City Shelter.

Det står vist klart for de fleste at jeg er glad for at bruge min tid ude,så derfor skulle der bygges et shelter i haven når der nu var mulighed for det efter vi er kommet i hus. Shelteret skulle bygges på et gammel fundament hvor der engang stod et skur og det var jo oplagt at udnytte det lidt. Målene på fundamentet er 3 x 4 meter og måske lidt i overkanten til et shelter til 4 – 5 personer, så det blev dimensioneret ned til til 3 x 3 meter også for at holde prisen lidt nede !?

Havde fastlagt en pris på ca 2500 kr og med det hele løber det op i ca 3000 kr fordi der lige skulle laves lidt om på nogle byggeplaner under vejs og for få materialer !!

Fundamentet skulle udnyttes og og tømmeret blev sat fast med karmskruer for hver 60 cm,for at holde fugt væk fra det ubehandlet tømmer blev der lagt “pap” under så det evt vand der måtte komme ikke rammer tømmeret.

Vi kom igang.. 🙂

Det tog ikke så lang tid at fæstne selve rammen og gøre klar til at lave siderne,det er ikke så svært at lave,  MEN at få det i vinkel og vatter er noget at et projekt i sig selv. Der blev skåret til og sat sammen og tiden gik,der går hurtigt en dag med bare at få lavet sider fordi der egentligt er mere save arbejde end man regner med og de 50 meter rigler blev hurtigt brugt ??

Det skrider frem..!!

Glad mand… 😀

Varmen var til tider ulideligt og der måtte lidt bygge pauser til,her kunne vi snakke om de små ændringer der skulle til ?? Men i det store hele fulgte vi den plan der var langt fra start af….lige med undtagelse af gulvet dvs sige planen for at trægulv var der ikke,for jeg havde egentlig regnet med at cementen var nok,et par tæpper og liggeunderlag er vel nok..?? Men der blev sponsoreret et gulv og det siger man jo ikke nej til 😀

PAUSE !!

Nu fulgte taget efter og det skulle selvfølgelig laves midt i den værste varme ?? Temperaturen nærmede sig de 28 i skyggen og jeg tør slet ikke tænke på hvor varmt det var i solen !! Solen stod skarp på de lyse træplader og man måtte arbejde med øjnene knebet i.Taget kom på og det var dejligt at gulvet fulgte efter,for den kunne vi lægge i skygge… 🙂

Taget bliver tryk testet og sat fast 😉

Færdig med taget….

The floor is made off….wood’ish

Kort tid efter kom det første bræt på og det begyndte at ligne et gulv…fantastisk luxsus at have trægulv frem for cement. Eneste ting der var et minus…det var de 476 skruer der skulle i for at holde gulvbræderne..ARRRGGGGG :-/ og det tog det meste af en dag at få det “samlet”…!! Men det færdige resultat er jo lækkert 🙂 😀

Not so funny 🙁

DONE !

Nu stod den på beklædning af sider,først pap så et var helt tæt. Jeg havde valgt at lave siderne i brædder til stakit og i uhøvlet,mest for at holde prisen nede og fordi det ser godt ud når det er malet 🙂 Når ALT skal laves i smig for at følge taget så tager det tid,vi brugte halvanden dag på det projekt….mest fordi varmen holde tempoet nede,det var ikke muligt at lave det hurtigere 🙁

Det begynder at ligne noget 🙂

The End.

De sidste ting der skulle laves var egentlig bare at lægge lidt “metal” på taget så der kunne brændes pap på ! Så der blev hentet noget til at lave en pæn afslutning på taget. Og i skrivende stund er der ved at blive brændt tagpap på taget,så må det siges at det er 98% færdig og klar til brug. Dvs at den lige skal males senere på året så den kommer til at ligne alt det andet træværk der er på grunden.

Skulle man som Geocacher eller  Kajakror have brug for en overnatning er det muligt hvis man kontakter mig ,selvfølgelig gælder det året rundt hvis man har grejet til det 😉

 

Så lige en stor TAK til min far som har hjulpet mig med dette “projekt” og bruge tiden på at finde et godt tilbud på det træ jeg ønskede at bruge…1000 tak


Posted in Shelter by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *