensmaden skulle være den lette slags og DET blev den,intet kulinarisk bare noget turmad så vi i det mindste blev mætte og fik noget i maven.

Allerede lørdag morgen kom der flere som ville være med til TBO,det afspejlede ret meget som sidste år at lørdag bare er den dag flest folk ankommer og i løbet af formiddagen var vi 17 personer og mon ikke der ville komme flere op af dagen …?
Folk kom langvejs fra og det var både på cykel(med alt oppakning) og fra vandsiden i kajak og nå ja os i bil…FANTASTISK opbakning til årets TBO. Som dagen skred frem fik vi hilst på hinanden,nogle kom bare forbi og kunne ikke blive men vi var da samlet ca 25 i løbet af lørdagen og de fleste blev.
Selv ungerne hyggede med eget bål og slackline,jo her er der plads til alle..:-)

Fun time.

Fun time.

Her er plads til alle... :-)

Her er plads til alle… 🙂

 

Samlingespunktet var lørdagens aftensmad hvor vi alle kunne vise hvad vi kunne fremtrylle på et udekøkken/stormkøkken. Der blev lavet mad på alt fra åben ild til nyeste gear og maden blev som altid meget varieret og tilpasset som man nu selv har lyst til. Intet er uden for kategorien når vi snakker mad på tur så vi så alt fra dåsemad til store bøffer og lækre grillede pølser.
Selv lavede vi frisk salat med store koteletter grillet på min Biolite samt flutes. Dog skal det siges at jeg havde lidt problemer da den brugte alt det pind hurtigt så jeg måtte over på piller(til pillefyr) og DET oser meget under opstart indtil der kommer ild 🙂

Jo jo der er mad under alt den røg.. :-D

Jo jo der er mad under alt den røg.. 😀

Vi nød maden og snakkede lidt om gear og grej imens,iagttog hinandens retter og medbragte udstyr. Sjovt som nogle slæber en grill med på tur,men det kan jo forklares med at grillmad bare er noget af verdens bedste mad også når man er på tur 🙂

Foood

Foood

More fooood :-)

More fooood 🙂

 

Aftenen gik med at holde de satans fluer væk fra kroppens bare steder,de bider og selv med gode mængder mygge spray kom de igen,så det var med at rykke tæt på bålet og håbe på røgen og varmen kunne holde dem væk !! Heldigvis havde vi oplevet deres hærgen dagen før og havde købt myggenet til hatten så vi kunne sidde lidt mere i fred for dem.

Bonfire happines

Bonfire happines

Dejligt med meget snak og hygge,det er jo fantastisk som tiden flyver når man er sammen med en masse flinke mennesker som deler samme interesse. Bålet varmede og der blev fyldt brænde på som aftenen gik,vi fik brændt en del af og tiden gik…det blev sove tid for de fleste og personligt sover jeg fantastisk når jeg er ude i den fri natur MEN da vi ikke var alene på pladsen blev jeg vækket af nogle fædre fra en anden gruppe som nærmest holdt fest hele natten. Næste morgen var det tidligt op og lave en PAYBACK,Rune have gang i bålet og vi snakkede ikke lavt 🙂
Resten af “folket”kom krybende en efter en og vi samledes om morgenbålet og fik varmet kroppen og fik noget mad i maven igen. Morgenmaden er igen et bevis på hvad vi spiser på tur,der blev disket op med alt fra nybagt brød til hente mad fra købmanden..*G*

Morgen hygge

Morgen hygge

Da vi havde spist og hygget om de sidste morgen gløder begyndte folk så småt at pakke sammen,det havde været en fantastisk weekend med en masse mennesker og en del grej som man kunne kikke på. Jeg er ret sikker på vi ALLE havde en fantastisk weekend sammen,jeg havde ihvertfald en super fed weekend.

Tror vi blev enige om at der kommer en TBO15 til næste år og måske også en TBO 14 WinterEdition for de rigtige “hardcore” folk 😀

1000 tak for jeres deltagelse og opbakning for “mit” event,håber vi ses igen til næste år igen til en TBO15


Posted in BioLite Stove, JetBoil, Lavvu, Snugpak, Trangia, Tur, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *