Scott,Salt,Sea & Surf

Det var begyndt at blæse op og Peter havde spurgt om vi skulle teste Scott’en i bølgerne,men jeg tror ikke han havde regnet med at vejret var SÅ “vildt” ?? Det blæste omkring 10 m/s og bølgerne kom rask mod Kleppen og de var slet ikke så små alt fra 40-60 cm og nogle lidt større,men vi skulle udfordres på en lille kamp,bølgerne skulle prøves og det skulle vores nye kajak fra Seabird også.Den har fungeret i “alm” kajak vejr, men den er ikke afprøvet i lidt vildere vejr og slet ikke over  7 m/s og nu var tiden kommet.

Jeg ankom lidt før Peter og kikkede ud over fjorden ved Kleppen ,jeg må sige at regnen og den kraftige vind ikke skræmte mig men derimod de mange hurtige bølger der væltede ind på stranden !!! Sidste år prøvede vi også kræfter med bølgerne i Seabirds Northsea og dengang vandt bølgerne,ikke fordi bølgerne var ret meget større men vinden var noget kraftigere og kajakken en helt anden,ikke en form der passede mig og på ingen måde en kajak der gjorde mig sikker på vandet.

Vidt ser det ud ??

Imens jeg ventede på Peter skiftede jet til tørdragten og samlede min Werner pagaj,pagajen har fulgt mig siden 2009 og det var en kajak kammerat Per der havde en jeg prøvede og den faldt mig i god smag,så den har fulgt mig driftsikkert lige siden. Senere er der kommet en Werner pagaj mere til dog med lidt mindre blad så jeg kan skifte “gear” når jeg er på længere ture. Peter ankom og vi kikkede lidt på bølgerne og bar kajakkerne ned til stranden,jeg kunne slet ikke vente med at komme på vander og imens peter skiftede til tørdragt smuttede jeg ud på bølgerne. Scott’en reagerede fantastisk på bølgerne,slet ikke som min NorthSea…mere forudsigeligt og stabil. Formen var jo stadig Britisk men de 2 kajakker kan slet ikke sammenlignes,jeg følte en stor lettelse over JEG havde styringen og bestemte hvor kajakken skulle hen. Til tros for jeg meget mod min fornuft havde en sprayskirt på så var jeg jo klar over et skulle til men min nærved drukne ulykke sad stadig lidt i baghovedet,men jeg følte at jeg havde kontrollen og var klar over at jeg kunne komme fri hvis jeg skulle ryge i baljen,det har jeg jo trænet mange gange før altså at komme sikkert fri 😀

Klar…øhhhh ?

Kajakken var fantastisk på vandet uanset hvordan den blev vendt mod bølgerne og man kan næsten ikke ønske sig mere,slet ikke når man tænker på at jeg altid har være glad for en kajak med ror,men finne/skeg giver meget mere mening når man ligger derude og vrider kajakken rundt i bølgerne. Peter var også kommet på vandet og man kunne næsten se smilet  på hans ansigt da han kom igennem de første store bølger man kunne ihvertfald se pagajen blev hævet op over hovedet og var det ikke for blæsten ville jeg helt sikkert kunne høre hans WEEEEE… 🙂

Faaaaantastisk….. 😀

Efter lidt over en time var der ikke flere kræfter tilbage,det er hårdt at kæmpe mod elementernes rasen..*G* men det har været noget af den fedeste oplevelse længe i en kajak,Scott kajakken var bare lige så god som vi havde håbet og det er ikke sidste gang vi skal ud i bølgerne. Jeg har planer om at prøve de STORE bølger ved vestkysten og prøve at surfe lidt for at se hvordan den klare det…om jeg har evnerne ved jeg ikke MEN det skal prøves. På den sidste tur ind mod kysten fik jeg en forsmag på at surfe lidt,red på en stor bølge ind mod stranden…nå ja faktisk helt op på stranden..*G*

Træt men glad…

Kajakkerne blev smidt op på bilerne og tøjet skiftet,snakken gik imens ,vi aftalte at lige at mødes hos mig og nyde et stykke hjemmebag og en varm kop kaffe og lige snakke op oplevelserne på vandet…der var faktisk ikke nogen grund til at snakke for det brede smil afslørede nogle fantastiske timer i bølgerne. Vinden havde løjet lidt af og det var vist godt..trætheden kunne mærkes især i min dårlige skulder.


Posted in Tur by with no comments yet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *