Helsport Lavvu Reisa 8-10

Der skulle noget nyt grej til og for at vi alle i husstanden kunne komme med ud og opleve nature og være primitive.

Vi har alle samme sovet flere gange i shelter i skoven og i sommerhalvåret er der tit optaget eller umuligt at booke en weekend,så jeg havde igennem flere måneder været på udkik efter en lavvu som passede i størrelse til os alle(2 voksne & 3 børn) og til en pris der er til at betale !!

Havde jeg råd ville jeg meget gerne have en med bund og indertelt MEN de er sindsyg dyre,havde set mig lidt lun på Wolfcampers Lavvu 8 til 3000 kr…dertil kommer der jo en bund til 599 kr,der findes ikke en indertelt men en sovekabine til 4 pers som også koster 599 kr. og samlet bliver det jo over 4o0o kr hvilket er smertegrænsen! Det bliver også en tung lavvu at slæbe med samlet lidt over 13,5 kg !!

Drømmen var en lavvu fra Helsport MEN de koster kassen for et fuldt udstyret model (inder/ydertelt/bund) og her snakker vi mellem 7-9000 kr. Overvejede at købe yderteltet som en start for at samle sammen til en komplet hen over året. Så kunne jeg måske nok få råd til at give de 7ooo kr for en der var super fed og passende i størrelse. Jeg havde sagt fra starten at den skulle kunne passe til mindst 5 sovende personer og stadig have plads til madlavning og oppakning. Valget blev en til 8-10 personer og så kunne jeg holde vægten nede på under de 10 kg hvis jeg valgte de rigtige materialer.

Helsport har en model de kalder “reisa” og den er til 8-10 personer,vægten er  også under de 10 kg,men den koster normalt 8990 kr ?? Det er lige et stykke over min smertegrænse MEN heldet var med mig 😀 Januar udsalget havde presset prisen ned i mange outdoor butikker og jeg kunne finde den til 6995 kr mange steder,det ligner mere noget jeg har råd til….!!

Tilbudet man ikke kan modstå..:-D

Heldet var med mig for spejdergear havde 50% på udvalgte vare og netop på Helsport Reisa 8-10 som jeg havde kikket efter 😀 😀 4495 for en komplet lavvu DET er da bare fantastisk. Det blev bestilt med det samme og ventetiden kunne begynde…tik tak tik tak.. Kunne egentlig heller ikke gøre så meget andet,lagde jo alligevel syg! 🙁

MANDAG var dagen min nye lavvu skulle komme med posten,og jeg glædede mig som en lille dreng,men først skulle arbejdsdagen overstås !! Da jeg kom hjem var der en pakke til mig…en kæmpe kasse ?? øøhhh syntes da ikke de skrev at den lavvu fyldte SÅ meget. Pyyha den var jo nærmest i halv størrelse da jeg pakkede den ud og vægten var på ingen måde skræmmende.

Pakken ??

Fylder den ikke mere..?

Jeg kikkede hurtigt på enkelt delene og pakkede dem ud for at se om de fejlede noget (produktions fejl) og skulle man liiiige slå den hurtigt op ??? JA DA 😀 Knægten var hjemme og han kunne jo lige hjælpe mig med at slå den op. Et telt med kun en stang,hvor svært kan det lige være…ha ha

Vi startede med yderteltet,først sætte alle pløkkerne i og justere teltet til..! Det var lettere sagt end gjort for de første 20 min gik med at justere til så den fik den rigtige form…sådan da. Og så skulle den ene stang stilles i midten øhheee den stang var 20 cm for lang !? Hvad havde vi lige overset. Vi fik efter møje og besvær justeret ind og sat stangen på,det begyndte at ligne en lavvu/tipii.

Så der fælles rejsning …LOL

Jeg udnævnet mig selv til “Høvding Liggende Bull” og jeg havde næsten fået krigsmaling(læs jord) i hele ansigtet efter at have kravlet rundt og justeret pløkker. Så var det tid til bunden og den passede slet ikke i formen,her var det så det gik op for mig at bunden nok skulle lægges ud først så man kunne stille lavvu’en efter den ?? IGEN justerede vi til, og bunden kom til at passe og vi var glade igen 😀

Så nåede vi “bunden” 🙂

Når vi nu var igang kunne vi lige så godt hænge inderteltet op og se hvordan det hele så ud samlet. Men for at få den op skulle vi lige sænke teltet og trække inderteltet over stange. Det tog ingen tid og på rekord tid fik vi spændt og justeret det hele til,vi lagde begge inde i lavvu’en og kikke op …DET var et skønt syn og se det hele samlet,jeg kunne mærke glæden boble inden i mig og jeg glæder mig rigtig meget til at få hele familien med på tur her til foråret.

Fra bunden kunne vi se toppen ..3 meter væk .

Der er intet så skønt når man kan nyde sit nye grej og bare se at det var det rigtige man havde købt og til den helt rigtige pris.. 😀

Kuk kuk…Høvding Liggende Bull….ugh


Posted in Grej, Lavvu, Test by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *