Shelter og opvask i silende regn..!!

Det var allerede planlagt Onsdag at jeg ville tage i shelter og helt fra starten kun med ungerne men når nu veninden gerne ville med så kunne hun og hendes datter jo lige så godt komme med. Vejret skulle ikke blive det bedste  og der ville ikke blive meget varme men ud det skulle vi..de havde da lovet 16 grader med lidt sol om dagen og omkring 6-8 grader om natten så mon ikke vi alle kunne holde varmen om natten.

Da jeg kom hjem fra arbejde Fredag eftermiddag (ca kl 15) skulle vi lige have handlet lidt ind og pakket bilen,der var jo en del der skulle med,5 soveposer og underlag,mad og grej til vi alle kunne spise godt og lidt til at hygge med. Klokken var næsten 17 da vi var klar og kørte mod shelteret,der er heldigvis ikke så langt så vi var der på ca 20 min kørsel. Der blev hurtigt pakket ud og gjort klart til aftensmaden,den skulle laves imens hun var på vej fra Mors. Ungerne løb lidt rundt ude men da det begyndte at regne kom de ind i “varmen” jeg havde samlet det tørreste træ der lagde uden for shelteret og tænde op til madlavningen. imens kravlede ungerne i soveposerne for at hygge lidt inden vi fik “gæster”

Hygge…. 🙂

Det varede ikke længe inden hun og hendes datter kom,den korte ventetid blev brugt på at puste liggeunderlag op og trække soveposerne ud af deres poser. Imens stod maden og små koge over bålet,vi skulle have Vildmarkens bålgryde,egentlig en “bland hvad du har i en gryde” men jeg havde nu købt ind til det indhold. Oksefars,svampe,chilli,tomatpure,pasta skruer,bønner i chilli,cocktailpølser,ketchup,løg,majs,gul peber og lidt mælkepulver og vand + div krydderi.

Vildmarks gryde Aaa Outdoorfreak.

Der blev smidt det medbragte tørre brænde på bålet og der blev serveret varm mad direkte fra gryden over bålet. Både maden og bålet gjorde vi fik varmen,opvasken ventede men inden skulle der lige varmes lidt vand,normalt ville jeg hive min Trangia frem og samle den og koge vand til opvask eller kaffen men denne gang blev det mit nyeste indkøb JetBoil’en der blev hevet frem og der var kogt både vand til opvasken og kaffen på ingen tid 🙂 🙂 Det er nu en fantastisk lille koge ting,JetBoil navnet passer nu meget godt til den…for den koger ganske rigtig vand på ingen tid,og er på ganske kort tid blevet en af mine favoritter til outdoor livet.

Nødvendigt grej..

Kaffe og hygge ved bålet.

Efter alt var klaret og vi sad og snakket omkring bålet var det vist tid til at hive Shake’n bake pandekagerne frem og 3 pander så de kunne få hver deres tykke pandekage,det er jo altid et hit at ungerne selv kan lave deres egen hygge. Der blev fordelt pandekage fyld på 3 pander og de kunne bare gå igang med deres mad,og bagefter var der slik og varm kakao..jo jo der skulle hygges MAX… Uanset om det bare en en overnatning med “luxsus” eller med de alm 3 gange måltider pr dag (plus det løse) så hygger ungerne uanset vejret og det er bare fantastisk de gider deltage i mine tosserier ude.. 😀

Der laves pandekager 😀

Aftenen gik og ungerne blev mere og mere trætte og vi fik redt op til de kunne komme i deres soveposer,de ville gerne lige hygge lidt inden der blev sagt godnat. Det fik de lov til,imens fik vi lige ryddet op og gjort klar til at komme i poserne selv. Der blev tisset af og der kom lidt mere brænde på,aftenen var kold og våd,blæsten var godt nog aftaget men det var til gengæld blevet noget koldere. Ungerne sov nærmest da vi kort tid efter kravlede i seng og det varede ikke længe inden vi selv sov,alt den friske luft gør noget ved en. Selv om jeg havde taget vinterposen ud af min Modular Sleep System,så sov jeg fantastisk…lige indtil kl 3 hvor jeg så den mindste (Ida på 4) var kravlet helt ud af hendes sovepose og var ret kold,så jeg lynede min sovepose op og fik hende ned  i min. Men der er ikke så meget plads til 2,heller ikke når hun er 4 år så det blev ikke til så meget søvn for mig men Ida sov lunt og godt.

ZZzzz…zz..ZZzzzz

Klokken lidt i seks stod jeg op og fik gang i bålet,de sov stadig alle sammen og jeg kunne nyde min kaffe og høre naturen vågne sammen med mig…der er ikke noget så dejligt at høre skoves dyr og ungernes snorken..*G* 😉 Ungerne sov helt til kl halv ni..nå ja kæresten gjorde det sammen. Vi fik noget lidt alternativ morgenmad Pitabrød med det hele…men alting kan spises når man er ude og det var jo også blevet lidt sent. Imens ungerne legede blev der pakket sammen,og der blev gjort klar til at køre hjem. Det er UTROLIG hvad der kan være af grej i en lille Vw Polo.

“Morgenmad”

Det tog en lille time og pakke,imens kunne ungerne jo løbe lidt rundt ude i regnen. Den sidste del af opvasken kunne jeg jo lige tage inden vi skulle hjem og regnen kunne jo hjælpe med at skylle af,det er jo en lidt speciel oplevelse at vaske op i regnen. Lige inden vi kørte hjemad stoppede regnen og solen kom frem. Det har været en oplevelse for os alle og for et par stykker var det første gang i shelter og helt sikkert ikke sidste gang.

Igang med opvasken..læg mærke til der er både kold og varm vand..;-)

 


Posted in JetBoil, Modular Sleep System, Shelter, Tur by with 3 comments.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *