Test at Helsport lavvu ovn.

Planen var egentlig at lave min egen ovn ud af en ammokasse ,2 tommer udstødningsrør og lidt plade dele,men det står nu bare og venter på at blive samlet til en ovn. Der kan nok gå lidt tid inden jeg kan få lidt svejse hjælp,men når den bliver samlet har jeg en ovn til shelteret i haven.
Ovnen fra Helsport stod og ventede på mig da jeg kom hjem,det var sq lidt af en overraskelse !! Så jeg måtte lige lave de huslige pligter inden jeg kunne komme ud og teste lidt.

Først skulle jeg have slået min lavvu op igen,den har lagt de sidste 4 uger på grej hylden,men nu var der en god “undskyldning” for at sætte op i haven. Men først skulle jeg lige pakke ovnen op og se hvad der var i pakken 😀

Pakken :-)

Pakken 🙂

Lavvu’en kom hurtigt op også selv om der var en frisk vind gennem haven,men der var jo noget der skulle testes,må nok sige jeg glæde mig helt vild til at se om den giver en god varme og se hvor meget den egentlig fylder..??
Ovnen blev hentet ud og sat op,skorstenen fik en ekstra sektion i toppen,ikke fordi det var helt nødvendig men bare for at være på den sikre side når man nu kunne.

Total Helsport

Total Helsport

Der fulgte 10 sektioner med til ovnen,så kan den passe til selv den helt store lavvu,en rist til bunden når man kun bruger små mængder pind og en gnist fanger til toppen af skorstenen,nå ja så selve ovnen. 14 kg rustfri ovn fra Helsport til at gøre livet lækkert i lavvu.

Ovnen blev sar op og samlet og selvfølgelig skulle der lige prøvefyres i ovnen 😀 😀 UHA uha den giver selv med en lille mængde træ en god varme og på kort tid var der 20 grader(eller mere) i selve lavvu’en. Glæder mit til at have den med på tur og rigtig have noget luxsus ude i den “vilde” natur.

The heat is on ;-)

The heat is on 😉

Ude fra ser det dælme godt ud 😉 og det pynter lidt *g* og så fylder den ikke så meget som jeg havde frygtet,men med 2 voksne og 3 unger samt oppakning så skal pladsen nok blive trang nok også selv om den er beregnet til 8-10 personer.

Lover at når ovnen er blevet brugt noget mere så kommer der en grundig test af de forskellige dele og hvad jeg har at sige om den generelt.


Posted in Helsport Lavvu ovn, Trangia by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *