Med Outsite.org & Trangia gruppen på tur.

Planen havde været længe at tage med Outsite og Trangia gruppen på en fælles tur, Outsite havde valgt Sorø som sene for en fælles tur hvor vi kunne hygge med gear,gejl og røver historier.

Torsdag eftermiddag blev den lille C1 pakket med alt vi skulle have med(undtagen mad) og det er utrolig at den kan indeholde så meget grej 🙂 Komplet lavvu med bund og indertelt,lavvu ovn,brænde,soveposer,liggeunderlag,mad og en masse grej. Turen til Sorø foregik i et ok tempo og vi var fremme på 2 timer og 48 min fra Struer.

Vi hilste på en lille gruppe mennesker som kom fra Outsite og stort set sat camp,dvs demo telte i flere modeller og mærker. Eftermiddags varmen på de 20-24 grader var en perfekt start. 🙂
Vi slæbte grejet fra bilen op og gjorde klar til at slå lavvu på,det første område vi havde valgt var fyldt med tuer fra muldvarp og mega mange myre  🙁 så vi flyttede lavvu til et område der var nogenlunde fri for myre og få muldvarpe tuer.
Ca en time senere stod teltet klar med ovn og grejet pakket ud,det var lidt hårdt i den varme og der blev drukket en del vand,imens vi havde pakket ud var der ankommet flere mennesker og vi gik rundt og hilste på hinanden.
Der var egentlig kommet “mange” når man tænker på de fleste nok ville ankomme lørdag og slå camp op, så det var jo bare skønt at se der var opbakning til en ordenlig omgang hygge i det fri.

The "home"

The “home”

Aftensmads tid nærmede sig hastigt og for vores vedkommende stod den på noget hurtigt,hæres varme ret (kylling med kartofler) blev varmet i Jetboil Sumo med lidt kogende vand,det skulle simre i 15 min og så var det klar. Ude på campen blev der lavet alt fra bøffer over bålet til let med som vi lavede,dejligt at se folk hyggede med det de havde med.

Aftensmad the quick way

Aftensmad the quick way

Snakken gik hele aftenen og der blev hygget ved flammerne med lidt rødvin,saft og vand efter hvad folk nu havde lyst til,for vores vedkommende blev det ikke en sen aften vi ville kravle tidligt i soveposerne og for at ikke at komme til at fryse alt for meget tændte jeg lige op i ovnen inde i teltet så vi kunne kravle  varme i posen. Natten blev for nogle ret kold,temperaturen nåde ned mellem 2-3 grader. Mærkede kun på mit hoved at det var koldt,jeg havde nemlig glemt at tage en lille hue med 🙁 men jeg kravlede bare længere ned i min ret nye sovepose fra Snugpack(softie discovery 15) og veninden mærkede intet til kulden i min MSS pose,det skulle også være underligt hvis vi frøs for soveposerne har en comfort temperatur på mere end minus 15 grader.

Som altid vågner jeg tidligt men der var åbenbart enkelte der havde frosset så meget at de var stået op lige efter solen var stået op,der var ihvertfald snakken ved bænkene udenfor. veninden sov godt og varmt i soveposen så jeg listede i tøjet og stod op og nød solen og varmen der var på vej.
Morgenmaden var hærens grød ikke noget fanzy bare noget kogende vand i posen og 3 min senere var der vamt grød med frugt stykker i,det er mega mættende og har en ret god smag.
Dagen stod på små events Rene ville snakke om eftersøgning i Sverige, Christian ville vise lidt om det at tage foto ude i naturen og undertegnet lidt om geocaching. Dog startede dagen med at spise morgenmad,snakke grej og opskrifter. Vejret var fantastisk og det var egentlig lidt synd Tue var kommet med et lille sauna telt for det var varmt nok i vores telte med det vejr. Men mon ikke saunaen kom i brug hen under aften.

The campsite

The campsite

Formiddagen og lidt af eftermiddagen gik med at hilse på de nye der kom,der blev snakket lystig og der kom efterhånden flere og flere telte på pladsen. Vi byttede erfaringer og snakkede grej imens vi nød noget mad. Der var alt fra den flade rugbrødsmad til bacon med æg og turmad,det var dejligt at se uanset mad og type af grej og om man var nybegynder eller havde 40 år erfaring,der var plads til alle.

Christian fra Outsite.org gik med en flok ud for at snakke om fotografering i naturen og om hvordan man får et godt motiv,de gik en lille tur i området og fik taget en del billeder. Selv folk uden kamera var med for at lære noget og finde ud af hvordan de kom godt igang og så er det jo godt de har en prof fotograf med. Vejret var jo ligefrem fantastisk og mon ikke de fik tage gode billeder med alle de guldkorn de havde fået…det tror jeg 😀

Da folk kom tilbage fra foto turen stod den på hygge og snak om de oplevelser vi alle kunne byde ind med,selv dem der var ret nye spurgte godt ind til opskrifter,turmad og tilpasning af udstyr til de forskellige tur typer, for der er jo lidt forskel på om man er på kajak,vandre eller biltur og alle var gode til at dele rundhåndet ud af erfaring.

Hygge

Hygge

Så var det min tur til at komme på banen med lidt geocaching info,vi havde planlagt en lille skattejagt med en præmie til finderen/vinderen. Efter en lille intro om hvordan det startede snakkede jeg lidt om de muligheder man har som nybegynder, alt fra kort/kompas,mobiltelefoner og over til gps modeller. Vi kom grundlæggende lidt omkring det hele og fik sat en lille lokal geocaching jagt igang. Den mindste i gruppen fik en rigtig gps og ledte os alle i den rigtige retning og da vi var ca 20 meter fra “Ground Zero” stak jeg en retning ud og alle var med i jagten…MEN det blev igen gruppens mindste der gik med den fine præmie(gasbrænder og grydesæt) Der var vist tændt en geo gnist i vinderen, for da vi kom tilbage var hun klar til at finde de 2 nærmeste rigtige cacher der var i området 🙂 🙂

Senere på aftenen ville der igen være en konkurrence med den bedste ret lavet på grill,trangia,bål,jetboil eller hvad man nu havde medbragt,flere var lidt “nervøse”for at skulle lave noget andre skulle bedømme. Men som aftenen skred frem kom der gang i kokkeriet og der kom den ene lækre ret frem efter den anden. Selv havde vi satset på stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler det burde jo være en sikker vinder.

Mad når det er bedst på tur :-D

Mad når det er bedst på tur 😀

Men det skulle vise sig at vinderen blev en der både var nybegynder og bange for ild der havde lavet vinder”noma”retten. Bare råvarene alene kunne ingen af os andre hamle op med så vinderretten var fuldt fortjent Mørbradgryde med grønsager og ris…. En fuldt fortjent sejer til vinderen 🙂 (Du kan finde opskriften på Facebook’s Trangia gruppeHER)

Aften/nat hygge :-)

Aften/nat hygge 🙂

Efter aftensmaden gik snakken igen og det var rigtig dejligt at være blandt en masse som var brugere af naturen,uanset om det var telt,kajak eller vandretur. Utrolig man kan få og vider give en masse på sådan en tur, selv fik jeg vist fortalt min opskrift på brød til en del som missundelig kikkede på når der var nyt brød til nærmest hver måltid.

Hen under aften gik jeg desværre hen og slog min lænd og måtte desværre lægge mig og gik derved glip af Rene’s foredrag om eftersøgningen af den dansker der blev væk i Sverige 🙁
Efter et par timer på langs gik det lidt bedre og jeg nåede aftenhyggen sammen med de andre omkring bålet hvor der blev fortalt masser af røverhistorier fra den virkelige verden,alt sammen skyllet ned med vin,øl,vand og masser af hygge. Som aftenen skred frem kom der igen en lille konkurrence. En lille tarp fra Helsport skulle sættes op i mørket og der skulle hele 3 mand med pandelamper til at slå den op…..jeg døbte den Homo tarp fra Helsport og det gav da et godt grin men det blev ikke weekendens dummeste kommentar som også ville få en præmie !! (der blev vist aldrig en præmie) 🙂

Pga lænden gik jeg (igen) tidlig til ro og kl 23 var jeg i posen for der ventede jo en lang køretur hjem til “jydelandet” Næste morgen var der igen nogle der var tidligt oppe for at få varmen. Når man ikke har grejet så må man jo fryse *GG* det var nu også kold om morgenen og når man har taget en sommersovepose med der har comfort temp på +5 og det bliver 2-3 grader om morgenen så kan man godt komme til at fryse lidt,igen kom vores noget bedre soveposer til sin ret igen 🙂

Efter en omgang morgenmad stod den på ned pakning af lavvu og resten af udstyret,den lille Citroen C1 blev læsset med grej og der blev sagt farvel til resten af deltagerne fra Outsite og Trangia gruppen. Vejret var jo stadig godt og hjemturen gik uden ret meget trafik og vi landede hjemme fulde af oplevelser og nye venskaber. Det er absolut ikke sidste gang der står hygge med Outsite på menuen…. 🙂

The way home...

The way home…

 


Posted in Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *