Mad på tur er mere end pulver mad.

Når man er på tur er maden ret tit kedeligt eller krævende at lave men der er mange muligheder hvis man gider kikke efter andet end dåse eller pulvermad. Der kan med stor fordel kombinere de forskellige retter eller pifte en kedelig ret op med få midler.
Det eneste er man tænker lidt ud af boxen og ser hvad muligheder man har for at begrænse ingredienser eller krydre det man har med.

En ret fra bunden af kan  virke uoverskuelig men med lidt snilde kan man rette en opskrift til så den smager og ligner det man ville lave der hjemme  Feks svensk pølseret !!

Den lette tur måde er et glas kartofler,1 lille løg,1 dåse tomat pure og 2 små dåser cocktailpølser og salt/peber. Alt sammen kan holde sig i en rygsæk eller kajak og smagen minder meget om den “originale”. Dog kan den laves lidt mere luksuriøs hvis man tilsætter lidt mælkepulver og saltet bacon. Efter en lang tur er det godt mad der mætter og mere som en rigtig ret.

Let svensk pølseret.

Let svensk pølseret.

Alternativet er en færdigret der er HELT færdig som bare skal varmes,det er et helt ok alternativ som også kan spises og piftes op med lidt tilbehør. Når vi snakker færdigret er “alt i en pose” og skal bare varmes i en heat bag eller i en gryde med vand. Nærmest alle disse retter kan tilsættes friske ting,kun fantasien sætter grænsen.

12 min så der mad ;-)

12 min så der mad 😉

Eller 15 min i en Jetboil

Eller 15 min i en Jetboil

 

Frisk brød er en mangel vare på tur,men her er der masser af muligheder og en favorit er Bannock brød. For at lave frisk brød til 2 personer kræves der egentlig kun få ingredienser. 2 kopper mel,1 tsk bagepulver og en knivspids salt. Alt sammen kan blandes i en pose og tages med,det kræver kun man tilsætter vand og lidt olie på panden. Dejen skal være ret klæg og nem at trykke ud af posen og direkte på en kold pande med olien. Dejen trykkes meget flad og bages ved svag varme og vendes et par gange til den er gylden.
Den “kedelige” dej kan også piftes op med lidt ekstra feks en spiseskefuld tørmælk og tørret tomat eller spinat,min favorit er hvidløg og timian.

Blandet og klar  til brug.

Blandet og klar til brug.

Klar til at blive spist :-)

Klar til at blive spist 🙂

 

En lynhurtig ret er glaskartofler hvor man hælder vandet fra og tilsætter 2-3 spiseskefulde olie og lidt krydderi man har med på turen. Bøtten rystes så krydderi og olie er jævnt fordelt og steges gylden på panden eller i en gryde. Ønsker man kød er den super til en dåse cocktailpølser eller saltet bacon i tern.

Er man til “rigtig” mad så kan man med fordel lave en rigtig ret hvis man ikke skal være væk mere end end weekend,feks stegt flæsk med persillesovs og kartofler er en mulighed hvis man medbringer kødet frosset så det kan tø op under turen. Selvfølgelig kan alt ikke medbringes på turen,både fordi der er begrænset holdbarhed på nogle produkter og fordi vægten på en lang tur bliver for stor. Men det gælder om at se muligheder frem for begrænsninger.

"Rigtig'' turmad ;-)

“Rigtig” turmad 😉

Håber du får lyst til at gøre din turmed lidt lækre og ser bort fra den dyre turmad på de kortere ture. Er man meget dygtig kan man finde gratis mad i naturen,feks svampe,brændenælder,frugt og bær men det skal ikke være til andet end suplement til det du har med…velbekomme 😀

 


Posted in Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *