5 graders frost,10 m/s og sne !!(camp cold shit)

Vi havde længe planlagt at smutte en tur i skoven alle sammen,ikke for at gå en tur men bare hygge og lave mad. 😀

Dagen før havde jeg pakket alt vi skulle bruge,mad,tæpper og det grej vi skulle have med og selvfølgelig lidt ekstra for at teste lidt. Med ny erhvervet Fjelldug Extrem fra Helsport var der jo god mulighed for at få den testet under de rette forhold og se om den kunne holde hvad den lovede ??
Alt var pakket og stod i kasserne og klar til turen, så der var ikke andet end bare at smide dem i bilen og køre.

Pakket og klar.

Ungerne havde ikke før været med ude på shelter pladsen Hornet og derfor var det lidt spændene og se når de opdagede “legepladsen”  tæt på de sheltre hvor vi skulle hygge hele eftermiddagen.

Bilen blev pakket og ungerne syntes det godt nok var lidt koldt og blæsende MEN vi nok skulle hygge os i skoven 🙂 Jeg kørte næsten helt op til shelteret og læssede kasserne af og ville køre tilbage til parkeringspladsen for at stille bilen,da jeg kom tilbage til der hvor kasserne skulle stå var de væk !!! Det var så lige veninden og ungerne der havde båret grejet op til “camp cold shit” og havde pakket tæpperne ud.
Ungerne var igang med at lege og både kulde og blæst havde de glemt ALT om…ja og skov legepladsen var sat i baggrunden,for de væltede træer var meget bedre at lege på, og i lang tid hørte vi dem slet ikke. De kravlede op i toppen af et 15-20 meter højt grantræ,heldigvis lagde træet ned langs jorden og de kunne falde MAX en meter 😉

“legepladsen”

Ungerne legede og jeg skulle også til at “lege”….pakkede grej ud og gik i gang med at koge lidt vand til kaffe/kakao og startede et lille bål for at ungerne kunne få sig lidt at varme sig på hvis de frøs. Jeg havde jo et par ting jeg også gerne ville have testet når det nu var kold og muligheden var der.

Så det “papa” der styre elementerne 😉

Jeg ville gerne teste:

  1. Opvarmning af gas med” heat pads”
  2. Hvor meget man kunne tømme en “sommer”gasdåse uden varme.
  3. Vintergas ?
  4. Fjelldug Extrem fra Helsport.

For at tage den med “heat pads” eller håndvamere først så havde jeg lavet en lille test før jeg tog i skoven,men hverken ved 2-3 minusgrader eller 5-6 minusgrader er der ingen forskel,gassen brænder lige godt/dårligt dvs ca halv styrke MEN det brænder.

Min erfaring har vist at man godt kan tømme en gasdåse helt når der er tale om “sommergas” også når vi nærmer sig minus 5 grader,men alt derunder så giver det problemer,og du er nød til at bruge vintergas. Du skal forvente at brænderen køre på max halv styrke og alt opvarmning tager mindst den dobbelte tid !!

Vintergas ? Ja det er i bund og grund en anden blanding der kan bruges når det er koldt MEN det er dyrt,jeg har testet Primus og Jetboil som begge reklamere med “vintergas” Jetboil har jeg brugt før og kun som test i en anden forbindelse,den er dyr og koster 40 kr for 100 gram gas !!! Til sammenligning kan du få 550 gram alm gas for 35 kr. Primus vintergas var for mig helt nyt,så jeg smed lige en dåse i kassen da jeg skulle have afsted. Der kom 2 forskellige dåser gas under 2 identiske Jetboil brændere og der var forskel,lidt men en forskel. Primus gassen brænder lidt bedre en Jetboil gassen og det er samme blanding hvis man skal tro det der står på dåsen ?? Nå ja så er der lige en anden forskel Primus gassen koster ca 5 kr mindre end Jetboils gas i gennemsnit.

Helsport fjelldug extrem…! Ja hvad er nu det? Det er en multifunktions ting,det er alt fra et stykke beklædning til en bivuark. Mit primære formål med at købe den er at have noget ekstra beskyttelse mod elementerne. For mit vedkommende er det mest som termo poncho og ekstra lag til min sovepose når det er rigtig koldt. Jeg må sige den var fantastisk,selv når jeg sad på den kolde jord eller på shelter gulvet mærkede jeg ikke kulden. Jeg må sige den umiddelbart holder hvad den lover når man læser om den på deres hjemmeside.  🙂

Fjelldug extrem test…DEN er go.

Bålet var tændt og grejet var på plads,maden manglede bare og det var en nem menu,pasta,kylling og monet ostesovs. Imens maden blev lavet testede jeg lige min powerpot og NEJ det er ikke noget man kan ryge 😀 Men en smart gryde der generere strøm til feks en smartphone eller batteripack imens man laver suppe eller koger vand. Det er en lille imponerende gryde som faktisk overgår min biolite fordi den er meget praktisk i forhold til biolite når den skal anvendes på tur. Den oplader også mobilen hurtigere end biolite og regner man de 4 timer en biolite ca tager for en fuld opladning så tror jeg en powerpot kan klare det lidt hurtigere. FEDT

PowerPot Charging

Efter 3 timer med test,leg og hygge var maden klar,varmt mad i en kold og blæsende skov skal man ikke undervurdere,maden blev nærmest slugt og kakaoen hurtig drukket og videre det gik med legen,imens kunne vi voksne rydde op og pakke sammen. Alt i alt blev det til lidt over 4½ time i skoven og vi hyggede os alle med det vi havde gang i… DEJLIGT 😀 😀

Food and fun in the forrest… 😀

 


Posted in Beklædning, Grej, JetBoil, PowerPot, Shelter, Test, Trangia, Tur, Turmad by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *