Jetboil Joule lyn test og de første indtryk.

Som en af de hurtige i DK fik jeg fat i en af de første Jetboil Joule der kom til landet,forventningen var stor og glæden endnu større da min lokale grej pusher ( Intersport Holstebro) ringede at den var klar til afhentning. Heldigvis var jeg på arbejde i Holstebro og kunne efter endt arbejds dag smutte forbi og tage den med hjem.
Selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at pakke den ud og pille lidt ved den og selvfølgelig skulle den også testes på terrassen.De første indtryk var gode og som altid levere Jetboil et solidt indtryk med en lækker kvalitet. Jetboil Joule  vejer 790 g (uden gas) og  ca 1020 g med den største dåse man kan montere under brænderen. Brænder og gas kan som i alle jetboil produkter pakkes ned i selve koppen/gryden og denne gang følger der en lille pose med til selve brænder delen.
Koppen/gryden har en STOR volume (2,5 liter) og egner sig til potioner fra 3-5 personer. Ved første test kogte den 1 liter vand fra hanen på 2,32 min og på en 230 g gasdåse skal man kunne koge ca 24 liter og det giver en brænde tid på ca 60 min.
Efter at have brugt flere af Jetboils produkter Flash/Sumo/Zip holder det nu nok meget godt med at den  kan koge 24 liter,hvis altså ikke det er vand der ligger lige omkring frysepunktet.

Jetboil Joule

Jetboil Joule

Joule er som de andre i Jetboil familien født med et isolerende cover af neopren som holder på varmen og forhindre man brænder sig når man tager ved den.  Den er også lavet med egen pizo tænder så man ikke behøver at have ild med på tur,den største forskel er at der er kommet et håndtag på koppen/gryden(foldbar) så det er til at håndtere ordenligt. Selvfølgelig har de igen brugt den geniale fluxring teknologi som gør at der kan overføres mere varme til bunden af koppen/gryden.

Da Jetboil Joule har lavet en helt ny regulator hvor man benytter sig af flydene gas (dåsen står på hovedet) så skulle man kunne have en mulighed for at lave mad helt ned til minus 12 grader uden at brænderen bliver påvirket,det bliver nok svært at teste i DK. Regulatoren justere på den flydene gas som løber i flydene form helt på til brænder hovedet hvor den varmes op og bliver til gas. Det skulle efter sigende udnytte gassen bedre og opnå hele 10.000 BTU som er en voldsom effekt,det kan også høres når den køre på MAX åben ventil.

 

Efter at have kogt et par liter vand af flere omgange skal man lige omstille sig til den nye måde at justere brænderen på,først og fremmest skal man dreje ret mange gange for at få gassen til at flyde inden man høre den velkendte Fzzzzzzz gas lyd og når man tænder starter den med 2/3 del fuld gas,man vrider lige en halv omgang mere så vågner “The Beast”
Når man så første gang vil skrue ned sker der på pæn jysk “ikk en skid” lige ind til det flydene gas fra regulatoren er brugt og den lige hoster en enkelt gang og slukker !!!! Fandt også ud af der kan stå en lille flamme som man ikke kan se MEN opdager når man skruer op igen,den giver en sjov lyd fra sig inden den igen køre på 2/3 power ??
Justeringen skal ske i små justeringer og man lære ret hurtig at når den køre på fuld knald og man vil ned på simre så er det IKKE noget man bare lige gør,det skal ske i små fine justeringer indtil den står på den styrke man ønsker. Den skal justeres ret langt ned også længere ned end feks Flash eller Sumo,så du har en meget lav simre kontrol. Når det er sagt skal man lige indstille sig på den nye regulator og at gassen er flydene,derved bliver der en forsinkelse på brænderen når man skruer ned for gassen og der bliver ikke trådt på bremsen når skruet op. 🙂

Den er uden tvivl den kraftigste brænder Jetboil har lavet og nok også den man kan skrue mest ned for, men den er virkelig fintfølende. Kvaliteten er som altid i top og man føler ikke der er sparet på noget overhovedet. Prisen er ret høj over 1600 kr og var det ikke fordi jeg kunne få den lidt billigere var den nok ikke blevet bestilt hjem til “test” MEN har i over et år gået og ventet på den skulle komme noget der på samme tid kunne varme vand hurtigt og have en kapacitet på 5 personer når vi alle er på tur. Da Jetboil havde skrevet lidt om den nye Joule ventede jeg til den kom i handlen også selv om prisen sikkert var høj, Jetboil står for kvalitet og sikkerhed,de virker bare unde selv rå forhold og har ikke svigtet mig endnu og derfor ventede jeg på Joule 😀

Foreløbig giver jeg den 7 ud af 10 stjerner og glæder mig til at prøve den på tur….


Posted in JetBoil, Test by with 2 comments.

Comments

 • Knud Jæger siger:

  Kan ikke forstå di ikke får nogle til at sponsorere dig grej så du kan teste det for dem,dvs reklamere for deres butik/produkter og du får lov til at beholde evt grej ??

  • Aksel siger:

   Har gjort lidt i det og tester gerne for andre der ønsker det,dog vil jeg have lov til at lave et ærlig indlæg om produktet og selvfølgelig være fair.
   Mvh Aksel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *