Turmad(den lette løsning)

Havde i dag brug for lidt luft og lys,kunne i den omgang brugde det til en undskyldning om at teste lidt tur mad. Har de sidste år ædt mig igennem en del forskellige mærker og typer,INTET slår den hjemmelavet mad man laver med rigtige råvare på samme måde som det men gør derhjemme. Desværre vejer den mad ret meget og holdbarheden er begrænset hvis man ikke bruger frysetørret eller tørret mad.
Det kræver en del forarbejde og planlægning samt en masse tid i køkkenet men holder man sig til enkle råvare og medbringer feks kød direkte fra fryseren og pakker det ind er det ikke noget problem udover vægten. Derfor vil jeg kun omtale “købe turmad” i denne omgang,ellers vil det blive alt for forvirrende som nybegynder eller for nogle der ikke har prøvet turmad generelt.

Det kan grøft deles op i to kategorier Ready to eat 0g de typer du skal komme kogende vand i posens indhold. Selvfølgelig er der alternativer som jeg også kommer kort ind på.

Get ready…Set……….Test 😀

Ready to eat er ganske simpelt en ret man kan spise direkte af posen eller opvarmet og hvordan retten skal tilberedes står på posen,generelt syntes jeg personligt at de retter man skal varmes op er bedst både fordi det giver varmen og en rigtig fornemmelse af mad. De kolde retter kan i teorien godt varmes MEN de smager bedst kolde og en lunken ret fra rygsækken er ikke særlig appetitlig.
Disse retter kræver ingen vand og er klar når posen er åben.

Kog vand og hæld i mealer en anden type måltider og variere fra morgenmad til små måltider og aftensmad. Fordelene ved disse retter er at de vejer mindre og at smags varianterne er lidt flere og de vejer mindre MEN der skal bruges vand til tilberedningen så vægten bliver nok den samme hvis man ikke har adgang til vand på turen. De fleste retter tilberedes ved man hælder varmt vand i posens indhold og man røre let rundt i posen og venter til maden er klar,typisk snakker vi fra 5 – 15 min inden man kan spise.

Vandet er tilsat og der ventes…..!!!

Ready……………… Eat :-/ (sidste ret af Trek’n Eat) pyyyhhhh…

Kog selv meal er som det hentyder en ret man selv skal tilberede i medbragt kogegrej feks Trangia eller ligende. De kan deles ind i 2 typer dåsemad eller frysetørret og fælles for dem begge de skal i en gryde og varmes op og koges igennem til de er klar til at spise. Der findes dyre udgaver fra div outdoor butikker og den noget billiger løsning fra dagligvare butikkerne,begge dele har deres fordele og ulemper og man kan være heldig at finde ganske gode retter til under 15 kr pr potion i dagligvare butikkerne. Dåsemad kender vi alle og her er der et kæmpe udvalg og selv 2 ens rette kan smage meget forskelligt,så prøv dig frem inden du køber stort ind.

Jeg har prøvet en del og smagt en masse og jeg har favoritter ved næsten alle mærker,foretrækker hærens ready to eat meals som man efterhånden kan købe mange steder og  Real Turmat er klart min foretrukne når vi snakker “kogvand og hæld i meal” men også rette fra Lidl er gode som en billig løsning og gode som en start,dog skal de tilberedes i en gryde. Trek’n Eater langt fra et godt køb,de har tit en træls “kunstig” smag og ret salt i det sammenlignet med de andre.

Det let,ser lækkert ud,der er ingen opvask….

Selvfølgelig er smag og behag meget forskelligt og det er DIG der afgøre hvilken ret og mærke du er til…..MEN intet slår rigtig mad som man tilbereder på samme måde som hjemme og er der plads til rigtig mad så lav det.


Posted in JetBoil, Test, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *