Test af Pocket stove(sprit vs træ)

Kunne lige så godt bruge tiden “fornuftigt” imens den gennemvåde lavvu stod til tørring i solen(og vind) og hvad med jeg lige fik testet den nye pocket stove ??

Og man må jo sige det er en stove i lommeformat 🙂 godt nok der det lidt rodet ud når man kikker på alle delene foran sig men det giver ingen hovedbrud at samle den.

Usamlet !!

Første test var at koge 0,4 liter vand med spritbrænderen fra mit Trangia sæt, MEN først lige montere Trangia spritbrænderen. Det var ingen problem at fjerne bundpladen og montere spritbrænderen.
Der blev hældt 0,4 liter vand i min Optimus “gryde” og stopuret blev startet…vente…vente…vente  4.40 min senere kogte vandet og man kunne hvis man vilde lave noget mad,tidsforbruget var ok og samletset i den gode ende.
MEN der var et problem ???? Man kan ikke slukke for spritbrænderen fordi låget eller simmerringen er for stor !! DVS jeg kunne presse låget med gummipakningen derned med lidt held og små kogte fingre og med en brændt gummipakning til følge ?? (not good)

Test med spritbrænder

Da den sidste sprit var brænd kunne jeg gå igang med at teste hvor lang tid der skal til for at varme samme mængde vand når man bruger små kviste/grene i stedet for sprit men først skulle der tændes godt op i den lille stove.

Fire in the “hole” 😉

Der er god træk i den lille stove og der kunne puttes en del kviste i og det brændte hurtigt og der var en masse stråle varme fra den lille “metal kasse”….Og igen kom der 0,4 liter vand i min Optimus gryde.
Tjaaaa…min lavvu var ikke helt tør og vandet kogte ikke selv om der var gået 5 min,troede faktisk med alt den strålevarme at den kogte vandet ca på samme tid men det var ikke tilfældet…7 min. Under hele forløbet kom der småkviste i stoven og der blev holdt godt gang i den………………………… 9.52 kogte vandet endeligt !!! Jeg var ikke imponeret over tiden men det var lidt hyggeligt at sidde der med lidt kviste og bare se flammerne og lugte røgen,det var slow cooking  og max hygge,ikke alt kommer an på tiden 🙂

On Fire….

Børstede lige støvet af min BioLite og tog den med ud,ville se tiden på hvor længe den var om at koge 0,4 liter vand under de samme betingelser som den lille Stove ?
Selvfølgelig kan man ikke sammenligne dem rigtigt fordi BioLite har en lille blæser til at holde gang i ilden hvor stoven bruger den luft der er omkring den.

BioLite in action…. 😀

Satte igen den lille Optimus gryde med 0,4 liter vand i ilden og jeg kunne begynde at vende på vandet kogte,var klar over den var hurtig MEN blev sq overrasket over at 1,54 sekunder efter kogte vandet ….DET var lige så hurtigt som samme mængede vand på min Jetboil..woow

Det blev til en masse hygge og lidt test og en overraskelse,testen blev foretaget i en frisk vind og med en god bunke tørre kviste,der kom nogenlunde samme type i begge tests så der blev ikke snydt,nå ja lavvuen kom ned og pakket sammen og blev lagt på plads sammen med alt det andet grej. Næste projekt er så småt igang,en lavvu ovn 😀

 


Posted in BioLite Stove, Optimus, Pocket Stove, Test by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *