Shelterbyggeri og BioLite test.

Dag 2 !

Vi er så småt gået igang med projekt Shelter,har besluttet at jeg vil have mit eget shelter i haven så jeg han hygge mange flere timer ude sammen med ungerne. Så kan jeg jo også lige teste grej året rundt 😉

Vi har på et par dage fået bygget rammen til shelteret og det bliver 3 x 3 meter og 130/90 i højden,normalt bliver et shelter bygget i natur træ eller bjælker men jeg har valg lidt mere alm bygge materialer ? En af grundene til dette er det skal passe lidt mere til huset og resten af haven og så er der en del at spare på omkostningerne. Skal et shelter bygges i “naturlige” materialer vil det koste minimum 6000 kr,hvor jeg kan holde mig omkring 2500-3000 max.

Shelteret

Vi tager byggeriet lidt roligt tempo fordi varmen har været virkelig høj,det hele har foregået i 25-31 graders varme og det sætter sine naturlige begrænsninger for tempoet. Selv med masser af vand føles det som om vi har bygget midt i Arizona’s ørken !!

Når shelteret bliver færdigt regner jeg med den kan lånes af andre “natur tosser” feks dem der logger den nærliggende cache “City Shelter” eller kajakroer der mangler en overnatnings mulighed,for jeg bor jo ikke mere end 1000 meter fra vandet(Østerstrand) og det kunne jo være sjovt at møde andre der også er vild med “natur” 🙂

Hen under aften fik jeg lige hevet min BioLite frem og fik testet brændsel,har i en periode tænkt lidt på om der er andet  man kunne tage med på tur for at kunne overnatte på stranden og IKKE skulle bruge tid på at lede efter brænde når man gerne vil lave mad og lade på sin smart phone over længere tid ??

Grankogle test

Har valgt at teste grandkogler og træpiller til pille fyr. Grankoglerne er lige i nærheden og i store  mængder og piller er nemme at få fat i ved den lokale “pille pusher” til ca 40 kr for en stor sæk.( ca 20 kg)

Test af træpiller.

Grankoglerne er utrolig nemme t få ild i og de brænder godt og så er duften fantastisk…lugter lidt som en skov lige efter regnvejr 🙂 Udover de er lette at få ild i er der ikke rigtig nogle fordele,de brænder lige så hurtigt op som når man bruger træ og så fylder de mere en hjemme “kløvet” træ hvis det er noget man skal have med på tur.

Test af træpiller.

Træpiller er noget svære at få ild i og flammerne er ikke så store som man bruger alm træ MEN til gengæld brænder de noget længere og gløderne er meget varme og giver en jævn varme over længere tid. Det set ud til det er noget der fungere ret godt,alle fordelene som ved brug af alm træ men længere brænde og gløde tid. Dog syntes jeg varmen er højere og måske skadeligt for brændekammeret..?? Men det vil flere fremtidige test afsløre,for jeg har valgt at prøve at bruge det de næste gange jeg har ild i min BioLite.

MEGET varme gløder.


Posted in BioLite Stove, Shelter, Test by with 5 comments.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *